Lenovo rozšiřuje portfolio stylových notebooků ThinkBook

Praha, 2. října 2020 – Společnost Lenovo odhalila dosud nejširší portfolio notebooků ThinkBook. Nová generace zahrnuje šest modelů se stylovým dvojitým krytem a ultratenkými rámečky displeje. Thinkbook 15 Gen 2 i nabízí vynikající rychlost díky procesoru Gen Intel® Core™ 11. generace s grafikou Intel® Iris® Xe1, Thunderbolt™ 4 a flexibilními možnostmi úložiště. Jako první notebook2 ThinkBook 15 Gen 2 i disponuje volitelnými integrovanými bezdrátovými sluchátky. 

ThinkBook 13s Gen 2 i s volitelným WQXGA displejem poskytuje skvělý mobilní výkon na platformě Intel Evo™ 3 v odlehčeném provedení a je vhodným parťákem při pracovním nasazení. ThinkBook 14s Yoga i jakožto první ThinkBook 2-v-1 svou všestranností pak přemění jakýkoliv prostor na pracovní kout.

Lenovo představuje i nový monitor ThinkVision T27hv-20 USB-C® Hub s ovládacím centrem Lenovo Display Control Center – ThinkColor. Displej o velikosti 27palců je navržený tak, aby splňoval požadavky hybridního pracovního modelu, je vybavený webovou kamerou 1080p IR/RGB, mikrofonem potlačujícím hluk a integrovanými reproduktory. Zobrazovaný obsah je posilněn funkcí Smart Guard, která rozostří obrazovku ve chvíli, kdy uživatel odvrátí pohled, vstane od monitoru, anebo pokud někdo kouká přes rameno. Funkce Smart Energy pak vypne obrazovku, jakmile zachytí, že se uživatel vzdálil od stolu, čímž chrání data a šetří energii.

Malé & střední podniky (MSP) se musí přizpůsobit práci odkudkoliv 

Vzhledem k rychlému vývoji obchodních modelů a rostoucí flexibilitě práce na dálku se budou muset MSP přizpůsobit a poskytnout svým zaměstnancům adekvátní prostředky k výkonu práce. Průzkum mezi majiteli malých a středních podniků naznačuje, že víc než polovina MSP si pravděpodobně zachová možnosti práce na dálku dlouhodobě. Lenovo proto přichází s novým portfoliem moderních byznys notebooků ThinkBook s intuitivními funkcemi a dostatečnou flexibilitou.

Zde je několik vybraných zařízení z rozšířené nabídky:

ThinkBook 13s Gen 2 i:

  • Vyvinut ve spolupráci se společností Intel® je ThinkBook 13s Gen 2 s volitelným WQXGA 

displejem testován tak, aby splňoval požadavky platformy Intel® Evo™ – v rychlosti, okamžitém probuzení, výdrži baterie a rychlém nabíjení3.

  • Thunderbolt™ 4 a volitelné úložiště PCIe Gen 4 
  • 13,3palcový displej s novým poměrem stran 16:10 nabízí 90% poměr obrazovky k tělu notebooku s ultratenkými rámečky a je k dispozici i v dotykové verzi. 
  • Zvuk během virtuálních meetingů lze přepínat mezi třemi režimy: soukromý, sdílený a prostorový.

ThinkBook 14s Yoga i:

  • Inteligentní pero Smart Pen se synchronizuje se zařízením. Stačí vytáhnout pero a aplikace na psaní poznámek se automaticky otevře. Pokud je uživatel přihlášený ve Windows 10, zkratky aplikace Windows Ink jsou připravené v momentě, kdy se zvedne pero.
  • Výkon procesorů Intel® Core ™ 11. generace a flexibilita zařízení Yoga umožňují bezproblémový přechod mezi režimy pro vyšší produktivitu. Porty Thunderbolt ™ 4 a USB-C usnadňují připojení mezi ultrarychlým periferním zařízením a monitory.
  • 14s Yoga je k dispozici v klasické minerální šedé barvě nebo v limitované edici odstínu Abyss Blue.

