NETGEAR získal pět prestižních ocenění CES 2021 Innovation Awards

Praha, 21. ledna 2021 – Společnost NETGEAR, globální dodavatel inovativních síťových produktů pro koncové uživatele, firmy a poskytovatele služeb, obdržela pět prestižních cen „CES 2021 Innovation Awards“ v kategoriích Smart Home, Gaming, Počítačová periferní zařízení a Software/Mobilní aplikace. Mezi oceněnými produkty jsou Wi-Fi routery, kabelové či bezdrátové mesh systémy i chytrá rodičovská kontrola.

Prestižní ceny „CES Innovation Awards“ každoročně uděluje asociace Consumer Technology Association (CTA), která pořádá veletrh Consumer Electronics Show (CES). Porota složená z průmyslových designérů, nezávislých vývojářů a představitelů medií hodnotí produkty ve 28 soutěžních kategoriích zejména z hlediska inovativního designu, technologií a funkcí, účelu využití či přidané hodnoty, kterou přinášejí uživatelům.

Firemní bezdrátový mesh systém Orbi Pro WiFi 6

Třípásmový bezdrátový mesh systém Orbi Pro WiFi 6 (SXK80) s dvanácti streamy nabízí malým a středně velkým firmám moderní, spolehlivé a bezpečné Wi-Fi připojení o maximální kombinované rychlosti 6 Gb/s. Špičkové pokrytí v rozsahu až 557 m2 zajišťuje osm interních antén s výkonnými zesilovači. Toto pokrytí lze dále flexibilně navyšovat pomocí doplňkových satelitů do vzdálenosti až 1 700 m2. Součástí zařízení je jeden 1G/2,5G ethernetový LAN/WAN port a čtyři 1G ethernetové LAN porty s možností vzájemné agregace dvou z nich. Vysoké zabezpečení poskytuje kombinace WPA/WPA2/WPA3 a čtyř bezdrátových SSID sítí s odděleným přístupem pro management, zaměstnance, IoT a zákazníky či hosty.

Mesh systém Orbi WiFi 6 DOCSIS 3.1 s vestavěným modemem

Orbi WiFi 6 DOCSIS3.1 (CBK752) je prvním mesh systémem s vestavěným kabelovým modemem nejnovější generace DOCSIS 3.1 a podporou třípásmové Wi-Fi 6. Zařízení poskytuje spolehlivé připojení o maximální kombinované rychlosti 4,2 Gb/s pro až 40 zařízení současně. Pokrytí v rozsahu až 697 m2 zajišťuje šestice výkonných interních antén se zesilovači. Součástí výbavy mesh systému jsou také dva až čtyři 1G ethernetové porty a řada bezpečnostních funkcí v podobě antivirové ochrany NETGEAR Armor, odděleného síťového přístupu pro hosty či automatické aktualizace firmwaru. 

Herní router Nighthawk Pro Gaming XR1000

Herní router Nighthawk Pro Gaming XR1000 je vybaven výkonným tříjádrovým procesorem, který společně s nejnovějším standardem Wi-Fi 6 a herním operačním systémem DumaOS 3.0 poskytuje rychlé a spolehlivé připojení o maximální kombinované rychlosti 5,4 Gb/s. Spojení nejnovějších technologií zároveň redukuje rychlost odezvy až o 93 %. Rozsáhlé možnosti správy zařízení, včetně monitorování a přizpůsobení sítě, nabízejí speciální herní funkce Gaming Dashboard, Geo Filter, Network Monitor a další. Vysoké zabezpečení routeru zajišťuje kombinace podpory VPN, NETGEAR Armor a WPA3.

Bezdrátový router Wi-Fi 6E s podporou 6GHz pásma 

Nighthawk RAXE500 je prvním bezdrátovým routerem na trhu, který podporuje nejnovější standard Wi-Fi 6E. Zařízení využívá vedle tradičního 2,4GHz a 5GHz pásma také 6GHz pásmo, které nabízí výrazně rychlejší a spolehlivější připojení i vyšší kapacitu sítě. Třípásmový router Nighthawk RAXE500 je vybaven řadou pokročilých technologií, osmi interními anténami a výkonným čtyřjádrovým procesorem optimalizovaným pro potřeby Wi-Fi 6E. Kombinace těchto vlastností zajišťuje spolehlivé připojení napříč celou domácností o celkové kombinované rychlosti 10,8 Gb/s. Součástí zařízení jsou také čtyři gigabitové ethernetové porty LAN s možností vzájemné agregace dvou z nich či jeden multigigabitový 1G/2,5 ethernetový LAN port.

Chytrá rodičovská kontrola

Chytrá rodičovská kontrola NETGEAR nabízí rodičům snadný způsob, jakým mohou dohlížet na online aktivity svých dětí. Služba využívá data získaná z routeru NETGEAR a přenáší je do monitorovací aplikace, čímž poskytuje přesný obraz o tom, kolik času děti tráví na internetu, jaké aplikace používají či jaké webové stránky navštěvují. Z těchto informací pak mohou rodiče vycházet při budování zdravých online návyků svých dětí. Prostřednictvím aplikace mohou stanovit pravidla v podobě časových limitů, doby určené výhradně pro spánek či typu povoleného obsahu.

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková technologická řešení, která svým vysokým výkonem, spolehlivostí a snadnou použitelností odpovídají na specifické síťové, úložné a bezpečnostní potřeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům propojit jejich multimediální zařízení a internet – sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Pro podniky poskytuje společnost NETGEAR síťové prvky, úložiště a bezpečnostní řešení bez dodatečných vysokých nákladů a složitosti, které jsou jinak typické pro rozsáhlé IT infrastruktury. NETGEAR zároveň podporuje poskytovatele špičkových služeb v jejich oblasti podnikání. Produkty NETGEAR jsou postaveny na osvědčených technologiích z oblasti bezdrátového připojení, ethernetových a powerline sítí, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné použití, pokročilé funkce, stylový design a technologické inovace. Na všechny produkty ProSafe poskytuje NETGEAR doživotní záruku. Řešení NETGEAR se prodávají na více než 45 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 39 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR®. Dalšíinformace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgearcz.cz. Sledujte společnost NETGEAR na www.facebook.com/netgearczask a www.linkedin.com/company/netgear-cesko.