Obchodní centrum Řepy získá po 28 letech zcela novou podobu

Obchodní centrum Řepy v Praze 17 čeká po prázdninách zásadní rekonstrukce. Od prosince 2017 je stavba v portfoliu společnosti Trikaya, která pro ni nyní získala stavební povolení na renovaci a pustí se tak do vůbec prvních rozsáhlejších stavebních úprav od dob její kolaudace v roce 1992. Zákazníci se tak po téměř třiceti letech mohou těšit na moderní centrum, které nabídne širokou škálu nových obchodů a služeb. Stavební práce začnou v září a potrvají do konce příštího roku.

Nové centrum nabídne celkem 14 500 m2 pronajímatelné plochy, což je o 3 400 m2 více než nyní. Tyto prostory poslouží místním podnikatelům, a to jak formou vlastního maloobchodu, tak formou pronájmu kanceláří. „O maloobchodní i kancelářské prostory je obrovský zájem. Většinu ploch už nyní máme pronajatou. Myslíme ale i na lékaře z okolní rezidenční zástavby. Jejich dosavadní prostory totiž v mnoha ohledech nesplňují potřeby moderních lékařských zařízení,“ říká Alexej Veselý, výkonný ředitel společnosti Trikaya.

Obchodní centrum Řepy je momentálně rozděleno do dvou samostatných budov, které nabízejí mix služeb a obchodů. Vizí společnosti Trikaya je spojit obě v jednu a vytvořit tak multifunkční centrum, kde návštěvníci najdou vše, co v každodenním životě potřebují, na jednom místě. Změní se i uspořádání pater. Nová multifunkční budova bude složena ze tří pater obchodů a zbývající dvě patra budou k dispozici pro služby, kanceláře a sportovně-relaxační aktivity. „Cílem přestavby je, aby nově zrekonstruované centrum a jeho nabízené služby zjednodušovaly každodenní život všech obyvatel městské části Řepy. Rozhodli jsme se proto do projektu zahrnout funkční pasáž, která propojí sídliště s autobusovou a tramvajovou zastávkou. Návštěvníky určitě potěší i nová zóna občerstvení a nejmodernější koncept provozovny České pošty,“ doplňuje Alexej Veselý.

Kromě známých značek jako Albert, drogerie DM či řetězce PEPCO se mohou návštěvníci těšit i na obchody s výpočetní technikou, kadeřnictví nebo třeba nehtové studio. Součástí centra bude také pošta, banka a sportovně-relaxační zóna. V té návštěvníci najdou například taneční školu, školu bojových umění nebo nonstop fitness centrum či masáže. „Výrazně se rozšíří také možnosti stravování. Součástí nové nabídky bude samostatná restaurace a kavárna s terasou. Celé centrum bude klimatizované, hlídané a bezpečné, přímo v budově bude umístěna i služebna Policie ČR. Rekonstrukce centra v Řepích tak představuje pro obyvatele Prahy 17 zcela nový komfort nákupů v těsné blízkosti jejich bydliště,“ vysvětluje Alexej Veselý. 

Třešničkou na dortu bude zcela unikátní moderní laboratoř Dr. Max, kde se budou v přísných hygienických podmínkách míchat léčiva. Laboratoř obsadí střechu budovy, kde vznikne nová nástavba o rozloze 1 500 m2.

Časový harmonogram rekonstrukce

První etapa rekonstrukce je nyní již u konce. Začala na podzim loňského roku a spočívala v přestěhování Policie ČR do nových prostor, které společnost Trikaya v květnu 2020 zkolaudovala. Příslušníci Policie ČR jsou tak prvními uživateli zcela nových zrekonstruovaných prostor centra.

Druhá etapa přestavby počítá s uzavřením celé budovy A, která je v těsné blízkosti zastávky MHD, k 1. září 2020. Vymění se technologie v rozvodně a strojovně a postaví se nástavba pro laboratoř. 

Do stávající budovy B, která zůstane v provozu, se přestěhují bankomaty Komerční banky a Air Bank a také menší provizorní jednotka České spořitelny, které budou po celou dobu této části rekonstrukce k dispozici v prostorách u vstupu do supermarketu Albert. Po dobu této etapy rekonstrukce v OC Řepy nebude k dispozici pobočka České pošty.

Dokončení této etapy a stěhování nájemců zpět do zrenovované části centra se uskuteční na přelomu května a června roku 2021. 

V druhé polovině příštího roku pak dojde na rekonstrukci budovy B a propojení obou budov v jednu obchodní pasáž.

O společnosti Trikaya

Realitní skupina Trikaya je skupinou společností podnikajících v oblasti výstavby a investic do nemovitostí v České republice se specializací na druhé největší město u nás – Brno. Společnost byla založena v roce 2010 a původně se věnovala čistě developmentu rezidenčních budov. V současné době společnost realizuje kromě rezidenční výstavby také výstavbu administrativních budov a investice do velkých obchodních center s plánovanou rekonstrukcí a jejich rozvojem. Cílem společnosti Trikaya je budovat inovativní projekty, které nabídnou klientům nejen vysokou kvalitu, ale i standardy běžné v ostatních vyspělých státech světa.