Nová síťová infrastruktura pro domov se sociálními službami

Klienti Domova Terezín mohou využívat zcela novou Wi-Fi síť, postavenou
na spolehlivé a výkonné infrastruktuře 

15. prosince 2020, Praha

Domov Terezín se nachází v nejstarší budově ve městě, která byla postavena v letech 1780 až 1781. Zařízení poskytující služby lidem, kteří se dostali do nepříznivé sociální situace a vyžadují pravidelnou pomoc jiné osoby, se nachází přímo ve středu města a je v něm ubytováno více než 250 klientů. Výhodou zařízení je, že umožňuje bydlení, stravování, zprostředkování lékařské péče, rehabilitaci, sociální služby, individuální péči a aktivní využití volného času i partnerským dvojicím. Pro zvýšení komfortu pobytu klientů a efektivnější práci ošetřovatelů proběhla v Domově Terezín kompletní modernizace síťové infrastruktury.

Novou síťovou infrastrukturu a kompletní pokrytí objektu Domova Terezín
Wi-Fi sítí navrhla a realizovala firma CALL Servis s.r.o., Gold partner společnosti Zyxel. Jedním ze základních požadavků na rekonstrukci byla rovněž minimalizace zásahů do historicky cenného, citlivě renovovaného objektu Domova Terezín.

Základním prvkem nové síťové infrastruktury Domova Terezín je bezpečnostní brána Zyxel USG110 UTM, která pracuje zároveň jako firewall i kontroler pro nově instalované přístupové body bezdrátové sítě. Firewall Zyxel USG110 UTM se současně stará o kontrolu síťového provozu na základě pravidel, antivirovou ochranu sítě a filtrování nevyžádané pošty.

Pokrytí Domova Terezín signálem bezdrátové sítě zajišťují přístupové body
Zyxel WAC6303D-S a Zyxel NWA5123-AC. Zyxel WAC6303D-S jsou přístupové body disponující technologií smart antén díky, které nabízí vynikající výkon i dosah a poskytují automatickou optimalizaci vyzařování signálu Wi-Fi podle aktuálního počtu a fyzického rozmístění klientů. Přístupové body Zyxel NWA5123-AC vynikají svým vysokým výkonem a rozsahem pokrytí bezdrátovou sítí, kterého dosahují díky speciální konstrukci antén. Wi-Fi síť je centrálně řízena z bezpečnostní brány Zyxel USG110 UTM, která zároveň zajišťuje oddělení sítí pro klienty, personál i návštěvy, stejně jako filtrování webových stránek dle obsahu a řízení šířky pásma pro jednotlivá koncová zařízení.

Přístupové body jsou připojeny do přepínačů Zyxel řady GS2210 s funkcí napájení zařízení po Ethernetu (PoE dle normy 802.3at). Z portů přepínačů Zyxel GS2210 lze napájet zařízení s celkovým příkonem až 375 wattů, jedno zařízení pak může čerpat až 30 wattů.

S výkonnými síťovými prvky Zyxel se podařilo kompletně přebudovat síťovou infrastrukturu Domova Terezín. Nová síť spolehlivě slouží personálu, pro výkon jejich práce stejně jako klientům domova pro maximální zpříjemnění jejich pobytu a zprostředkování kontaktu s jejich blízkými. 

O společnosti Zyxel Networks

Společnost Zyxel připojuje organizace i domácnosti k internetu již více než 30 let, a to vždy s důrazem na inovace a služby zákazníkům. V roce 1989 jsme začínali analogovými modemy. Dnes využíváme umělou inteligenci a cloud, abychom firemním i domácím uživatelům přinášeli rychlá, spolehlivá a bezpečná síťová řešení.

O vůdčí globální pozici společnosti Zyxel na komunikačním trhu svědčí mimo jiné:

–    působnost ve 150 zemích celého světa,

– milion organizací, které díky našim řešením fungují chytřeji,

– 100 milionů zařízení propojujících svět.

Vytváříme sítě budoucnosti a pomáháme využívat potenciál a plnit potřeby moderních pracovišť. Pomáháme lidem v práci i při hraní.