Samsung představí na veletrhu CES 2021 zajímavé startupy z projektů C-Lab Inside a C-Lab Outside

Čtyři projekty na platformě C-Lab Inside a sedmnáct startupů z platformy C-Lab Outside se představují na největším veletrhu spotřební elektroniky na světě.

Praha 8. ledna 2020 – Společnost Samsung Electronics na veletrhu CES 2021, který se uskuteční v termínu 11. až 14. ledna 2021, představí vlastní projekty C-Lab  a projekty startupů, které se zapojily do platformy C-Lab Outside. V rámci interního programu C-Lab Inside seznámí Samsung veřejnost se čtyřmi zajímavými iniciativami z vlastní dílny. Platforma C-Lab Outside, tedy startupový akcelerátor Samsungu, v současné době podporuje sedmnáct startupů. 

V pandemickém roce 2020 neměly startupy příliš šancí účastnit se osobně veletrhů a předváděcích akcí, proto je chce Samsung zkraje tohoto roku podpořit aspoň ve virtuální formě na letošním online veletrhu CES. Akce se mimo jiné zúčastní firmy, které Samsung podpořil ve svém inkubátoru ve spolupráci s institucemi Daegu Center for Creative Economy & Innovation a Gyeong-buk Center for Creative Economy & Innovation.

C-Lab Inside: Čtyři projekty zaměřené na jedinečný životní styl zákazníků 

Interní inkubátor C-Lab Inside od roku 2012 podporuje a rozvíjí inovativní nápady a projekty zaměstnanců Samsungu. Letos se veletrhu CES zúčastní už pošesté v řadě. Projekty, které se na platformě C-Lab Inside letošním návštěvníkům virtuálního veletrhu představí, se soustředí na personalizované produkty a služby určené pro nejrůznější osobní a životní styl. Během veletrhu se bude hodnotit jejich potenciální úspěšnost na trhu a reakce návštěvníků, na základě téhle zpětné vazby se pak projekty mohou vylepšovat a dotvářet. 

Na platformě C-Lab Inside se letos představí následující projekty: 

  • EZCal, aplikace, která automaticky kalibruje obraz v televizi tak, aby jeho kvalita odpovídala filmovému plátnu, 
  • Air Pocket, přenosný kyslíkový zásobník, 
  • Scan&Dive, zařízení, které na platformě internetu věcí rozpozná textilie a doporučí optimální péči,
  • Food&Sommelier, aplikace umožňující dnes tolik populární párování jídel a vína.

C-Lab Outside: Od umělé inteligence přes zdravotnické služby až k sofistikované zábavě – sedmnáct startupů připravených na vstup na globální trhy

Akcelerační platforma C-Lab Outside vznikla v říjnu 2018 za účelem podpory a rozvoje startupového ekosystému v Jižní Koreji. Do práce C-Lab Outside se se svými inkubačními programy zapojily i inovační instituce Daegu Center a Gyeong-buk Center for Creative Economy & Innovation.

Startupy zapojené do programů C-Lab Outside mohou využít kancelářské zázemí i expertní mentorské služby poskytované pracovníky Samsungu, mají možnost zúčastnit se IT výstav a veletrhů po celém světě, dostanou kontakt na investory a také finanční podporu.

Veletrhu CES 2021 se zúčastní sedmnáct startupů, které se do platformy C-Lab Outside v loňském roce zapojily. Mezi nejzajímavější projekty, s nimiž se návštěvníci veletrhu budou moci seznámit, patří následující: 

  • Nová metoda hlubokého strojového učení s anonymní umělou inteligencí, která odstraňuje identifikovatelné osobní údaje (firma Deeping Source), 
  • Vytváření avatarů v reálné podobě podle živých lidí pomocí 3D skenování se zapojením rozšířené a virtuální reality (Flux Planet), 
  • Zařízení, kterým lze přesně monitorovat vývoj výšky a váhy dětí (Magpie Techú), 
  • Aplikace pro módní návrháře, která využívá umělou inteligenci (Designovel).

Počínaje veletrhem CES 2021 se startupy zapojené do programu C-Lab Outside hodlají zaměřit na globální trhy. Na veletrhu se mohou setkat s investory z celého světa a také s potenciálními zákazníky, což jim otevře nové obchodní příležitosti. 

