Maxima Reality expandovala do českých regionů

Praha, 8. 10. 2020 – Maxima Reality po více než 23 letech působení na pražském a středočeském realitním trhu expandovala do ostatních českých regionů. Realitní společnost využila k růstu období pandemie a od léta poskytuje své služby téměř ve všech tuzemských krajích, do konce roku tak plánuje obsadit celý český trh. I přes jarní ztráty způsobené karanténními opatřeními očekává letos mimořádné hospodářské výsledky, minimálně o 20 % vyšší obrat oproti loňskému roku.

Maxima Reality chce přinést své know-how a realitní služby klientům napříč zemí. Expanzi připravovala už od konce roku 2019. Kancelář, která se přes dvacet let profilovala jako primárně pražská, vedla k rozšíření působnosti především špatná pověst realitních služeb v některých regionech. „Na jaře jsme chvíli zvažovali, zda s expanzí nepočkat, vše už ale bylo připravené, tak jsme ji spustili. Bereme krizi jako příležitost se rozrůst, mezitímco zbytek trhu se pročistí. Realitní byznys totiž není veřejností vnímán příliš dobře, a to bych rád změnil. Zatím se nám to daří, máme z regionů velmi dobré ohlasy,“ komentuje Vladimír Zuzák, ředitel Maxima Reality.

Začátkem roku Maxima nabrala, vyškolila a certifikovala první makléře. Během jara pak došlo k inzercím prvních nemovitostí a prodejům. V tuto chvíli už Maxima pokrývá všechny regiony kromě Karlovarského a Jihočeského kraje. Ty by podle předpokladů Vladimíra Zuzáka měly být obsazeny ještě do konce roku. „Oproti většině realitních kancelářích se náš styl práce výrazně liší. Makléř u nás například nemusí kontakty aktivně shánět, ale získává je od naší společnosti. Jeho prací je, aby byli klienti maximálně spokojení. I díky tomu se nám daří v regionech shánět nové realitní specialisty. Z původních 14 letos navýšíme jejich počet na 31,“ říká Zuzák.  

Navzdory byznysově slabému březnu a dubnu a zároveň nejistému vývoji v dalších měsících předvídá letos Zuzák Maximě výrazně lepší hospodářské výsledky než loni. Počítá s navýšením obratu minimálně o 20 % na dvě miliardy korun. Již nyní se na tom podepisuje jednak expanze do regionů a jednak restart celého marketingu společnosti. 

O společnosti Maxima Reality

Maxima Reality je česká realitní kancelář, která poskytuje kompletní služby při prodeji a pronájmu nemovitostí. Za 23 let své existence pomohla více než 53 000 klientů. Jejím majitelem je od roku 2019 Vladimír Zuzák, pod jeho vedením se společnost profiluje jako realitní kancelář pro řešení životních situací. Letos zároveň expandovala do regionů. Maxima se dlouhodobě soustředí na vývoj inovativních služeb v oblasti prodeje a pronájmu nemovitostí, které zvedají úroveň českého realitního trhu. Zároveň klientům poskytuje výjimečně solidní zázemí, kde se každé nemovitosti věnuje profesionální tým sestavený z právníků, realitních a inzertních specialistů, designérů, grafiků a fotografů, finančních poradců a techniků.