ThinkBook 15 Gen 2 i:

  • Ukrývá integrovaná bezdrátová sluchátka2, která se nabíjí automaticky po uložení do notebooku. Při vyjmutí jsou automaticky připojena k notebooku. Dvojitým poklepáním na sluchátka se může uživatel odpojit od hovoru nebo zvuk vypnout. Sluchátka jsou vybaveny duálními mikrofony a tlumením okolního ruchu.
  • Flexibilní možnosti úložného prostoru zahrnují kombinaci pevného disku (HDD) a jednotky SSD nebo duálního SSD.
  • Moderní pohotovostní režim umožňuje nepřetržité připojení, které zajišťuje například stahování emailů i při zavřeném krytu5.
  • Tlačítko podpory umožňuje uživatelům spojit se
    s podporou Lenovo jedním kliknutím, přičemž notebook automaticky odešle informace
    o zařízení.

Lenovo také představuje široké portfolio Thinkbooků poháněných procesory Intel® Core ™
11. generace nebo procesory AMD Ryzen 4000 s aktualizovaným procesorem ThinkPad E určeným pro SMB, včetně:

• Thinkbook 15p i: Vysoce výkonný notebook s grafikou NVIDIA® GTX 1650Ti a certifikovaným displejem X-Rite Pantone®.

• Thinkbook 15 Gen 2 AMD: Notebook poháněn mobilním procesorem AMD Ryzen ™ 4000.

• Thinkbook 14 Gen 2: 14palcový notebook poháněný procesory Intel® nebo AMD.

• Thinkbook 14s Gen 2: Tenký a lehký 14palcový notebook poháněný procesory Intel® nebo AMD bude v nabídce na vybraných trzích.

• Thinkbook 13s Gen 2 AMD: Lehoučký notebook poháněný mobilním procesorem AMD Ryzen ™ 4000.

• ThinkPad E14 a E15 Gen 2: Procesory Intel® Core ™ 11. generace s vlastnostmi ThinkPadů.

Fotografie ThinkBook 15 Gen 2 i

Fotografie ThinkBook 15 Gen 2 AMD

Datasheet ThinkBook 15 Gen 2 AMD

Technologie v éře flexibility

Monitor ThinkVision T27hv-20 je se svými 27 palci navržen tak, aby nabízel připojení skrze jeden port USB-C a udržel pracovní prostor čistý a bez zbytečných kabelů navíc. Displej je zasazen
do ergonomického stojanu, který se dá nadzvedávat, naklánět a otáčet a je vybaven 1080p IRRGB kamerou s přizpůsobitelným úhlem snímání, která nabízí ostrý obraz a ochrannou krytku.

Další vlastnosti monitoru zahrnují:

  • Téměř bezrámečkový 27palcový displej
    s rozlišením 2560 x 1440.
  • Integrovaná 1080p IRRGB webkamera, mikrofony a reproduktory.
  • USB-C Hub nabízí připojení přes jeden kabel, včetně dat, videa a Ethernetu, přičemž umožňuje
    i napájení zařízení až do 90W. Hub rovněž zahrnuje čtyři porty USB 3.2 Gen1 pro přímé připojení kompatibilních externích zařízení.
  • Smart Traffic Light varuje kolegy nebo rodinné příslušníky, že jste na konferenčním hovoru rozsvícením červeného světla na webkameře.
  • Certifikace TÜV Rheinland Eye Comfort
    a Eyesafe® pomáhá chránit oči před námahou bez barevného zkreslení prostřednictvím technologie Natural Low Blue Light.
  • Lenovo Display Control Center – ThinkColor pro koncové uživatele slouží k lepšímu nastavení hlavního displeje, bezproblémový multitasking a nabízí snadnou správu pro IT manažery.

