DLA Piper Prague pro ruský Trust Union Fund Industrial realizovala akvizici skupiny KOVOSVIT MAS v řádu stamilionů

Mezinárodní advokátní kancelář DLA Piper Prague poskytla komplexní právní poradenství při významné akvizici v oblasti strojírenství skupiny KOVOSVIT MAS. Tato česká společnost vyrábějící obráběcí stroje je jedním z největších zaměstnavatelů v Jižních Čechách. KOVOSVIT koupila skupina ruských průmyslníků působících jako soukromí investoři prostřednictvím investičního fondu Trust Union Fund Industrial od holdingu Industry Innovation Jaroslava Strnada, jež do společnosti vstoupil jako strategický investor v roce 2016. Hodnota transakce se pohybovala ve stovkách milionů korun.

KOVOSVIT je etablovaným českým výrobcem a vývojářem obráběcích strojů již od roku 1939, kdy byla založena Tomášem Baťou. V současnosti své výrobky dodává do více než 31 zemí světa. Noví majitelé (prostřednictvím výše uvedeného podílového fondu) se společnost chystají v jejím podnikání dále rozvíjet a otevřít pro ni další trhy. Prvním počinem v této vizi je kontrakt v hodnotě 15 milionů EUR na dodávku 60 obráběcích center v dalších dvou letech, který nový vlastník přinesl.

Na transakci pracoval tým DLA Piper Prague pod vedením Miroslava Dubovského, partnera, a podíleli se ní Marcel Janíček, advokát, a Pavlína Trchalíková, koncipientka.

Vážíme si, že jsme mohli zastupovat kupující na této komplexní transakci, která je rovněž významným krokem společnosti KOVOSVIT v jejím dalším rozvoji. Rovněž jsme rádi, že se nám v této nelehké době daří získávat zajímavé a významné klienty a pracovat tak na transakcích, jako je například tato akvizice, které ovlivňují směřování celého odvětví,” říká Miroslav Dubovský, partner DLA Piper Prague.

Jedná se o jednu z mnoha významných transakcí advokátní kanceláře DLA Piper Prague realizovaných v posledním období, což dokazuje, že v současné ekonomické situaci trh nabízí dostatek zajímavých příležitostí pro domácí i zahraniční investory.

Konec

Poznámka pro editory:

  1. DLA Piper je mezinárodní advokátní kancelář působící ve více než 40 zemích napříč Evropou, Amerikou, Blízkým východem, Afrikou i oblastí Asie a Tichomoří, což jí umožňuje poskytovat klientům právní pomoc kdekoli ve světě.
  2. Pražská kancelář působí na českém trhu přes 25 let, a to v řadě právních oborů a průmyslových odvětví.
  3. Další informace o organizaci a službách firmy lze nalézt na jejích stránkách www.dlapiper.com