Bell 505 získal certifikaci v Tanzanii

Fort Worth, TX (4. srpna 2020) – Společnost Bell Textron Inc., dceřiná společnost Textron Inc. (NYSE: TXT), oznámila, že Bell 505 získal od Úřadu pro civilní letectví Tanzanie (TCAA) osvědčení letové způsobilosti. Tanzanie je tak celkově šestou africkou zemi, která vrtulník certifikovala.

Bell 505 je celosvětově proslulý tím, že ve své kategorii poskytuje zákazníkům největší přidanou hodnotu. Díky vynikajícímu výhledu z každého sedadla, nízkým provozním nákladům a možnosti konfigurace pro více misí je Bell 505 optimálním strojem, s nímž můžete zkoumat přírodní krásy, a zároveň poskytovat každodenní služby charterovým a turistickým operátorům či záchranářským organizacím,“ řekl Sameer Rehman, generální ředitel pro Afriku a Blízký východ.

Bell 505, který byl v polovině roku 2019 po úspěšném testování v Nepálu certifikován pro provoz do nadmořské výšky 6 750 metrů, globálně zaznamenal od svého uvedení v březnu 2017 více než 260 objednávek s více než 45 000 letovými hodinami. S rychlostí 125 uzlů (232 kilometrů za hodinu) a užitečným nákladem 1 500 liber (680 kilogramů) je Bell 505 navržen tak, aby byl během letu bezpečný a snadno ovladatelný.

V Jižní Africe byla spuštěna nová záchranná služba se šesti vrtulníky Bell 222

V červenci 2020 zahájila společnost Henley Air, dlouholetý zákazník společnosti Bell, vlastní vrtulníkovou záchrannou službu ROCKET (Rapid On Call Emergency Transport) s využitím šesti strojů Bell 222 UT.

ROCKET nabízí pohotovostní lékařskou službu v Jižní Africe s bezkonkurenční kvalitou. Služba zřídila interní call centrum, které bylo pověřeno vyhodnocováním lékařských letových kritérií a správou komplexní logistiky, jež je spojená s každým voláním.

Henley Air je rodinná firma, která se svými vrtulníky poskytuje na jihoafrickém trhu bezpečné a spolehlivé služby již více než 22 let. Společnost Henley Air provádí mise zachraňující životy díky podpoře a spolehlivosti produktů Bell, jako je stroj Bell 222 UT. Ten vyniká velkým a prakticky uspořádaným vnitřním prostorem a doletem více než 590 kilometrů. Společnost Henley Air se také může pochlubit jediným simulátorem Bell 222 na světě, který je zárukou, že posádky jsou vždy plně připraveny na jakoukoli situaci nebo misi, a to včetně těch obtížně simulovatelných během výcviku v letounu.

###

O společnosti Bell 

Již více než 80 let měníme zážitek z létání a toho, kam až se můžeme dostat. Byli jsme prvními, kdo prolomil hranici zvuku a kdo získal certifikaci pro komerční vrtulník. Byli jsme na palubě první lunární mise NASA a uvedli jsme na trh pokročilý systém s překlopnými rotory. Nastavujeme standardy pro mobilitu na vyžádání. Kromě centrály ve Fort Worth v americkém Texasu působíme jako dceřiná společnost Textron Inc. v dalších strategických lokalitách po celém světě. Díky tomu, že více než 1300 našich kolegů sloužilo v armádě, je naší vášní pomáhat právě armádě plnit její mise. Naše průlomové inovace přinášejí zákazníkům výjimečné zážitky. Efektivně, spolehlivě a v první řadě bezpečně.

O konsorciu Textron Inc.

Textron Inc. je mezinárodní společnost, která využívá svou globální síť leteckého, vojenského, průmyslového a finančního obchodu, k tomu, aby svým zákazníkům poskytla inovativní řešení a prvotřídní servis. Společnost Textron je známá po celém světě svými silnými značkami – např. Bell, Cessna, Beechcraft, Hawker, Jacobsen, Kautex, Lycoming, E-Z-GO, Arctic Cat, Textron Systems a TRU Simulation + Training. Pro více informací navštivte www.textron.com.