S routerem Armor G5 využijete potenciál standardu WiFi 6 na maximum

Router Armor G5 eliminuje slabiny v síti a dokáže špičkovou rychlost poskytovat více než 30 zařízením současně.

Praha, 12. října 2020 — Společnost Zyxel Networks dnes na trh uvedla multigigabitový bezpečnostní router Armor G5 AX6000. Novinka díky svým celkově 12 WiFi streamům a kompatibilitě se standardem WiFi 6 uspokojí nároky nejnáročnějších uživatelů na vysokou efektivitu, kapacitu a více jak gigabitovou rychlost potřebnou v sítích, které jsou často využívány pro internet věcí, k přenosu video souborů a online hraní her.

Nejnovější bezdrátový standard WiFi 6 rychle získává na oblibě, protože přináší odpověď na výkonnostní problémy souběžných přenosů sítí, na které jsou kladeny vysoké nároky, např. kvůli používání internetu věcí, videí ve vysokém rozlišení a hraní online her. 

„Většině lidí, kteří dnes používají WiFi 6, však chybí router kompatibilní s tímto standardem, což je nezbytný předpoklad k dosažení maximálního potenciálu WiFi 6. Bez takového routeru je používání standardu WiFi 6 u klientkých zařízení jako jízda ve sportovním voze, při které zařadíte maximálně druhý rychlostní stupeň,“ uvádí Martin Bratičák, Head of Channel for CEE ve společnosti Zyxel.

„Model Armor G5 je navržen s ohledem na uživatele vyžadující špičkové bezdrátové i kabelové připojení včetně vynikajícího pokrytí a propustnosti. Armor G5 přispívá k vyšší efektivitě a kapacitě a současně snižuje latenci připojených domácích zařízení,“ dodává Martin Bratičák.

Ultra vysoká rychlost standardu WiFi 6 pro více než 30 připojení

Kouzlo routeru Armor G5 se skrývá za jeho krytem. Díky kombinaci 64bitového čtyřjádrového procesoru o frekvencí 2,2 GHz, 13 antén s velkým ziskem a 12 WiFi streamů zvládne router více než 30 souběžných připojení, aniž by došlo k poklesu rychlosti.

Pro kabelové připojení router Armor G5 disponuje 10G ethernetovým LAN portem, který ve srovnání s 1 G, 2,5 G a 5 G LAN porty dostupnými na většině jiných routerů znamená kvantový skok vpřed. Svou rychlostí dokáže tento 10G port tvůrcům obsahu a dalším uživatelům, kteří potřebují na síťové úložiště přenášet nebo na něm zálohovat velké soubory, každý měsíc ušetřit až hodiny drahocenného času.

Zabezpečené VPN připojení pro vzdálený přístup

Vedle výše uvedených předností je silnou stránkou routeru Armor G5 také zabezpečení. Router plně podporuje software OpenVPN, který lze propojit s jakoukoli VPN službou třetí strany. Uživatelé tak mohou chránit každé připojení a zařízení ve své síti včetně těch, které ochranu pomocí VPN standardně nenabízejí, jako jsou chytré televizory a herní konzole. A uživatelům mimo domov tento software umožňuje snadno vytvořit VPN tunely pro bezpečný přístup do jejich domácích sítí.

Důraz na uživatelskou přívětivost se odráží také v nastavení a správě routeru. Jednotlivými kroky instalace uživatele provede mobilní aplikace Armor, zatímco webové uživatelské rozhraní správu routeru usnadňuje do té míry, že ji zvládne i laik.

Společnost Zyxel dnes dále oznámila, že v rámci stejné produktové řady na trh uvede cenově dostupný multigigabitový router Armor G1 kompatibilní se standardem WiFi 5 a vybavený funkcemi pro zabezpečení a rodičovskou kontrolu. Podrobnosti najdete na stránkách https://www.zyxel.com/armorg5 a https://www.zyxel.com/armorg1

O společnosti Zyxel Networks

Společnost Zyxel připojuje organizace i domácnosti k internetu již více než 30 let, a to vždy s důrazem na inovace a služby zákazníkům. V roce 1989 jsme začínali analogovými modemy. Dnes využíváme umělou inteligenci a cloud, abychom firemním i domácím uživatelům přinášeli rychlá, spolehlivá a bezpečná síťová řešení.

O vůdčí globální pozici společnosti Zyxel na komunikačním trhu svědčí mimo jiné:

— působnost ve 150 zemích celého světa,

— milion organizací, které díky našim řešením fungují chytřeji,

— 100 milionů zařízení propojujících svět.

Vytváříme sítě budoucnosti a pomáháme využívat potenciál a plnit potřeby moderních pracovišť. Pomáháme lidem v práci i při hraní.

Zyxel, Your Networking Ally.