NVIDIA před Vánoci představuje prvního zástupce rodiny RTX 3060

Ceny nových GPU začínají na 11.499 Kč/419 €. GeForce RTX 3060 Ti nabídne vysoký výkon v ray tracingu a DLSS. Prodeje začínají zítra. 

SANTA CLARA, Kalifornie—1. prosince—Společnost dnes představila GPU GeForce® RTX™ 3060 Ti, prvního zástupce z rodiny RTX 3060. Je založena na nejnovější architektuře NVIDIA Ampere, na níž staví GeForce RTX řady 30, a nabídne skvělý poměr ceny a užitných vlastností. Hráči se mohou těšit také na výhody spojené s NVIDIA RTX™ druhé generace.

Ceny začínají na 11.499 Kč/419 €. Výkon založený na nejvýkonnější PC herní platformě podporující ray tracing a pomocí AI poháněné DLSS překoná GeForce RTX 2080 SUPER z minulé generace, která byla minulý rok uvedena s výrazně vyšší doporučenou cenou 20.999 Kč. Výkon novinky je dimenzován pro hraní v rozlišeních 1080p a 1440p.

“Vstupujeme do vánočního období s ray tracingovými efekty ve hrách jako Cyberpunk 2077Call of Duty: Black Ops Cold War, Watch Dogs: Legion a dalších,” říká Matt Wuebbling, VP pro globální GeForce marketing ve společnosti NVIDIA. “Není lepší cesty, jak si užít přelomové hry s ray tracingem nebo se pohroužit do tvůrčího procesu než s GeForce RTX 3060 Ti anebo jinou GPU RTX řady 30.” 


RTX 3060 Ti podporuje trojici inovativních technologií GeForce. Patří mezi ně NVIDIA DLSS (NVIDIA Deep Learning Super Sampling) využívající AI k navýšení výkonu a vylepšení kvality obrazu, NVIDIA Reflex a NVIDIA Broadcast. Společně s ray tracingem v reálném čase tvoří tyto technologie základy herní platformy GeForce, která přináší jedinečný výkon a funkce hrám i hráčům po celém světě.

NVIDIA DLSS: AI jako dělané pro hráče

AI vneslo do počítačových her revoluci — využívá se v simulaci fyziky a animací, při renderování v reálném čase i streamování za pomoci AI. GeForce RTX mají pro AI dedikované procesory Tensor Cores, kterých využívá například technologie NVIDIA DLSS. S její pomocí lze dosáhnout ve hrách vyšších snímkových frekvencí i skvěle vypadajícího ostrého obrazu. Díky úspoře výkonu tak hráči mohou maximalizovat grafické nastavení včetně ray-tracingu a vysokých rozlišení. DLSS dnes nabízí více než 25 her a stále přibývají nové.

NVIDIA Reflex a Broadcast: Ten nejlepší tah

NVIDIA Reflex redukuje latenci systému (input lag), což vede k lepší odezvě na ovládání a hráči tak získávají v soutěžních multiplayerových hrách výhodu nad soupeřem. NVIDIA Broadcast představuje sadu nástrojů pro vylepšení videa i audia za využití AI. Nabídne například virtuální pozadí, motion capture nebo pokročilé odstranění hluku, které lze využít v chatech, hovorech po Skype nebo během video konferencí. 

GeForce Experience s novými funkcemi.
Všechny GPU NVIDIA GeForce nabízejí GeForce Experience™, nástroj využívaný desítkami milionů hráčů k optimalizaci nastavení, zaznamenávání a sdílení nejlepších herních okamžiků, streamování, pořizování originálních screenshotů nebo snadné stažení a instalaci Game Ready ovladačů. Nejnovější funkce zahrnují:

  • Automatický GPU Tuning na jedno kliknutí: GeForce Experience nyní podporuje GPU Tuning, které pomocí pokročilého scanovacího algoritmu dokáže automaticky vytvářet profily pro přetaktování. 
  • Vylepšený overlay ve hrách: GeForce Experience dokáže nově ve hrách zobrazovat také statistiky výkonu, teploty a latenci včetně statistiky z NVIDIA Reflex Latency Analyzer.

Dostupnost

GeForce RTX 3060 Ti vycházejí 2. prosince a ceny budou začínat na 11.499 Kč. Po celém světě budou v závislosti na regionální nabídce dostupné modely se základními i navýšenými takty od ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY, Zotac nebo jako Founders Edition. Jejich cena se může lišit podle výbavy a dalších vlastností. GPU GeForce RTX 3060 Ti a sestavy s nimi budou také v nabídce všech předních lokálních prodejců.

Po omezenou dobu dostanou u vybraných prodejců zákazníci k nákupu GeForce RTX 3060 Ti nebo PC sestavy s touto GPU předplatné cloudové herní služby NVIDIA GeForce NOW™ na jeden rok.

Podklady, včetně fotografií a specifikací, jsou dostupné na www.nvidia-press.com.

O společnosti NVIDIA

Vynález GPU společností NVIDIA (NASDAQ: NVDA) v roce 1999 podnítil růst herního PC trhu, redefinoval moderní počítačovou grafiku a vnesl revoluci do paralelních výpočetních úkonů. GPU deep learning pak později zažehl moderní AI — novou éru výpočetní techniky — která využívá GPU jako mozek počítačů, robotů a samořiditelných automobilů, které mohou vnímat svět a porozumět mu. Více informací naleznete na http://nvidianews.nvidia.com/.