Tři startupy s kořeny na platformě C-Lab Inside dostanou na veletrhu CES 2021 cenu za inovace 

Společnost Samsung Electronics se již od roku 2015 snaží rozvíjet potenciál projektů zapojených do interní platformy C-Lab Inside a umožňuje jim, aby se etablovaly jako samostatné startupy. Veletrhu CES 2021 se zúčastní hned tři firmy, které vznikly touto cestou – Luple, Bluefeel a Pixelro. Všechny tři si od veletrhu slibují nové kontakty s globálními partnery i zákazníky. 

Inkubátorového programu Samsungu si povšimla i Asociace spotřební technologie neboli Consumer Technology Association (CTA). Vybrala tři startupy původně z platformy C-Lab Inside a udělila jim ceny CES 2021 za inovace v oblasti zdraví a wellness.

Ceny obdržely následující startupy: 

  • Luple, výrobce přenosného zařízení, které dokáže imitovat sluneční světlo, 
  • Breathings, výrobce zařízení na bázi internetu věcí, jímž lze monitorovat dech uživatele a sledovat různé zdravotní parametry, 
  • Linkface, výrobce speciálního chytrého náhrdelníku s monitoringem dechu a srdeční činnosti, který cenu za inovace získává již druhý rok v řadě. 

„Doufáme, že startupy zapojené do platformy C-Lab Outside na globální scéně najdou na veletrhu CES nové obchodní příležitosti a dokážou, že si úspěch skutečně zaslouží a dovedou obstát v konkurenci,“ prohlásil Inkuk Hahn, viceprezident a ředitel kreativního a inovačního centra společnosti Samsung Electronics. „Také s radostí představíme projekty vzniklé v rámci iniciativy C-Lab Inside širší veřejnosti. Ze všech sil podporujeme inovace přicházející zevnitř naší společnosti i zvenčí a snažíme se vytvářet příležitost pro spolupráci – v tom se skrývá důležitá technologická synergie, z níž nakonec bude mít užitek každý.“ 

V roce 2018 společnost Samsung Electronics oznámila, že v následujících pěti letech zapojí do platformy C-Lab Outside 300 korejských startupů a v rámci programu C-Lab Inside podpoří 200 projektů.

Fotografie vybraných start-upů C-Lab v tiskové kvalitě si můžete stáhnout zde.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými převratnými myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.

Příloha 1. Projekty C-Lab Inside 

Název projektu Popis 
EZCalAutomatická kalibrace TV obrazu – cílem je dosáhnout kvality jako v kině
Air PocketPřenosné zařízení na skladování a transport kyslíku
Scan&DiveZařízení, které na platformě internetu věcí rozpozná textilie a doporučí optimální péči
Food&SommelierSlužba pro optimální párování jídel a vína 

Příloha 2. Projekty C-Lab Outside 

Název firmy Popis Web
MedipressoZdravotnické řešení s kontrolou zdravotního stavu a doporučením léčivého čaje v kapsliwww.medipresso.com
Deeping SourceNová metoda hlubokého strojového učení s anonymní umělou inteligencí (odstraňuje identifikovatelné osobní údaje)www.deepingsource.io
DabeeoTechnologie pro úpravu interiéruwww.dabeeo.com
BitbyteVirtuální klávesnice pro mobilní zařízení se speciálními znaky plkey.app
ClassumInteraktivní výuková platforma s nástroji pro komunikaci a řízení výukywww.classum.com
FlexcilDigitální poznámková služba umožňující snadnou editaci PDF souborů pomocí dotykového perawww.flexcil.com
Catch It PlayPlatforma pro výuku jazyků, která coby motivaci používá nejrůznější herní prvkycatchitenglish.com/en
42MaruKomplexní platforma pro strojové učení, která odpovídá na dotazy na základě přirozeného učení jazykůwww.42maru.ai
Flux PlanetVytváření osobních realistických avatarů pomocí 3D skenování s využitím rozšířené a virtuální reality fluxplanet.com
ThingsflowPředpovídání budoucnosti a péče o duševní pohodu pomocí chatbotů s osobnostíwww.thingsflow.com
CounterCulture CompanyOnline výuka K-popu, korejské odrůdy populární hudby  www.bekpopidol.com
SalinEpicLive, platforma pro digitální výuku a spolupráci na bázi 5Gwww.salin.co.kr
LillycoverOsobní kosmetická službawww.lillycover.com
SIDHubPračka vzduchu Waven, která ničí viry a mimořádně malá prachová zrnawww.waven.link
Magpie TechInteligentní zařízení pro děti, které monitoruje jejich míry a váhy www.magpie-tech.com
WATAPřesná polohovací služba využívající senzory chytrých telefonů www.watanow.com
DesignovelMódní návrhářství využívající umělou inteligenci www.designovel.com