Netatmo uvádí Inteligentní video zvonek do prodeje

Praha, 21. září 2020 – Netatmo, francouzský přední výrobce inteligentních zařízení pro bezpečnější a komfortnější domov uvádí Inteligentní video zvonek do prodeje. Uživatelé s jeho pomocí uvidí, kdo stojí u jejich vstupních dveří bez ohledu na to, kde se nachází. Jakmile návštěva zazvoní, uživatel obdrží na smartphone upozornění a může s příchozími okamžitě komunikovat. Video zvonek se postará i o zabezpečení vchodu do domácnosti. V případě, že zvonek zaznamená pohyb cizí osoby kolem vchodu, upozorní na to uživatele.

Obsah obrázku osoba, budova, držení, muž

Popis byl vytvořen automaticky

Možnost odpovědět návštěvě odkudkoliv

Uživatel Video zvonku vidí, kdo stojí před dveřmi, i když zrovna není doma. Zvonění návštěvy uživatel zaznamená na svém smartphonu a v podobě video hovoru může rozhodnout, zda si s návštěvou přeje hovořit bez ohledu na to, jestli je doma nebo na opačném konci světa. Kromě toho může uživatel ze zaměstnání instruovat poslíčka, kam uložit zásilku, nebo přivítat své hosty z kuchyně, kde mezitím připravuje večeři.

Posílená vnější bezpečnost domova

Inteligentní video zvonek chrání domov před vniknutím cizí osoby a posiluje pocit bezpečí v případech podezření na vloupání. Díky algoritmům umělé inteligence, zvonek rozlišuje mezi člověkem a náhodným pohybem. V případě, že se kolem vchodu někdo potuluje, uživatel na svůj smartphone obdrží upozornění „Zjištění pohybu osoby“ a nahraje se video s událostí.

Skrze integrovaný mikrofon a reproduktor uživatel osobu osloví a odradí ji od přiblížení se k jeho domovu.

Inteligentní upozornění nastavitelná dle potřeby

Nastavení Inteligentního video zvonku je možné upravit dle potřeb uživatele. Ten může deaktivovat upozornění nebo zaznamenávání videí. Uživatel se může rozhodnout, zda zvonek v případě detekce osob odešle upozornění a zaznamená video. Může si tedy zvolit i možnost, že mu upozornění budou zasílána a videa budou nahrávána pouze v případě, když u něj doma někdo opravdu zazvoní.

Funkce Alert-Zones slouží k tomu, aby uživatel dle dispozic svého domu, určil zvláštní oblasti, v nichž má docházet k zjišťování osob: kolem příjezdové cesty, brány, garážových vrat atd. Inteligentní video zvonek mu pak bude zasílat upozornění pouze v případě, že se v těchto oblastech něco odehraje.

Žádné předplatné a 100% zabezpečená data

Všechny funkce Inteligentního video zvonku jsou dostupné zdarma, včetně zálohování videí.

Historie přijatých hovorů a videa jsou ukládána lokálně na interní microSD kartu. 

MicroSD karta je šifrovaná, což zajišťuje zvýšenou ochranu jejího obsahu. Pro bezpečný přenos dat na smartphone uživatele zvonek používá koncová šifrovaná připojení. 

Inteligentní video zvonek se snadno instaluje či vymění za stávající kabelový zvonek

Uživatel zvládne instalaci Inteligentního video zvonku zcela sám. Původní kabelový zvonek zůstane zachován a nahradí se pouze tlačítko zvonku. Inteligentní video zvonek je kompatibilní s většinou elektrických instalací, tj. 8-24 V nebo 230 V. Kompatibilitu stávající instalace se zvonkem lze ověřit pomocí online nástroje.

Aby bylo možné Inteligentní video zvonek ovládat na dálku, uživatel jej musí připojit k Wi-Fi síti. Pak může ze svého smartphonu nebo tabletu skrze aplikaci Netatmo Security využívat všech jeho funkcí.

Výjimečná kvalita obrazu pro větší bezpečí ve dne i v noci

Inteligentní video zvonek je vybavený Full HD kamerou s 1080 pixely se širokoúhlým objektivem o 140 ° zajišťující optimální kvalitu videa.

HDR funkce kamery vyrovnává náhlé změny v intenzitě světla, takže uživatel jasně vidí, co se děje před domem, bez ohledu na světelné podmínky. Obličeje návštěvníků jsou zřetelné i v případě, že stojí v protisvětle. 

Díky nočnímu infračervenému vidění zajišťuje Inteligentní video zvonek stejnou míru ochrany domácnosti ve dne i v noci. Uživatel tak jasně vidí obličej návštěvy i v naprosté tmě.

Kompatibilní s Apple HomeKit

Inteligentní video zvonek Netatmo je kompatibilní s Apple HomeKit. To uživateli umožňuje vytvářet vlastní scénáře a propojit zvonek s dalšími inteligentními přístroji v domácnosti. Například zaznamená-li inteligentní video zvonek osobu, může se rozsvítit venkovní osvětlení a odradit tak případného zloděje. 

S hlasovým ovládáním HomeKitu má uživatel přístup k videím zaznamenaným přímo Inteligentním video zvonkem. Stačí požádat Siri o zobrazení domovního vchodu a hned vidíte, co se u vás děje („Hey Siri, show me my front door“).

Elegantní design odolný vůči vlivům počasí

Díky elegantnímu a celistvému vzhledu Inteligentní video zvonek dokonale zapadne u každého vchodu.

Zvonek je chráněný technologií HZO, inovativní nano-folií, a splňuje certifikaci IP44. Je zcela voděodolný a dokonale chráněný vůči všem povětrnostním vlivům – dešti, sněhu, vlhkosti – ale i vůči prachu a nečistotám.

Dostupnost

Uživatelé budou moci Inteligentní video zvonek objednávat od 28. září na webu http://www.netamo.cz a www.alza.cz za 7999,99 Kč.

Aplikaci Netatmo Security lze stáhnout zdarma. Je kompatibilní s operačními systémy smartphonů iPhone a Android.

Fotografie ke stažení naleznete zde:

NDB-Rain-WEB

O společnosti Netatmo

Netatmo je jedním z lídrů v oblasti chytré domácnosti, který navrhuje a vyrábí intuitivní inteligentní zařízení pro bezpečnější a komfortnější domov.

V roce 2012, kdy společnost vznikla, se zavázala nadále navrhovat a uvádět na trh zařízení, pro něž platí:

  • 100 % bez poplatků: bez předplatného a jiných nákladů
  • 100% zabezpečení: garance ochrany údajů a respektování soukromého života uživatelů
  • 100% průběžný vývoj: pravidelné aktualizace a přidávání funkcí zdarma

Netatmo v současnosti nabízí 13 zařízení a příslušenství pro chytrou domácnost. Užitečná a snadno použitelná zařízení uživatelům usnadňují každodenní život a současně zvyšují komfort jejich domácnosti.

Kromě řady výrobků určených pro širokou veřejnost se společnost v rámci programu „with Netatmo“ ve spolupráci s předními značkami z oblasti stavebnictví podílí na vývoji možnosti integrace řízení chytré domácnosti do infrastruktury obytných domů. 

V roce 2018 se společnost Netatmo připojila ke skupině Legrand, světovému specialistovi v oblasti elektrické a digitální infrastruktury budov.

Netatmo, stejný domov, jen chytřejší.