Společnosti Rheinmetall a Textron spojily síly, aby dodaly Armádě Spojených států novou verzi obrněného vozidla pěchoty Lynx KF41 v rámci programu Volitelně posádkového bojového vozidla OMFV (Optionally Manned Fighting Vehicle)

American Rheinmetall Vehicles, LLC, dceřiná společnost německé Rheinmetall Defence se v souvislosti s programem Volitelně posádkového bojového vozidla (OMFV) americké armády spojila se společností Textron Systems. 

American Rheinmetall Vehicles vytvořila americký průmyslový tým s názvem „Team Lynx“ který se skládá z celé řady vedoucích zbrojních společností Spojených států jako např. Raytheon Technologies. Textron Systems díky svým hlubokým a dlouholetým znalostem a zkušenostem na poli vývoje a výroby technologií pozemních systémů a hlavních bojových platforem pro americké ozbrojené síly bude jeho důležitým členem. American Rheinmetall Vehicles povede „Tým Lynx“ s cílem nabídnout Armádě Spojených států a jejímu programu Volitelně posádkových bojových vozidel (OMFV) řešení nové generace, které představuje vyspělou průlomovou platformu s modulárním budoucnosti-odolným účelným řešením, které zajistí vojenskou převahu nejen nyní, ale i v následujících desetiletích.

„Tato dohoda o spolupráci spojuje dva mezinárodní poskytovatele komplexních řešení pro obranný průmysl s cílem nabídnout americké armádě bezkonkurenčně nejlepší volitelně posádkové bojové vozidlo. Textron Systems do tohoto programu přináší dlouhodobé znalosti a zkušenosti ve výrobě, které umožní týmu Lynx nabídnout a dodat naprosto inovativní výrobek,“ sdělil Matt Warnick, výkonný ředitel American Rheinmetall Vehicles.

„Výrobní závod společnost Textron Systems ve městě Slidell (Louisiana) se zúčastnil více než 15 zbrojních programů obrněných vozidel ve více než 20 zemích, a i nadále hodláme podporovat tým a Armádu Spojených států a dodat jim nejvhodnější platformu, která splňuje všechny požadavky na bojiště budoucnosti“, uvedl Henry Finneral, Senior Vice President.

Americká verze vozidla Lynx KF41 předefinuje moderní bojiště a umožní americké armádě splnit svojí modernizační prioritu číslo 2 – provozovat bojové vozidlo nové generace, které bude disponovat velmi vysokou úrovní ochrany posádky, mobilitou, růstovým potenciálem a účinností zbraňových systémů, tak aby si bylo schopné zachovat vojenskou převahu v následujících desetiletích. Modulární otevřená systémová architektura (MOSA) vozidla ve spojení s podstatným růstovým potenciálem ve výkonu, hmotnosti a objemu umožní americké verzi vozidla Lynx KF41 čelit výzvám budoucího bojiště jako nikdo jiný.

O společnosti American Rheinmetall Vehicles

Společnost American Rheinmetall Vehicles se sídlem v michiganském Sterling Heights, je součástí divize Rheinmetall Defence’s Vehicle System a specializuje se na vývoj platforem obrněných vozidel, která představují produkty nové generace pro Ministerstvu obrany Spojených států a pro federální a státní bezpečnostní složky. Zároveň přináší na americký trh i celkové portfolio vozových systému skupiny Rheinmetall a nabízí jak kolová, tak pásová bojová vozidla se všemi podsystémy. Společnost velmi úzce spolupracuje se svými zákazníky, tak aby splnila jejich veškeré technické a výkonností 

požadavky na výrobky. Více o společnosti American Rheinmetall Vehicles na stránkách www.rheinmetall-arv-us.com