Získali jsme významnou cenu v mezinárodní soutěži WMO International Weather App Awards!

Aplikace Počasí & Radar z dílny WetterOnline byla oceněna nezávislou porotou odborníků. Mezi 118 aplikacemi s předpovědí počasí z celého světa získala speciální ocenění.

Prestižní soutěž Světové meteorologické organizace (World Meteorological Organisation, WMO)

Mezi 118 přihlášenými konkurenčními aplikacemi se stala aplikace WetterOnline jednou z oceněných aplikací s předpovědí počasí. V Česku ji uživatelé znají pod názvem Počasí & Radar.

Toto ocenění v soutěži WMO International Weather App Awards 2020 (WIWAA) získala naše aplikace v kategorii Specializované aplikace. Kvalitu přihlášených aplikací posuzovala nezávislá porota 13 odborníků z různých oblastí.

WMO International Weather App Awards 2020 (WIWAA)

Světová meteorologická organizace uděluje tuto cenu v roce 2020 poprvé, a to u příležitosti oslav 70. výročí svého založení. Ocenění se uděluje vývojářům aplikací s předpovědí počasí, kteří svým know-how a jedinečnými technologickými inovacemi přispívají ke zjednodušení přístupu veřejnosti ke každodenní spolehlivé předpovědi počasí. WIWAA je tedy vyjádřením podpory pro ty, kteří se snaží informace o počasí a klimatu poskytovat prostřednictvím oblíbených mobilních aplikací.

Dr. Joachim Klassen, generální ředitel společnosti WetterOnline GmbH: Získání této ceny je pro nás nesmírným potěšením – a to nejen z hlediska ocenění kvality naší aplikace komisí nezávislých odborníků. Je hlavně motivací do další práce na vylepšování aplikace a potvrzením správného směrování jejího vývoje. Věříme, že k naší předpovědi počasí bude mít přístup stále více a více uživatelů po celém světě a její používání se stane součástí jejich každodenní rutiny.

Aplikace Počasí & Radar z dílny WetterOnline

Pro miliony uživatelů na celém světě se používání aplikace s předpovědí počasí stalo takovou samozřejmostí jako pohled na hodiny. Německá meteorologická společnost WetterOnline připravuje předpověď počasí pro celý svět s velkým profesionálním nasazením a osobním nadšením již od roku 1996. Mobilní aplikace s předpovědí počasí je na trhu od roku 2012, aktuálně je k dispozici na celém světě ve 27 jazycích. Česká verze Počasí & Radar je na trhu od roku 2016 a těší se mimořádné oblibě – je dlouhodobě nejvíce stahovanou aplikací z kategorie aplikací o počasí.

Aplikace má mnoho funkcí, které pozitivně ohodnotila i porota soutěže. Kromě precizní základní předpovědi počasí v nejbližších hodinách mají uživatelé k dispozici prognózu počasí až na 14 dní. Jedinečnou funkcí aplikace je interaktivní meteoradar, na kterém je možné sledovat počasí živě až 3 dny dopředu. Na jeden klik mohou uživatelé pohodlně sledovat postup oblačnosti, srážek, změnu teplot nejen ve své lokalitě, ale i kdekoliv jinde na světě.

Kromě těchto funkcí naleznete v aplikaci i samostatný dešťový radar, mapu s teplotami, informace o teplotě vody, pylové zprávy, sněhové zpravodajství a WetterTicker – aktuální zpravodajství s poutavými informacemi o počasí, klimatu či jiné zajímavosti ze světa meteorologie. Aplikace navíc dokáže uživatele upozornit na příchod bouřky či vichřice zasláním aktivní výstrahy. Oblíbené jsou také její widgety.

Aplikace je k dispozici pro Android i iOS.

Sledujte nás i na Facebooku: facebook.com/pocasiaradar a Instagramu: instagram.com/pocasiaradar/

O nás
Tvůrcem aplikace Počasí & Radar je německá meteorologická společnost WetterOnline, která již od roku 1996 připravuje předpověď počasí pro celý svět s velkým profesionálním nasazením a osobním nadšením. Je největším poskytovatelem meteorologických služeb v Německu a prostřednictvím aplikací i v dalších 30 zemích světa. Více než 130-členný tým zaměstnanců společnosti WetterOnline se denně stará o to, aby se k uživatelům dostala přesná a spolehlivá předpověď počasí.