Jiří Devát partnerem ve společnosti IdeaSense

Inovační společnost IdeaSense posiluje své vedení o nového člena. Na pozici partnera nastoupil Jiří Devát, který ve firmě působil od roku 2014 jako Thought Leader a také jako součást IdeaSense Advisory Boardu, orgánu expertů napříč odvětvími. IdeaSense se specializuje na vytváření a realizaci inovačních a strategických řešení, do jejího portfolia patří významní tuzemští i zahraniční hráči jako například ŠKODA AUTO, Česká spořitelna či Wienerberger.

Jiří Devát se nově zařadil do vedení IdeaSense. Společně se spoluzakladateli Kateřinou Čihákovou Ailovou, Rudolfem Čihákem a stávajícími členy vedení Markem Jiráskem, Michalem Reynaudem a Lukášem Vynikalem tak bude rozhodovat o zásadních směrech a strategii.

Jirkovy zkušenosti i jeho imaginace jsou pro inovace, které vyvíjíme, obrovským přínosem. Velmi si vážím toho, že přijal naši nabídku být partnerem v IdeaSense,” říká Kateřina Ailová Čiháková, spoluzakladatelka IdeaSense. Jirka je bezesporu velkou osobností ve světě byznysu. Jeho plné zapojení do dění v IdeaSense je ohromnou posilou pro inovační projekty našich klientů, a to nejen kvůli jeho profesním zkušenostem, ale také díky ideální kombinaci jeho klíčových vlastností: strategického uvažování a schopností přicházet s novými nápady,” doplňuje Rudolf Čihák, spoluzakladatel IdeaSense.

Devát má rozsáhlé zkušenosti z řízení a strategického vedení firem. Dříve působil jako Country Manager v Microsoftu za Českou a Slovenskou republiku a Country Manager v Cisco Systems pro Česko. Jako viceprezident a místopředseda představenstva ČSA se podílel na transformaci celé firmy. Pracoval také v představenstvu nadnárodní společnosti SITA poskytující IT a telekomunikační služby pro leteckou dopravu. Mimojiné má zkušenosti z řady startupů, které založil či do kterých investoval.

Připojuji se k úžasnému týmu, dle mého soudu nejlepšího v Česku v oblasti inovací produktů a služeb, a věřím, že jej dále obohatím. Inovace vždy tvořily páteř rozvoje firem, které jsem řídil, ať velkých korporací či malých startupů. Hořím zaujetím přetavit svou bezmála třicetiletou zkušenost v byznysu do inovačního potenciálu dalších firem. Osobně se chci zaměřit na nové obchodní modely, Průmysl 4.0 a  s tím související změny ve firemní kultuře,” uvádí ke své nové pozici Jiří Devát, partner IdeaSense. „S IdeaSense jsem spojen téměř od jejího počátku, a její zakladatele jsem dokonce oddal. Můj svazek s firmou je logickým završením.”

O IdeaSense

Společnost IdeaSense vznikla v roce 2012 a platí za leadera na trhu s inovacemi. Firmám z České republiky i zahraničí dodává inovace produktů, služeb a business modelů prostřednictvím Inovačních farem®. Inovační proces vychází z přístupu Human-centered design, který zajišťuje vývoj inovací přesně cílený na příležitosti na trhu (tzv. Jobs-To-Be-Done) a zároveň na dlouhodobou výnosnost inovací. IdeaSense klientům nabízí mimo jiné také zázemí v kulturní antropologii a behaviorální psychologii, které zajišťují výzkum trhu na vysoké úrovni. V inovačním procesu spolupracuje s členy IdeaSense Advisory Boardu – špičkovými odborníky a osobnostmi, kteří jsou přítomni v každém realizovaném projektu.

Kromě vývoje inovačních řešení společnost pomáhá firmám aktivovat vlastní inovační potenciál skrze školení a nastavení interních inovačních ekosystémů. Poskytuje nástroje pro crowd innovation, tj. zapojení zaměstnanců a zákazníků do inovačního procesu. IdeaSense jako jediná společnost v České republice využívá nejefektivnějších způsobů testování tržního potenciálu inovací prostřednictvím prediktivních trhů. Poskytuje kompletní servis v oblasti vývoje inovací, včetně dohledu nad realizací či implementaci inovací skrze dceřiné startupy.

Více informací na: www.ideasense.cz