Vyšší výkon a větší bezpečnost: Kyocera uvádí ekologickou tiskárnu nové generace

Praha – 11. listopadu 2020: Kyocera Document Solutions Europe, přední dodavatel tiskáren a kancelářských řešení, oznamuje uvedení svého nejnovějšího zařízení, černobílé tiskárny formátu A3, která přináší vyšší výkon, větší bezpečnost a vysokou kvalitu tisku při zachování šetrnosti k životnímu prostředí.

Nový model ECOSYS P4140dn je navržený tak, aby efektivním a udržitelným způsobem vyhověl všem náročným požadavkům kancelářského tisku a je nejnovější špičkovou laserovou tiskárnou patřící do řady ECOSYS, která byla uvedena na trh již v roce 1992.

Toto nové zařízení tiskne rychlostí až 40 stránek za minutu s prvním výtiskem za méně než 6,3 sekundy a představuje tak 16% zlepšení oproti předchozím modelům. Díky komponentům s dlouhou životností, které poskytují vysokou účinnost a spolehlivost, je nový model Kyocera ECOSYS P4140dn ideální volbou pro zvýšení produktivity v pracovních skupinách středních a velkých podniků. 

Nová černobílá tiskárna formátu A3 přichází s řadou vylepšení, jako je například rychlejší tisk první stránky, vyšší kapacita paměti (2 560 MB) s rychlejším procesorem taktovaným na 1200 MHz.

Mezi další funkce patří možnost vzdáleného tisku díky IB-36 podporujícím bezdrátový AirPrint a WiFi Direct kompatibilitě, a dále vyšší zabezpečení díky standardnímu Data Security Kitu a přítomnosti pevného šifrovacího klíče. S novou funkcí Quiet Mode umožňuje tiskárna tichý provoz.

Stejně jako u všech zařízení řady ECOSYS byl i tento nový produkt vyvíjen se zaměřením na minimalizaci dopadu na životní prostředí. Snížené hodnoty TEC a splnění podmínek Energy Star umožňují zvýšit efektivitu a snížit uhlíkovou stopu společnosti.

ECOSYS P4140dn je přímým nástupcem modelu ECOSYS P4040dn a významně tak posiluje inovativní portfolio společnosti Kyocera. Zelda Emmerick, Expert Hardware Product Marketing ve společnosti Kyocera Document Solutions Europe, dodává:

„Řada ECOSYS je i nadále základní součástí našeho produktového portfolia a toto nové zařízení podporuje naši tradici výroby inovativních, ekologických produktů, které jsou ideální pro pracovní skupiny všech velikostí. Díky rychlejší době tisku první strany a komplexní řadě funkcí souvisejících se zabezpečením umožňuje ECOSYS P4140dn uživatelům zvýšit efektivitu a zároveň zajistit, že jejich data zůstanou zabezpečená. Toto je minimální požadavek všech podniků, které chtějí optimalizovat své tiskové procesy.“

V době, kdy poptávka po udržitelných řešeních a obava o bezpečnost dat nikdy nebyla větší, si společnost Kyocera uvědomuje potřebu většího zaměření na tyto prvky. A ECOSYS P4140dn tyto požadavky s přehledem splňuje.

O společnosti KYOCERA Document Solutions

 KYOCERA Document Solutions se sídlem v japonské Osace je předním výrobcem kancelářských řešení zaměřených na tisk dokumentů a   document management systémy. Produktové portfolio KYOCERA zahrnuje i barevné a černobílé tiskárny a multifunkční zařízení mnoha formátů. Produkty KYOCERA jsou proslulé svými jedinečnými součástkami s dlouhou životností, které poskytují maximální spolehlivost a minimalizují negativní dopad na životní prostředí snižováním odpadu. Vše dohromady vede k nižším celkovým nákladům na vlastnictví (TCO) v průběhu celé životnosti výrobku. Portfolio společnosti KYOCERA Document Solutions portfolio však nekončí u hardwaru. Kompletní sada podnikových aplikací a konzultačních služeb umožňuje zákazníkům optimalizovat a řídit workflow dokumentů a uvolnit plný potenciál jejich investic do hardwaru.

KYOCERA Document Solutions Inc. je dceřinou společností firmy KYOCERA Corporation, která je čelním světovým vývojářem a výrobcem pokročilých high-tech keramických materiálů a souvisejících produktů, ke kterým patří například telekomunikační vybavení, obaly polovodičů a elektronické součástky. Za fiskální rok končící 31. března 2018 dosáhly čisté tržby společnosti KYOCERA Corporation 1.42 trillion yenů (zhruba 11.9 billionu euro). 

    Více informací a tiskové fotografie naleznete na https://www.kyoceradocumentsolutions.eu/.