Babí léto s GLS: Posílání balíků mezi výdejními místy jen za 59 Kč

Balíkový přepravce GLS spustil v rámci dobudování své základní sítě výdejních míst v tuzemsku a jako součást oslav 15.výroční působení v ČR propagační akci s názvem Babí léto s GLS, díky které mohou zákazníci posílat balíky mezi jednotlivými GLS ParcelShopy za pouhých 59 Kč. Pro získání této atraktivní ceny stačí splnit dvě jednoduché podmínky: zadat adresní údaje a vytisknout přepravní štítek na portálu e-Balík a samotnou zásilku podat v libovolném GLS ParcelShopu. Akce poběží až do konce září. 

Podnikatelé i soukromé osoby mohou v rámci této akce zasílat balíky z jednoho GLS ParcelShopu do druhého za výhodných 59 Kč. Oproti standardní částce se jedná o cenové zvýhodnění ve výši 20 Kč. Pro zaslání balíku je nutné na webu e-balik.cz zadat objednávku,  vyplnit údaje o odesílateli a příjemci a vybrat GLS ParcelShop, který bude sloužit k vyzvednutí balíčku příjemcem. Ten je možné zvolit přímo na mapě a poté se jeho adresa vyplní automaticky. Následně je zapotřebí vytisknout štítek, nalepit ho na balík a ten podat v libovolném GLS ParcelShopu, jejichž počet v České republice už přesáhl 550 a pokrývá tak dostatečně nejen všechny obce nad 10.000 obyvatel, ale i většinu menších spádových sídel. 

E-balík je možno využít přímo v libovolném prohlížeči na počítači nebo mobilním zařízení bez potřeby stahování jakýchkoliv aplikací a bez nutnosti registrace.

Cena 59 korun je konečná, podobně jako ostatní ceny včetně DPH a všech příplatků platí pro balíky o maximální váze 2 kg nebo obvodovém rozměru 35 cm. Sleva 20 Kč platí pro všechny váhové a rozměrové kategorie až do 15 kilogramů a maximální délky 100 cm. 

GLS v České republice a skupina GLS

GLS Czech Republic s.r.o. je dceřinou společností General Logistics Systems B.V. (s centrálou v Amsterdamu). GLS zajišťuje spolehlivé a vysoce kvalitní služby přepravy balíků pro více než 240 000 zákazníků, doplněné logistickými a expresními službami. „Lídr kvality v balíkové přepravě“, to je hlavní motto GLS. Prostřednictvím vlastních a partnerských společností skupina GLS provozuje síť pokrývající 40 zemí. Díky propracované pozemní síti je GLS jedním z předních poskytovatelů balíkové přepravy v Evropě. GLS působí také v Kanadě a na západním pobřeží USA. GLS má k dispozici vice než 70 centrálních a regionálních třídících středisek a více než 1 400 dep. GLS čítá na 19 000 zaměstnanců, na silnicích 28 000 doručovacích vozidel a vice než 4 000 dálkových nákladních vozidel. Ve fiskálním roce 2019/20 dosáhla GLS obratu ve výši 3,6 miliardy EUR a přepravila 667 milionů balíků.