Bell získává Response Technologies LLC v rámci pokroku v technologii palivových článků

Fort Worth, Texas (9. prosince 2020) – 7. prosince společnost Bell oznámila akvizici společnosti Response Technologies LLC. Jedná se o inovativní společnost pro kompozitní řešení jejíž akvizicí Bell doplňuje své rozsáhlé technologické portfolio v leteckém a zpracovatelském průmyslu.

„Tato akvizice je v souladu s naší strategií usilovat o technologické inovace. Umožní nám urychlit potřebný vývoj v našem odvětví,“ řekl Mitch Snyder, prezident a generální ředitel společnosti Bell. „Věříme, že společnost Response Technologies disponuje správným řešením pro modernizaci systémů palivových článků a textilních kompozitů. Velmi nás těší, že se stali součástí rodiny Bell.“

Společnost Response Technologies, se sídlem v historické budově Arkwright na Rhode Island, je startup založený v roce 2015, který se zaměřuje na flexibilní, 3D a kompozitní řešení. Společnost se orientuje na dvě oblasti vývoje: palivové články a komponenty a textilní kompozity. Se zaměřením na pokročilou výrobu je mise společnosti Response Technologies úzce propojena s týmem Rapid Prototyping and Manufacturing Innovation společnosti Bell.

„Velmi nás těší, že se můžeme připojit k týmu Bell a potažmo k Textronu. Našim zákazníkům to přinese velké výhody,“ řekl David Pettey, spoluzakladatel společnosti Response Technologies. “Naší vizí je neustále vnášet nevšední nápady do největších průmyslových odvětví na světě, a i proto se celý tým těší na novou kapitolu spolupráce.”

Během své 85leté historie předních inovací v letectví – ať už se jednalo o první americké proudové stíhačky nebo první konvertoplán – společnost Bell vyrábí revoluční a žádané produkty s vertikálním vzletem. Díky svým jedinečným zkušenostem a za pomocí výjimečných technologií Bell dnes posouvá hranice mobility a nabízí tak zákazníkům komplexní řešení v oblasti letectví.

###

O společnosti Bell 

Již více než 80 let měníme zážitek z létání a toho, kam až se můžeme dostat. Byli jsme prvními, kdo prolomil hranici zvuku a kdo získal certifikaci pro komerční vrtulník. Byli jsme na palubě první lunární mise NASA a uvedli jsme na trh pokročilý systém s překlopnými rotory. Nastavujeme standardy pro mobilitu na vyžádání. Kromě centrály ve Fort Worth v americkém Texasu působíme jako dceřiná společnost Textron Inc. v dalších strategických lokalitách po celém světě. Díky tomu, že více než 1300 našich kolegů sloužilo v armádě, je naší vášní pomáhat právě armádě plnit její mise. Naše průlomové inovace přinášejí zákazníkům výjimečné zážitky. Efektivně, spolehlivě a v první řadě bezpečně.

O konsorciu Textron Inc.

Textron Inc. je mezinárodní společnost, která využívá svou globální síť leteckého, vojenského, průmyslového a finančního obchodu, k tomu, aby svým zákazníkům poskytla inovativní řešení a prvotřídní servis. Společnost Textron je známá po celém světě svými silnými značkami – např. Bell, Cessna, Beechcraft, Hawker, Jacobsen, Kautex, Lycoming, E-Z-GO, Arctic Cat, Textron Systems a TRU Simulation + Training. Pro více informací navštivte www.textron.com.