Navzdory celosvětové pandemii i zákazu obchodu s USA společnost Huawei stále vykazuje růst

Praha, 23. října 2020 – Nárůst tržeb o 9,9 % oproti stejnému období loňského roku i splněná očekávání. Technologická společnost Huawei dnes zveřejnila své hospodářské výsledky za uplynulá tři čtvrtletí roku 2020, které byly navzdory krizi spojené s pandemií nového koronaviru Covid-19 i stupňujícímu se obchodnímu napětí s USA přiznivé. Během období leden až září společnost Huawei vytvořila tržby ve výši 671,3 miliardy čínských jüanů (100,4 mld. dolarů), což je nárůst o 9,9%. Čisté ziskové rozpětí společnosti v tomto období činila 8,0 %. Během prvních tří čtvrtletí roku 2020 obchodní výsledky společnosti Huawei v zásadě splňovaly očekávání. 

Světová pandemie koronaviru Covid-19 vystavila globální dodavatelský řetězec společnosti Huawei silnému tlaku a její výroba i provoz se nyní potýkají se zcela novými výzvami. Společnost se ale i nadále snaží přicházet s řešeními, které jí umožňují postupovat vpřed a plnit své závazky vůči zákazníkům a dodavatelům.

Huawei se do budoucna hodlá zaměřit především na rozvíjení svých silných domén v oblasti ICT, jako jsou umělá inteligence (AI), cloudové služby, 5G technologie a výpočetní technika, aby mohla poskytovat individuální řešení pro každou situaci, pokročit ve vývoji průmyslových aplikací a společně se svými partnery vytvářet nové hodnoty prostřednictvím sítí páté generace. Společnost si stanovila za cíl pomoci podnikům s rozvojem jejich podnikání a vládám s posílení domácího průmyslu, přinést benefity občanům a zlepšit celkovou správu a řízení.

Odvětví ICT se stalo nejen základním kamenem moderní společnosti, ale i významnou hnací silou udržitelného sociálního, ekonomického a environmentálního rozvoje. Společnost Huawei věří, že se rychlý a zdravý vývoj v rámci odvětví ICT bude opírat o otevřenou spolupráci a vzájemnou důvěru napříč celým odvětvím v globálním měřítku. Hodlá proto i nadále úzce spolupracovat se svými globálními partnery a prostřednictvím svých inovativních technologií ICT vytvářet větší hodnoty pro zákazníky, a to i navzdory složité situaci, které v současné době čelí. Společnost hodlá vytrvat ve svém nasazení v boji s pandemií, v podpoře ekonomického růstu a pokračovat ve svých krocích vedoucích ke společenskému pokroku.

Poznámka: Směnný kurz použitý pro přepočet čínského jüanu (CNY) na americké dolary (USD) činí 1 USD = 6,8101 CNY. 

O společnosti Huawei 

Huawei je vedoucím globálním výrobcem infrastruktury informačních a komunikačních technologií a chytrých zařízení. Nabízíme integrovaná řešení ve čtyřech klíčových oblastech, kterými jsou telekomunikační sítě, výpočetní technika, chytrá zařízení a cloudové služby. Naším závazkem je každému jednotlivci, domácnosti a organizaci přinášet digitální řešení pro plně propojený, inteligentní svět.

Ucelená nabídka produktů, řešení a služeb Huawei je současně konkurenceschopná a bezpečná. Pro naše zákazníky vytváříme trvalé hodnoty prostřednictvím otevřené spolupráce s partnery v rámci ekosystému. Pomáháme lidem k jejich růstu, pracujeme na větším komfortu občanů v domácnostech a inspirujeme organizace všech druhů a velikostí k inovativnějším přístupům. 

V Huawei se inovace zaměřují na potřeby zákazníků. Silně investujeme do základního výzkumu, přičemž se soustředíme na technologicky přelomová řešení, která posouvají svět kupředu. Máme více než 194 tisíc zaměstnanců a působíme ve více než 170 zemích a regionech. Společnost Huawei byla založena v roce 1987 a funguje jako soukromá společnost plně vlastněná svými zaměstnanci.

Před 20 lety společnost Huawei založila první evropské výzkumné a vývojové centrum ve Švédsku, což byl první krok ke vzniku vynikající spolupráce na starém kontinentu. V současné době Huawei v Evropě zaměstnává přes 13 300 zaměstnanců a provozuje dvě hlavní regionální kanceláře a celkem 23 výzkumných a vývojových center. Huawei dosud spustila 230 projektů technické spolupráce s více než 150 univerzitami po celé Evropě.

Pro více informací prosím navštivte naše webové stránky www.huawei.com nebo speciální microsite https://www.5gvcesku.cz/
a sledujte nás na:

https://www.facebook.com/HuaweiCesko