Vodafone přináší filmy v nejvyšším rozlišení 4K. Jako první operátor v Česku

19. října 2020  – Služba Vodafone TV nově umožňuje divákům sledovat vybrané filmy v nejvyšším rozlišení 4K. Mezi snímky je například film Jana Svěráka Akumulátor 1, na seznamu nechybí akční pecky jako Terminator: Genisys nebo oba díly kultovního bijáku Kill Bill. Součástí Vodafone TV je dnes i aplikace Netflix s řadou dalších pořadů v nejvyšší kvalitě obrazu. Na tituly videotéky Vodafone postupně naváže i televizním vysíláním ve 4K.

Letos v létě Vodafone spustil GigaSíť, díky které už nejen pouhým desítkám tisíc, ale 1,3 milionu domácností a firem nabídl pevný internet s rychlostí 1 Gb/s. To znamená více než třicetkrát rychlejší internet, než bylo dosud v Česku běžné. Kvalitní připojení (například 1 Gb pohodlně vystačí i početné rodině) je přitom základem pro další novinku: zákazníci Vodafone TV mají od října k dispozici řadu titulů v nejvyšším rozlišení 4K UHD. Další filmy, a to včetně restaurovaných klasik z Národního filmového archivu, budou postupně přibývat. 

„Jako první operátor v Česku umožňujeme předplatitelům videotéky Vodafone TV spustit tituly v nejvyšším rozlišení obrazu 4K. Náš set-top box je na takové rozlišení připravený, navíc od letošního léta je součástí Vodafone TV i služba Netflix. Díky tomuto spojení si zákazníci toužící po špičkové kvalitě obrazu už mají z čeho vybírat. Dalším krokem bude v blízké době i přenos televizních kanálů ve 4K,“ říká Quique Vivas, viceprezident Vodafonu Czech Republic pro nefiremní zákazníky.

Snímky v nejvyšším rozlišení najdou diváci Vodafone TV ve speciálně označené sekci. Přitom u videotéky Vodafonu zákazník neplatí za každý zhlédnutý titul zvlášť – u vyšších televizních balíčků Komfort a Komplet je už videotéka v ceně. U tarifu Klasik získá zájemce přístup k více než 1000 filmů a seriálů za poplatek 99 korun měsíčně.

Pro přehrání 4K je však nutné mít nejen set-top box Vodafone TV, ale zároveň i televizi, která 4K kvalitu obrazu umožňuje. Takový televizor nabízí Vodafone svým zákazníkům se slevou nebo od 1 koruny a pak na splátky bez navýšení.

Kdo potřebný televizor k dispozici nemá, může si filmy také přehrát, automaticky se přepnou do standardního rozlišení. 

Další informace najdou zájemci na webu www.vodafone.cz/televize.

O Vodafone Czech Republic

Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě Vodafone Group. V České republice poskytuje služby více než 3,9 milionu zákazníků. Od roku 2007 přináší komplexní telekomunikační služby pro firemní zákazníky prostřednictvím řešení Vodafone OneNet a nyní provozuje přes 1,5 milionu firemních SIM karet. Po integraci UPC Česká republika v červenci 2019 se Vodafone rozrostl o 1,5 milionu domácností připojených k síti nové generace, která poskytuje více než půl milionu zákazníků služby vysokorychlostního pevného internetu, půl milionu zákazníků kabelovou televizi a dvě stě tisícům uživatelů pevné telefonní služby. Vodafone už několikrát dostal ocenění Best in Test za kvalitu hlasových služeb a datových přenosů na základě testů provedených společností umlaut (dříve P3). Aktuálně pokrývá jeho mobilní síť LTE přes 99 % populace ČR. Zároveň Vodafone nabízí pevné připojení k internetu, a to 99 % českých domácností. Kromě toho na podzim 2017 pokryl Českou republiku speciální sítí úzkopásmového internetu věcí NB-IoT a v prosinci téhož roku spustil komerční provoz. Vodafone se řídí dlouhodobou strategií udržitelného podnikání, hlásí se ke globálním Cílům udržitelného rozvoje (SDGs) a prostřednictvím technologií mění budoucnost k lepšímu. Vodafone chce dál přispívat k digitální společnosti, která bude pestrá a otevřená všem bez rozdílu věku nebo pohlaví, a zavázal se do roku 2025 zlepšit život miliardě lidí. Zaměstnanci firmy věnují ročně dobrovolnickým aktivitám více než 7500 hodin prostřednictvím Nadace Vodafone. Ta se za 14 let od svého založení dostala mezi nejdůležitější podporovatele a investory do technologických sociálních inovací, které zlepšují život společnosti a znevýhodněných skupin. Vodafone přispívá i k ochraně životního prostředí – do pěti let chce snížit environmentální dopad svého podnikání na polovinu.  Více informací na www.vodafone.cz.