Inovativní rýžovar Lauben Low Sugar Rice Cooker 1500AT zvládne odloučit sacharidy

Česká republika, Praha – 5. října 2019 – Společnost elem6, s. r. o., distributor značky Lauben, která se na našem trhu postupně prosazuje jako tvůrce kvalitních kuchyňských nástrojů pro přípravu zdravého jídla, přichází s podzimní kolekcí novinek. Jednou nich je Low Sugar Rice Cooker 1500AT, rýžovar, který dokáže připravit rýži s nižším obsahem sacharidů až o 40 %.

Díky tomuto prémiovému rýžovaru s funkcí Low sugar a jeho speciální technologii vaření, jejímž výsledkem je odlučování sacharidů, lze dokonale připravit všechny známé druhy rýže. A nejen ty. Díky šesti nastavitelným režimům si v rýžovaru můžete uvařit zdravé formy polévek, luštěnin nebo třeba ovesné kaše. Nemusíte přitom ani zapínat sporák.

Zdravé vaření bez tuku

Zásadním prvkem rýžovaru Lauben je nádoba s objemem 1,5 litru, do které díky nepřilnavému povrchu nemusíte přidávat žádný olej ani další tuk navíc. O přesné dodržení receptu se postará integrovaný časovač, o průběžné ohřívání jídla pak funkce Keep warm. Součástí přístroje je i digitální displej s intuitivními ovládacími prvky a možností sledování průběhu vaření. Minimalistický design rýžovaru si už vysloužil také dvojici prestižních ocenění, Reddot Design Award a iF Design Award.

Oddělte přebytečné cukry a jezte lépe

Od jiných zařízení podobného typu se rýžovar 1500AT odlišuje především zmíněnou funkcí Low sugar, jež díky speciální technologii vaření dokáže oddělit přebytečné cukry od škrobu. Tyto cukry ještě v průběhu přípravy utvoří želatinovou hmotu, která se ukládá ve vnitřní poklici zařízení. Je tak ideální pro lidi, kteří často spěchají, ale zároveň se nechtějí stravovat jídlem z fastfoodu. Přebytečné cukry totiž vyhodíte a zároveň vám v rýži zůstanou nutričně výživné sacharidy. Díky tomu se vystavujete menšímu riziku civilizačních chorob, především srdečně-cévních onemocnění a obezity.

Připravte rýži přesně „al dente“

Rýžovar Lauben eliminuje nutnost neustálé kontroly rýže vařené v hrnci. Různé druhy rýže si totiž vyžadují různé postupy a délky vaření, a trefit se přesně tak, aby rýže nebyla tvrdá ani rozvařená, ale krásně vláčná a akorát, tedy „al dente“, si zpravidla vyžaduje praxi. Přitom na rýžovaru stačí u libovolného druhu rýže jednoduše stisknout tlačítko a výsledek je dokonalý vždy. Zmíněná šestice chytrých režimů pak umožňuje přípravu polévek, ovesné kaše nebo luštěnin. Funkce opětovného ohřevu je už potom samozřejmostí.

Snadné ovládání a praktický design

Design zařízení je nejen líbivý, což už ostatně ocenily minimálně dvě prestižní organizace, ale také funkční a praktický. Třeba protiskluzové nožičky zajišťují stabilitu zařízení a díky technologii Cool touch pak máte jistotu, že se o vnější obal rýžovaru rozhodně nepopálíte. Třešničkou na dortu je pak intuitivní ovládání pomocí dotykového displeje, na kterém si snadno nastavíte požadovaný režim a zároveň zkontrolujete teplotu a dobu vaření.

Vlastnosti rýžovaru Lauben Low Sugar Rice Cooker 1500AT: 

  • Funkce Low sugar – Připravíte rýži s až o 40 % nižším obsahem sacharidů, ty se oddělí od rýže, vytvoří tekutinu želatinové konzistence, která zůstane ve vrchní vnitřní poklici.
  • Jednoduchá údržba – Nádobu můžete bez problému mýt v myčce nádobí.
  • 6 nastavitelných režimů – Quick cook, Slow cook, Claypot rice, Porridge, Soup, Reheating
  • Časovač – Přípravu jídla si naplánujete dle potřeby.
  • Dvě designová ocenění – Stylový doplněk do každé kuchyně.
  • Dotykový displej – Jednoduché a intuitivní ovládání.
  • Nepřilnavý povrch – Nevyžaduje přidaný tuk.
  • Funkce Keep warm – Udrží rýži teplou, aniž by se rozvařila.
  • Cool touch technologie – Nikdy se nespálíte. 

Rýžovar zakoupíte na českém trhu od 1. října 2020 za doporučenou maloobchodní cenu 3 290 Kč a do 15.10. jej lze zakoupit s akční 30% slevou s promo kódem LSVSTRW.

Fotografie jsou k dispozici zde:

Lauben Low Sugar Rice Cooker 1500AT

O značce Lauben

Skvěle chutnající, zdravé jídlo má základ v kvalitních surovinách, zdatnosti kuchaře a ve spotřebičích, které pomáhají připravit to nejlepší pro vás a vaši rodinu. Do vaší kuchyně vstupuje s našimi spotřebiči snadnost, pohodlí a jistota, že vaše práce přinese ty nejlepší výsledky. Stejně jako vás baví vaření, tak nás baví přinášet vám pečlivě designované, vyrobené a testované spotřebiče, které jsou přesně takové, jaké mají být: spolehlivé, moderní s intuitivním ovládáním, zaručující, že v kuchyni uvaříte přesně to, co chcete. Výrobcem produktů je Tigmon GmbH.