Nová významná objednávka: Rheinmetall bude mít na starosti údržbu transportních vrtulníků CH-53G německého letectva na letecké základně Diepholz

Rheinmetal získal od německého Bundeswehru zakázku na inspekci, údržbu a opravy transportních vrtulníků Sikorsky CH-53G. Počínaje březnem 2021 bude düsseldorfská skupina provozovat dvě údržbové a opravárenské dílny v rámci 64. vrtulníkové letky německého letectva v Diepholzu

v Dolním Sasku. Hodnota zakázky pro Rheinmetall Aviation Services GmbH se pohybuje v dolních desítkách milionů eur a je podepsaná na dobu pěti let s možností prodloužení o jeden rok. 

64. vrtulníková letka v Diepholzu zodpovídá za větší údržby a disponuje celkem pěti dílnami, které vlastní Bundeswehr, na údržbu a opravy vrtulníků CH-53G. Ty jsou nasazeny ve službách německého letectva od roku 1972.

Společnost Rheinmetall, integrovaný vysoce technologicky vyspělý podnik, který se věnuje zabezpečení a mobilitě, zvítězila ve výběrovém řízení a její dceřiná společnost Rheinmetall Aviation Services GmbH (RAS) tak brzy bude odpovědná za údržbu a opravy vrtulníků Bundeswehru na letecké základně v Diepholzu. RAS se bude opírat o organizační a leteckou regulační podporu svojí sesterské společnosti Rheinmetall Technical Publications GmbH. Ta je schválenou leteckou společností se sídlem na letišti v Brémách. 

O společnosti Rheinmetall Aviation Services:

Rheinmetall Aviation Services GmbH, která má rovněž sídlo v Brémách, byla založena počátkem roku 2019 jako součást strategické spolupráce celé skupiny Rheinmetall se společností Sikorsky v programu nákupu těžkých transportních vrtulníků (STH). Je odpovědná za jejich údržbu, opravy, školení a dokumentaci. Rheinmetall a Sikorsky spolu intenzivně spolupracují od roku 2009 na nejrůznějších zakázkách. Tato nová zakázka umožní využít odborné znalosti získané prostřednictvím partnerství mezi společnostmi a uplatnit je nyní ve službách Bundeswehru. Z dlouhodobého hlediska bude i Bundeswehr těžit z partnerství obou firem v programu těžkých transportních vrtulníků, a to zejména díky jejich znalostem a zkušenostem.