Pipedrive je mezi prvními firmami na platformě Samsung AppStack, která do tří let může dosáhnout až 17% podílu na B2B online trhu

Praha 15. září – Startup Pipedrive, který přináší obchodníkům efektivní CRM nástroj pro zvyšování prodejů, je mezi prvními aplikacemi na B2B platformě Samsung AppStack. Ta se má podle predikcí přední výzkumné společnosti Forrester stát významnou oporou pro malé a střední společnosti, které chtějí digitalizovat svůj byznys – do roku 2023 by mohla získat až 17% podíl na B2B digitálním trhu, kde se točí až 13 bilionů dolarů. AppStack nabízí více než deset cloudových softwarových produktů, včetně G Suite, nástroje pro řízení týmů Paymo či grafické aplikace Canva. Na rozvoj B2B platforem, které jsou podle Forresteru trendem nejbližší budoucnosti, však nesází pouze technologičtí giganti – vlastní marketplace s 230 aplikacemi představil i Pipedrive.

„Stále více lidí stahuje aplikace skrze marketplace, počet objednávek softwaru přímo od vývojářů se naopak neustále snižuje. Rozvíjet vlastního marketplace se nám jeví jako jasný trend, který chce Pipedrive následovat. Být jednou z prvních aplikací na Samsung AppStack je proto skvělou příležitostí, jak být obchodníkům ještě dostupnější a podpořit je v jejich práci. Ti se totiž během cestování za klienty v posledních letech spoléhají zejména na mobilní zařízení. Řada firem je využívá jako hlavní nástroj pro denní agendu, zákaznickou komunikaci či sdílení nabídky,” říká Scott Fratianne, VP of Channel Sales & Partnerships v Pipedrive.

Pro spoustu malých podniků je přístup k technologiím hlavní překážkou pro adaptaci na zrychlující se digitalizaci ekonomiky. Tyto podniky mohou na Samsung AppStack najít výběr kvalitních aplikací od důvěryhodných partnerů. Jsme proto rádi, že se mezi ně zařadil i Pipedrive, který pomáhá těmto firmám na cestě k digitální transformaci,” uvádí Taher Behbehani, generální manažer Samsung Electronics America, která má na starosti rovněž mobilní B2B divizi. 

AppStack má ambici být lídrem mezi B2B platformami

AppStack je odpovědí na zrychlující digitalizaci B2B byznysu, který byl dosud největšími hráči opomíjený. Nabízí tak jednotné místo, kde mohou firmy i obchodníci vyhledávat, stahovat a spravovat aplikace, které denně využívají pro svou práci. Zatímco platformy velkých hráčů nabízí nepřeberné množství aplikací ve spoustě kategorii, AppStack nabídne pouze prověřené produkty s odpovídající byznysovou hodnotou. Toho chce dosáhnout nejen díky networku stávajících uživatelů, ale nové zákazníky chce přilákat i nabídkou slev a testování vybraných aplikací zdarma.

„Poslední dobou vzniká spousta nových nástrojů, které mají zefektivnit práci obchodníků. Ti však mají stále větší problém se v nabídce orientovat. Je proto dobře, že existuje rozvíjející se B2B platforma, která jim hledání ulehčí. Typicky v České republice je řada malých a středních podniků, z nichž nezanedbatelná část je ze staré školy. Pokud však chtějí, aby jejich byznys rostl, potřebují odpovídající digitální podporu – ideálně v podobě softwarových nástrojů, dostupných na jedno kliknutí v telefonu,” říká Tomáš Řehoř, manažer vývoje Pipedrive, jehož tým se v České republice stará o generování a správu leadů.

Pipedrive má rovněž pozitivní odezvu od uživatelů i recenzentů v médiích. Nedávno získal ocenění jako uživatelsky nejpříznivější CRM nástroj podle Motley Fool, ve své kategorii se umístil na prvním místě v hodnocení serveru Software Reviews. Dále pak na druhém místě podle U. S. News & World Report a nedávno se stal uživatelsky nejlépe hodnoceným CRM nástrojem podle Forbesu.

Více o Pipedrive

Pipedrive je přední nástroj na řízení prodejů a první platforma, která je orientovaná na obchodníka. Pomáhá mu držet pracovní postup a soustředit se na aktivity, které jsou pro něj důležité. Vznikl v roce 2010 a ke svojí práci ho využívají obchodní týmy z více než 90 000 firem po celém světě. Pipedrive vznikl v Estonsku a pobočky má v Dublinu, Lisabonu, Londýně, New Yorku, Praze, Tampě/St. Petersburgu, Tallinnu, v Tartu a nově také díky akvizici Mailigenu v Rize. V České republice má tým 25 lidí, z toho 17 vývojářů a dalších specialistů.