Rozšířená řada bezpečnostních řídicích jednotek nabízí úsporu nákladů a vyšší výkonnost

Technici mají nyní možnost přenést výhody vyšší výkonnosti a úspory nákladů nabízené řídicími jednotkami Allen-Bradley Compact GuardLogix 5380 do více bezpečnostních aplikací. Společnost Rockwell Automation rozšířila svou řadu bezpečnostních řídicích jednotek o nový procesor Compact GuardLogix 5380 s bezpečnostní úrovní SIL 3.

S využitím rozšířené produktové řady mohou nyní technici škálovat aplikace do úrovně bezpečnostní výkonnosti SIL 3 / PLe s architekturou 1oo2. Tato flexibilní možnost správného dimenzování systému bezpečnostního řízení podle dané aplikace na základě jejího bezpečnostního vyhodnocení pomáhá snížit náklady na vývoj i realizaci. Výhody pramenící ze škálovatelnosti u procesorů Compact GuardLogix 5380 rovněž společnostem umožní konstruovat inteligentní, jednodušší stroje s vyšší výkonností.

Vyšší výpočetní výkon procesoru pomůže dosáhnout kratších reakčních časů i kratších bezpečnostních vzdáleností. Díky tomu bude možné konstruovat menší stroje, ušetřit tak cenný provozní prostor a zvýšit efektivitu obsluhy. 

Použití jediného procesoru s vysokou výkonností pro standardní i bezpečnostní řízení rovněž napomáhá ke zvýšení produktivity a snížení nákladů na systém, jeho složitosti i ke zmenšení velikosti rozvaděče. Inženýrům to rovněž dovolí kombinovat ve stejném šasi standardní a bezpečnostní vstupy a výstupy.

Vestavěné porty gigabitové sítě Ethernet poskytují větší komunikační kapacitu pro inteligentní zařízení. To může pomoci všem pracovníkům plnit cíle inteligentní výroby s intenzivním využíváním dat bez přidávání dalších hardwarových prvků. Stroje lze navíc připravit na budoucí vývoj díky dostupnosti snadné diagnostiky.

Integrovaná podpora certifikovaných bezpečnostních polohovacích funkcí může dále minimalizovat množství potřebných hardwarových součástí a propojovacích prvků ve stroji, a usnadnit tak celý průběh instalace. Podpora lokálních bezpečnostních vstupů/výstupů může navíc eliminovat nutnost použití adaptéru a dále zvýšit výkonnost stroje.

Allen-Bradley, expanding human possibility, FactoryTalk, GuardLogix a Rockwell Automation jsou obchodní známky společnosti Rockwell Automation Inc. Obchodní známky, které nepatří společnosti Rockwell Automation, jsou majetkem příslušných společností.

Fotografii ke stažení v originálním rozlišení naleznete zde:

20180416 GuardLogix 5580 and Compact GuardLogix 5380 Image

O společnosti Rockwell Automation 

Rockwell Automation Inc. (NYSE: ROK), is a global leader in industrial automation and digital transformation. We connect the imaginations of people with the potential of technology to expand what is humanly possible, making the world more productive and more sustainable. Headquartered in Milwaukee, Wisconsin, Rockwell Automation employs approximately 23,000 problem solvers dedicated to our customers in more than 100 countries. To learn more about how we are making Smart Manufacturing more productive, visit www.rockwellautomation.com