Technické specifikace

Fotografie

Ceny a dostupnost6:
Modely s procesory Intel:
Thinkbook 15 Gen 2 – dostupnost se očekává od listopadu 2020 za cenu od 28 990 Kč s DPH.

Thinkbook 13s Gen 2 – dostupnost se očekává od listopadu 2020 za cenu od 24 390 Kč s DPH.

Thinkbook 14s Yoga – dostupnost se očekává od prosince 2020 za cenu od 27 990 Kč s DPH.

Thinkbook 14 Gen 2 – dostupnost se očekává od listopadu 2020 za cenu od 24 990 Kč s DPH.

ThinkPad E14 Gen 2 – dostupnost se očekává od prosince 2020 za cenu od 18 990 Kč s DPH.

ThinkPad E15 Gen 2 – dostupnost se očekává od prosince 2020 za cenu od18 590 Kč s DPH.

Modely s procesory AMD:
Thinkbook 15 Gen 2 AMD – dostupnost se očekává od listopadu 2020 za cenu od 17 590 Kč s DPH.

Thinkbook 14 Gen 2 AMD – dostupnost se očekává od listopadu 2020 za cenu od 17 990 Kč s DPH.

ThinkVision:

ThinkVision T27hv-20 – dostupnost se očekává od ledna 2021, pro EU trh cena ještě nebyla stanovena.

1 Zdroj: Intel. Výsledky výkonu jsou založeny na testování z dat zaznamenaných v konfiguracích a nemusí odrážet všechny veřejně dostupné aktualizace. Pro další detaily navštivte www.intel.com/11thgenmobile.

2 Na základě průzkumu, který provedla společnost Lenovo v červnu 2020, se podle údajů z prodejů největších výrobců počítačů prodá na celém světě více než 1 milion kusů ročně.

3 Zdroj: Intel. Měřeno podle průmyslových referenčních bodů a reprezentativních návodů k používání a jedinečných vlastností procesorů Intel® Core ™ i7 11. generace. Pro více informací o výkonu a výsledcích měření navštivte www.intel.com/Evo.

4 Životnost baterie se bude lišit a závisí na mnoha faktorech, včetně konfigurace a používání produktu, softwaru, provozních podmínkách, bezdrátových funkcích, nastavení správy napájení, jasu obrazovky a dalších faktorech.

5 Moderní pohotovostní režim je dostupný pouze na modelech s SSD.

6 Ceny nezahrnují daně, poštovné ani jiné možnosti a mohou se změnit bez předchozího upozornění. Ceny u prodejců se mohou lišit. Data dostupnosti v prodeji se mohou lišit v závislosti na regionu a produkty mohou být dostupné pouze na vybraných trzích. Celá nabídka závisí na dostupnosti. Společnost Lenovo si vyhrazuje právo kdykoliv změnit nabídky produktů, funkce a technické údaje bez předchozího upozornění.

O společnosti Lenovo

Lenovo, společnost s obratem 43 miliard USD a člen globálního žebříčku Fortune 500, je lídr v poskytování inovativních řešení pro datová centra a spotřebitelských a komerčních technologií. Portfolio vysoce kvalitních a bezpečných produktů a služeb zahrnuje počítače (včetně legendární značky Think a vícerežimové YOGA), pracovní stanice, servery, storage, síťová řešení a software (včetně řešení ThinkSystem and ThinkAgile), chytré televize a rodinu mobilních produktů, jako jsou chytré telefony (včetně značky Motorola), tablety a aplikace. Další informace o společnosti Lenovo jsou k dispozici na www.lenovo.cz

LENOVO, THINKPAD a THINKSTATION jsou ochrannými známkami společnosti Lenovo. Registrovaná ochranná známka Linux® je používána na základě sublicence od Linux Foundation, výhradního nabyvatele licence Linus Torvalds, vlastníka ochranné známky na celém světě. Ubuntu je registrovaná ochranná známka společnosti Canonical Ltd. Všechny ostatní ochranné známky jsou majetkem příslušných vlastníků. © 2020, Lenovo Group Limited.