Chodící vaky z dílny AnyoneGo pomohou hendikepovaným psům v pohybu doma

Brno, 20. ledna 2021 – Po úspěchu s invalidními vozíčky pro hendikepované psy přichází český startup AnyoneGo s další praktickou pomůckou pro psy, kteří nemohou chodit. Takzvané drag bagy neboli chodící vaky, rozšiřují portfolio produktů, které vracejí postižené psy zpět do života. 

AnyoneGo již nabízí invalidní vozíky pro postižené psy s unikátním designem, které vyrábí na míru na 3D tiskárnách, a ortézy pro podporu předních končetin. Teď ale představuje další designový produkt pro postižené pejsky a jejich rodiny. 

“Při naší spolupráci s fyzioterapeuty a veterináři na našich stávajících produktech, a samozřejmě při komunikaci s klienty vyšlo najevo, že jsou i další věci, které soužití postižených pejsků a jejich milujících rodin zjednodušují. Jedna z nich jsou právě chodící vaky neboli drag bagy,” popisuje důvod zařazení nového produktu CEO Martin Schenk. 

Chodící vak ulehčuje péči o ochrnuté psy

Psi, kteří neovládají své zadní končetiny, a tak mají problém s pohybem, již mohou využívat invalidní vozíky. Jejich cílem je hlavně navrátit chlupatým členům rodiny volnost na procházce, radost z pohybu a samostatnost venku. Ne vždy je ale vhodné vozík používat i v bytě nebo v domě. 

Hendikepovaní psi se tak doma většinou plazí a zadní část těla tahají za sebou. Hladká podlaha je pro tento způsob pohybu sice lepší povrch než štěrková cesta na procházce, ale i tak dochází k neustále obnovovaným oděrkám a odřeninám, které se na špatně prokrvených tlapkách dlouho hojí. Někteří psi navíc trpí samovolným únikem moči, který může majitelům přidělávat práci. 

Všechny tyto výzvy pro pejska, a hlavně jeho rodinu řeší právě chodící vak.

“Plenky a chodící vaky jsou skvělí pomocníci, protože zajistí, aby majitelé psů nemuseli za svými miláčky pořád běhat s mopem. Navíc ochrání zadní nohy i další často odřené části těla,” říká psí fyzioterapeutka Nikol Holeszová. 

Kvalitní, funkční, krásný

Chodící vaky AnyoneGo jsou designované a testované ve spolupráci fyzioterapeuty a veterináři. Vyrobeny jsou z nezávadných, kvalitních materiálů v pěti hlavních velikostech na míru každého chlupatého klienta. Síťka na zádech zajišťuje ventilaci a zabraňuje nadměrnému pocení pejska, hladký a pevný materiál na spodní části usnadňuje pohyb a dva dlouhé zipy jsou zjednodušují “obléknutí” hendikepovaného psa do drag bagu. Perforovaná gumová podložka uvnitř zaručuje pohodlí, izoluje od chladu z podlahy a lze ji snadno vyjmout a umýt v případě “nehody”. Nastavitelný obojek a důmyslně umístěné gumičky drží chodící vak jemně na místě. 

Drag bagy AnyoneGo šije v Brně zkušená švadlena, pro kterou jsou chodící vaky a pomoc hendikepovaným pejskům srdeční záležitost. Má totiž osobní zkušenost s péčí o ochrnutého jezevčíka. Díky tomu ví, co majitelé hendikepovaných pejsků potřebují, a jak jim správné pomůcky mohou usnadnit život. 

Chodící vaky jsou k dispozici v šesti barvách, a do konce ledna je svému hendikepovanému mazlíčkovi pořídíte o 15 % levněji! 

O společnosti AnyoneGo

Český startup AnyoneGo vznikl v roce 2016 a zaměřuje se na vývoj zdravotních pomůcek pro hendikepované. Využívá nejmodernější technologie, které zajišťují spolehlivou a cenově výhodnou výrobu zdravotnických pomůcek, navrhovaných na míru potřeb jednotlivých zákazníků. Společnost AnyoneGo tvoří dvě divize, které oddělují vývoj pomůcek pro hendikepované osoby a zvířata. Další informace jsou k dispozici na webu www.anyonego.com.