Electro World pomáhá v první linii

Česká republika, Praha – 25. listopadu 2020 – Dnešní nelehká „doba covidová“ dopadla prakticky na každého. Společnost Electro World není výjimkou. I přes nelehkou situaci a výpadek našich obratů i zisku vzhledem k uzavření prodejen od 22. října jsme se však rozhodli pomoct.

Fotografie z předání jsou zde:

Electro World daruje notebooky do FN Motol

Zdravotníci si naši pomoc zaslouží

Když jsme přemýšleli, kde bude naše pomoc nejúčelnější, napadly nás okamžitě nemocnice. Tam je totiž situace v tuto chvíli nejtěžší. Zároveň chceme ukázat, že práce zdravotníků – té příslovečné první linie – si vážíme.

Do první linie tedy darujeme 7 ks notebooků a 1 000 ks jednorázových roušek. Tuto pomoc realizujeme prostřednictvím projektu Pomoc nemocnicím, který vznikl v hlavě ředitele Fakultní nemocnice Motol, Miloslava Ludvíka. Prakticky veškerá „covidová“ pomoc totiž zpočátku směřovala právě do Motola a pan ředitel se rozhodl, že je třeba se o ni podělit s ostatními.

Dar pomůže dětem zdravotníků

Rozhodli jsme se, že naše materiální pomoc bude směřovat právě do FN Motol, a to do družiny pro děti zdravotníků. Jedná se o pomoc pro zajištění provozu virtuální výuky v nemocniční družině a k podpoře přípravy domácích úkolů. Pomoc osobně předal Ing. Roman Kocourek, Country Manager společnosti Electro World a převzala je personální náměstkyně FN Motol, Ing. Jindřiška Feldmannová.

Jsme opravdu vděčni za tento druh podpory. Notebooky nebudou zahálet ani po ukončení družiny a budou využity např. naším paliativním týmem pro zprostředkování komunikace/rozloučení s rodinou,“ říká k poskytnutému daru Ing. Jindřiška Feldmannová.

Děti se na rozbalování s chutí vrhly a po jejich vybalení byly notebooky hned předány informatikům FN Motol a již se instalují.  

Electro World pomáhá dlouhodobě

Charitativní aktivity jsou nedílnou součástí Elecro Worldu již několik let. Například podporujeme projekt „Dejme dětem šanci“ pomáhající mladým lidem z dětských domovů, kteří po dovršení plnoletosti či po dokončení studia odcházejí do samostatného bydlení. Pro svůj nový začátek dostávají v rámci projektu „Startovací balíček“, obsahující základní vybavení domácnosti, které ulehčí dětem začátek samostatného života.  

O společnosti Electro World

Společnost Electro World je jedním z největších multikanálových řetězců specializujících se na prodej spotřební elektroniky, výpočetní a telekomunikační techniky, domácích elektrospotřebičů a veškerého příslušenství, včetně poskytování souvisejících služeb. V letech 2016, 2017, 2018, 2019 a 2020 byla oceněna prestižním titulem Superbrands, který je uznáním vynikajícího postavení značky na lokálním trhu.

O projektu Pomoc nemocnicím

Cílem projektu je co nejvíce usnadnit práci zdravotníkům, kteří se teď, víc než kdy jindy, potřebují soustředit na práci a nemají dostatek času na odpočinek, přípravu jídla či obstarání, byť jen základního nákupu. To, čemu se lékařům, sestřičkám a dalšímu personálu nemocnic v této době nedostává, jsou především základní potraviny, občerstvení a věci osobní hygieny. 

Projekt www.pomocnemocnicim.cz také pomáhá s dětskými skupinami, které některé nemocnice zřizují pro děti svých zaměstnanců, aby jejich rodiče mohli dále poskytovat zdravotní péči. Iniciátorem projektu Pomoc nemocnicím je ředitel FN Motol Miloslav Ludvík.