Nové počítače HP určené pro práci z domova i v kanceláři

Praha, 18. ledna 2021 – V roce 2020 muselo mnoho podniků vsadit na přístup umožňující „práci odkudkoli“, aby v nové situaci obstálo. Zaměstnanci a IT týmy se nejen přizpůsobili novým způsobům práce, ale zvykli si i na nová místa, odkud lze pracovat – z různých míst doma, znovu z kanceláře, nebo využívají hybridní model, kdy obě možnosti různě střídají. Zjistili jsme, že 53 % koncových uživatelů preferuje hybridní pracovní model, při němž střídají práci z domova s dojížděním do kanceláře, a IT týmy nyní odhadují, že 27 % zaměstnanců bude hybridní pracovní model používat už natrvalo.

V dnešní době také přemýšlíme o domácnosti trochu jiným způsobem – spíše na ni pohlížíme z hlediska uspořádání umožňujícího mikromobilitu. Vzhledem k tomu, že v současné době pracuje z domova 47 % zaměstnanců, musíme se vypořádat s mnoha novými okolnostmi, které nespočívají jenom v tom, že se o pracovní prostor doma musíme dělit s ostatními. Realita mj. definuje, že pokud nás někdo z práce vyruší, může trvat až 23 minut, než se na svůj pracovní úkol začneme opět soustředit.

Obsah obrázku text, podepsat, různé

Popis byl vytvořen automaticky

Společnost HP představila nové firemní počítače a ultraširoký monitor, jež lidem pomáhají zůstat ve spojení, soustředit se a být produktivní prakticky kdekoli.

Novou řadu HP EliteBook 805 G8 pohánějí mobilní procesory AMD Ryzen™ PRO řady 5000. Tyto počítače nabízejí dlouhou výdrž baterie, umožňující naplno pracovat odkudkoli. Notebooky řady EliteBook 805 jsou k dispozici ve verzích s úhlopříčkou 13,3, 14 a 15,6 palce a nabízejí nové funkce, které zaměstnancům i IT týmům umožňují následující:

  • Být produktivní kdekoli. Zůstaňte připojeni a pracujte s vysokorychlostním gigabitovým připojením, o něž se postará Wi-Fi 6 a volitelně podpora sítí 4G LTE. Rychle a bezpečně přenášejte fotografie, videa i soubory mezi počítačem HP a telefonem pomocí aplikace HP QuickDrop. Funkce HP Sound Calibration dokáže upravit zvuk sluchátek dle představ uživatele a nabízí pohlcující zvukový zážitek, zatímco funkce HP Dynamic Audio umí upravit nastavení mluvené řeči, hudby i zvuku při sledování filmů a potlačit přitom okolní ruchy.
  • Pracovat s klidem. Počítače HP Elite se řadí k nejlépe zabezpečeným počítačům na světě s nejsnadnějšími možnostmi správy. Nová technologie detekce napadení od společnosti HP, kterou je HP Tamper Lock, uzamkne počítač, pokud byl fyzicky otevřen nebo byla porušena jeho ochrana. Zařízení lze snadno dezinfikovat běžnými čisticími ubrousky pro domácnost a před čištěním lze využít funkci HP Easy Clean, která deaktivuje dotykovou obrazovku, klávesnici a clickpad, aniž by bylo nutné počítač vypínat. Funkce HP Sure View Reflect umožňuje uživateli pracovat diskrétně, protože při pohledu ze strany se na obrazovce odráží pouze měděný reflexní povrch.
  • Mít dobrý pocit z toho, že použité materiály pocházejí z udržitelných zdrojů. Díky snaze o větší šetrnost k životnímu prostředí jsou tato zařízení součástí nejudržitelnějšího portfolia počítačů na světě, jelikož kryt reproduktoru je vyroben z plastů, které by jinak skončily v oceánech, a vnější obal rovněž kompletně pochází z udržitelných zdrojů.
Obsah obrázku text, vizitka, počítač

Popis byl vytvořen automaticky

Díky výchozí hmotnosti pod 1 kg je HP ProBook 635 Aero G8 ideální pro uživatele, kteří jsou ochotni pracovat odkudkoli. Jeho elegantní design, silné zabezpečení splňující požadavky firemních zákazníků a dlouhá výdrž baterie přispívají k udržení produktivity zaměstnanců, ať se nacházejí kdekoli, a při použití aplikace HP QuickDrop ho lze bezproblémově propojit s mobilním telefonem.

Notebooky HP ProBook 445 G8, HP ProBook 455 G8 a HP ProBook 435 x360 G8 jsou určeny pro profesionály v rostoucích společnostech – ať už pracují od stolu, v zasedací místnosti nebo doma. Zásluhou vylepšeného designu a nejnovějších volitelných mobilních procesorů AMD Ryzen™ řady 5000, poskytují notebooky ProBook 405 G8 i nadále výkon, zabezpečení a odolnost, které zaměstnanci během pracovního dne od komerčních zařízení vyžadují. HP ProBook x360 435 G8 je vybaven kloubem pro otáčení v rozsahu 360 stupňů, jímž jej nastavíte do některého ze čtyř dostupných režimů, abyste mohli pohodlně tvořit, prezentovat a spolupracovat.

Obsah obrázku text, přenosný počítač, elektronika, počítač

Popis byl vytvořen automaticky
Obsah obrázku text, přenosný počítač, elektronika, počítač

Popis byl vytvořen automaticky
Obsah obrázku text, elektronika, displej, počítač

Popis byl vytvořen automaticky

Příznivcům multitaskingu nabízí zakřivený monitor HP P34hc s rozlišením WQHD a úhlopříčkou o velikosti 34 palců impozantní pracovní prostředí doma i v kanceláři. Ultraširoký displej přispívá ke zvýšení produktivity až o 33 % a uživatel si může vychutnat pracovní prostor na více obrazovkách bez rušivých rámečků. Díky jedinému kabelu USB-C® pro přenos videosignálu a dat a pro napájení notebooku až do příkonu 65 W se tento elegantní ultraširoký monitor stane středobodem veškerého dění na vašem stole. Celkem 56 % společností uvádí, že se nyní více zaměřují na pohodlí a ergonomii, každý tudíž jistě ocení možnost nastavení výšky a náklonu, což usnadňuje nalezení ergonomicky nejvhodnější polohy obrazovky.

Ceny a dostupnosti

  • Notebooky HP EliteBook 835 G8HP EliteBook 845 G8HP EliteBook 855 G8 budou v prodeji od dubna za ceny od 30 990 Kč.  
  • Notebook HP ProBook 635 Aero G8 bude v prodeji od dubna za ceny od 23 900 Kč.  
  • Notebooky HP ProBook 445 G8 a HP ProBook 455 G8 budou v prodeji od dubna za ceny od 18 490 Kč.  
  • Notebook HP ProBook x360 435 G8 bude v prodeji od dubna za ceny od 20 900 Kč. 
  • Monitor HP P34hc WQHD bude v prodeji od února za ceny od 10 990 Kč.

O společnosti HP 

Společnost HP Inc (NYSE: HPQ) vytváří technologie, které usnadňují život lidem po celém světě. Prostřednictvím našeho portfolia osobních počítačů, tiskáren a řešení pro 3D tisk vytváříme zážitky, které ohromí. Více informací o HP Inc naleznete na http://www.hp.com.

Tagged