Jak moc chytrý umí být chytrý telefon? Rozdělení obrazovky či propojení s dalšími přístroji je hračkou

Dovedete si představit, že byste z telefonu a tabletu vytvořili jeden kompaktní nástroj? Nebo že by šlo na ploše smartphonu pracovat s více aplikacemi najednou? Pokud jste odpověděli ano, máte pravdu; posouvání hranic možností chytrých telefonů je zase o level výš. Potvrzuje to i nový Huawei Mate 40 Pro, který nabízí výše zmíněné funkce a spoustu dalších vychytávek.

Zvládání více činností najednou je běžnou lidskou dovedností, to samé proto zákazníci vyžadují i od svých telefonů. tzv. multitasking teď posunul o úroveň dál nový smartphone od Huawei. Model Mate 40 Pro oslní již na první pohled, kromě líbivého vzhledu ocení zákazníci zejména bezkonkurenční fotoaparát. Předností je celá řada, ovšem jsou zde i méně nápadné funkce, které vás však nadchnou stejně tak.

Zná to asi každý: na displeji telefonu sledujete video, když vtom pípne notifikace o příchozí zprávě. Nikomu se nechce neustále zastavovat video, odepsat, znovu spustit, a stále dokola. Nový Mate 40 Pro si ale umí v takové situaci brilantně poradit – na obrazovce si můžete otevřít více aplikací a využívat je zároveň.

Ať už jde o zmíněné sledování videa a psaní zpráv, či provádění videohovoru a sledování mapy, nemusíte se již omezovat na využívání jediné aplikace. Rozdělení displeje lze prakticky využít, i když ho máte umístěný na šířku.

A pokud je vám displej telefonu malý, můžete si ho „přenést“ do monitoru počítače. Na obrazovce svého MateBooku můžete najednou vidět všechny spuštěné aplikace ze spárovaného telefonu Mate 40 Pro a snadno je ovládat naráz, přičemž si zachováte dokonalý přehled o všech probíhajících procesech.

Smartphone lze pochopitelně párovat i s dalším telefonem či tabletem. Pokud si přístroje položíte vedle sebe, můžete je dohromady využívat jako jednotnou pracovní plochu. Zatímco na tabletu si otevřete malovací plátno, displej sousedního telefonu poslouží jako paleta s barvami a dalšími nástroji.

Nemusíte nutně oplývat uměleckým talentem; funkci využijete třeba i při zvýrazňování poznámek v textovém dokumentu. Stejně tak můžete propojit zařízení v jednu plochu a přetahovat soubory či tahy imaginárním štětcem z jednoho displeje na druhý.

Aby futuristických funkcí nebylo málo, lze nový Mate 40 Pro ovládat i bez dotyku nebo dokonce i očima. Jak to funguje?

Při ovládání gesty stačí jen natáhnout ruku s otevřenou dlaní před displej telefonu a ten se probudí k životu. Mávnutím rukou nahoru či dolů scrollujete stránku stejným směrem, ostatně jako při běžném dotykovém ovládání. Tímto pohybem hravě zvládnete četbu e-knih, prohlížení fotogalerie, poslech hudby, prohlížení videí či přehled zpravodajství.

Pomocí gest lze také přijímat telefonní hovory. Pokud před displejem telefonu Huawei Mate 40 Pro naznačíte gestem stlačení, telefonát přijmete, což dělá ze smartphonu ideálního pomocníka na hovory v okamžiku, kdy máte ruce zaneprázdněné či ušpiněné. Stejným gestem můžete ovládat i přehrávání muziky či videí – mávnutím nahoru a dolů se ovládá hlasitost, gestem stlačení se zase zastaví nebo spustí přehrávání.

O něco skromnější, přesto úchvatné je i reakce telefonu Mate 40 Pro na lidský pohled. Režim Eyes On Display (zkráceně EOD) umožňuje smartphonu zaznamenání pohledu a tím i pozornosti, což se nadmíru hodí třeba při vyzvánění telefonu při příchozím hovoru či budíku.

Stačí pohlédnout na displej telefonu a ten automaticky sníží hlasitost zvuku, jelikož už logicky nepotřebuje co nejhlasitěji upozornit svého majitele. Huawei Mate 40 Pro rovněž nezhasne displej uprostřed rozečteného článku nebo třeba receptu – dokud smartphone detekuje kontakt s očima, režim spánku zůstane deaktivovaný a displej rozsvícený.

V telefonu Huawei Mate 40 Pro je předinstalovaný virtuální obchod AppGallery, oficiální distribuční platforma aplikací pro zařízení Huawei, která obsahuje nepřeberné množství populárních aplikací. K snadnému stahování dalších aplikací lze využít vyhledávač Petal Search, který vyhledá všechny populární aplikace, na které jste zvyklí.

Nový telefon Huawei Mate 40 Pro je k dostání v autorizovaných prodejnách Huawei Chodov a Quadrio a zároveň na shop.huawei.com.

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Web: https://consumer.huawei.com/cz/
Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/
YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk
Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group
Produkty a služby společnosti Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a používá je třetina světové populace. V Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně bylo zřízeno čtrnáct výzkumných a vývojových center. Huawei CBG je jednou ze tří obchodních jednotek společnosti Huawei a zahrnuje smartphony, PC, tablety, nositelné a cloudové služby atd. Globální síť společnosti Huawei je postavena na více než 33letých zkušenostech v telekomunikačním průmyslu a je odhodlána poskytovat nejnovější technologický pokrok spotřebitelů po celém světě.