Alza.cz zvyšuje efektivitu a posiluje expanzi s HPE servery

Společnost Hewlett Packard Enterprise dodala největšímu prodejci počítačů a elektroniky v České republice servery, které jsou výkonné, spolehlivé a nákladově efektivní a pomohou společnosti Alza.cz s rostoucí expanzí.

Praha, 3. prosince 2020 – Společnost Hewlett Packard Enterprise (HPE) oznámila, že společnost Alza.cz, jeden a největších prodejců elektroniky v Evropě, si pro chod svých klíčových procesů zvolila řešení na míru od společnosti HPE ve formě vysoce výkonných serverů HPE ProLiant. Dva clustery, nasazené pomocí služby HPE Pointnext Technology Services vylepší efektivitu IT oddělení a usnadní správu a využívání zdrojů, čímž podpoří expanzi společnosti Alza.cz na další evropské trhy.

Na podzim roku 2019 začala Alza.cz hledat dodavatele, který by byl schopný dodat spolehlivé, dostupné a nákladově efektivní servery pro flexibilní prostředí, které se neustále vyvíjí spolu se společností, a to ve velmi napjatém dodacím termínu, protože potřebovala být připravena na vrchol sezóny.

Alza.cz tedy požádala Hewlett Packard Enterprise o vytvoření nabídky s kompletním řešením s důrazem na vysokou efektivitu nákladů a zároveň o nabídku poradenství k výhledové expanzi. Finálním řešením jsou dva clustery v hyperkonvergované infrastruktuře s celkem 20 servery HPE ProLiant DL380 10. generace, které budou mít na starosti klíčové firemní procesy a s jejich využitím dojde rovněž ke sjednocení infrastruktury zákazníka.

Po dobrých zkušenostech s hyperkonvergovanou infrastrukturou ve zkušebním provozu jsme se ji ve spolupráci s HPE rozhodli plně implementovat ještě před zátěží hlavní sezony 2020. Toto nové řešení zjednodušilo celou řadu činností a z IT týmu slyšíme, že se jim v mnoha ohledech lépe pracuje,“ řekl Petr Chlumský, Chief Information Officer ve společnosti Alza.cz.

Jsme rádi, že naše infrastrukturní řešení doplněné službami divize HPE Pointnext Technology Services pomohlo zvýšit efektivitu společnosti Alza.cz a zároveň posílit její expanzi do zahraničí. Tento projekt nám pomohl více porozumět potřebám společnosti Alza.cz, a to nám otevírá cestu k ještě užší spolupráci do budoucna,” uvedl Jan Kameníček, Managing Director společnosti HPE Czech Republic.

O společnosti Hewlett Packard Enterprise 

Hewlett Packard Enterprise je globální společností poskytující IT služby, implementace a konzultace, které firmám pomáhají zefektivnit podnikání využitím IT řešení a hodnoty jimi nashromážděných dat na maximum, a to kdekoliv. Společnost HPE staví na desetiletích vývoje a inovací s cílem nabídnout nejlepší možnosti, jakými společnosti mohou podnikat. HPE poskytuje jedinečná řešení s dlouholetou zkušeností v cloudových platformách a se zpracováním IT úloh na koncových bodech, které pomáhají zákazníkům rozvíjet nové obchodní modely a celkově zvýšit jejich provozní výkon. Pro více informací navštivte: www.hpe.com.