BSC pokračuje v expanzi, operační systém pro banky přinese i na Střední východ

Praha 12. srpna 2020 – Společnost Banking Software Company (BSC), která je předním hráčem na poli digitální transformace bankovnictví, pokračuje ve své globální expanzi a posiluje svou pozici v MENA regionu. V rámci expanze napříč zeměmi Středního východu a severní Afriky pomůže BSC nové strategické partnerství se společností MDSL. Ta BSC díky své lokální prezenci pomůže s integrací bankovních řešení v regionu.

V rámci expanze přináší BSC ve spolupráci s lokálním partnerem MDSL do MENA regionu především svůj unikátní omnikanálový bankovní systém Digital Bank OS. Ten je plnohodnotným digitálním operačním systémem pro banky, který finančním institucím umožňuje digitálně se transformovat a zároveň na své systémy skrze API snadno napojovat jakékoli další služby. Bankovní domy napříč regionem Středního východu a severní Afriky tak získají přístup k jedinečnému digitálnímu řešení pro obsluhu své retailové, korporátní i privátní klientely.

„Měníme banky v organizace, které jsou přirozeně digitální,“ komentuje za BSC její obchodní ředitel Čeněk Navrátil. „S MDSL jsme spojili síly, abychom posílili svou globální přítomnost a mohli zkombinovat náš skvělý produkt a zkušenosti s digitalizací bankovnictví po celém světě s lokální přítomností společnosti MDSL a jejími schopnostmi a zkušenostmi na poli integrace systémů.“

Společnost MDSL je dlouhodobě uznávaným dodavatel bankovních řešení nejen v domovském Libanonu, ale i v celém MENA regionu a má dlouholeté zkušenosti s integrací nových bankovních řešení. Pro BSC se tedy jedná o důležitého partnera, s jehož pomocí může na tento strategický trh přinášet nová technologická řešení a inovace pro celý místní bankovní trh.

„Věříme, že náš Digital Bank OS je mocným nástrojem, s jehož pomocí mohou banky čelit současným i budoucím výzvám na poli digitální transformace. Jsme proto rádi, že jeho přednosti budou moci využít i banky v MENA regionu,“ doplňuje Navrátil.

Svá řešení dodává pražská BSC bankám nejen v České republice, kde mezi její klienty patří Česká spořitelna, Raiffeisenbank, UniCredit, MONETA Money Bank, PPF banka či Equa bank, ale také ve světě. Mezitímco ve Spojených státech BSC staví digitální banky na klíč, na východ od České republiky společnost úspěšně transformovala celou řadu finančních ústavů a pomohla jim tak k růstu. Za zmínku stojí například gruzínská TBC Bank, jež se díky digitální transformaci stala lídrem regionu a nyní po celém světě sbírá ocenění, včetně loňského titulu nejlepší mobilní banky světa od prestižního magazínu Global Finance.

O BSC:

Banking Software Company (BSC) je ryze česká firma fungující od roku 1990 a ve svém segmentu je na trhu jedničkou. Aplikace pro banky a finanční instituce vyvinuté společností BSC využívají desítky bank a více než 20 milionů koncových uživatelů po celém světě. Mezi největší klienty patří například Alfa Bank, VTB Bank či TBC Bank, v České republice pak Česká spořitelna, Raiffeisenbank, MONETA Money Bank či Equa bank. 


Více informací naleznete na www.bankingsoftware.company

O MDSL:

MDSL, společnost z holdingu ITG, je léty prověřený hráč se zkušenostmi s dodávkami a integrací bankovních řešení na klíč v Libanonu, na Středním východě a v severní Africe. MDSL je uznávanou společností pro systémovou integraci a důvěryhodným partnerem široké škály finančních institucí v regionu Středního východu a severní Afriky. 

Více informací naleznete na https://www.itgholding.com/affiliate/10/mdsl/