Přichází Mi 11 od Xiaomi – mistr videa ve filmové kvalitě

Společnost Xiaomi uvádí na celosvětový trh nejnovější vlajkovou loď Mi 11, která přináší uživatelům možnost vlastnit kapesní filmové studio.

Praha, 8. února 2021 — Globální technologický leader Xiaomi dnes oznámil celosvětové vydání Mi 11, nejnovější vlajkové lodi v oblíbené řadě chytrých telefonů Mi. Nový prémiový model přichází s několika převratnými vylepšeními oproti svému předchůdci, včetně čipové sady Qualcomm® Snapdragon™ 888, 108Mpx trojité zadní kamery, kinematografického zvuku a 50W bezdrátového nabíjení.

Natáčejte jako režisér díky Advanced AI a špičkovému softwaru

Mi 11 je dokonalým filmovým studiem kapesní velikosti, který díky trojité sestavě zadní kamery promění každého začínajícího fotografa a video nadšence ve filmového režiséra. Mi 11 se může pochlubit 108Mpx primárním širokoúhlým fotoaparátem a nejvyšším rozlišením na světě, díky kterým dokáže zachytit křišťálově čistý obraz s oslnivými detaily, srovnatelnými s profesionálními zrcadlovkami nebo bezzrcadlovými fotoaparáty. Sestavu doplňují 13Mpx ultra širokoúhlý fotoaparát a 5Mpx telemakro objektiv, které nabízejí působivé snímky krajin i detailů s brilantním rozostřením. Na přední straně naleznete kruhovou kameru s rozlišením 20 Mpx, která minimalizuje rámečky obrazovky a zároveň zajišťuje, aby uživatelé při pořizování selfie nebo videochatu s přáteli vypadali co nejlépe.

Mi 11 staví na základech současných Xiaomi technologií a nabízí pozoruhodné nové funkce pro fotografování a video. Vylepšenou funkci nočního režimu fotografií naleznete na všech třech fotoaparátech: primárním, ultraširokoúhlém a předním. Špičková technologie nočního videa v Mi 11 zcela nově definuje průmyslové standardy, a to díky redukci šumu na úrovni RAW, pro čistější noční natáčení. Díky šesti kinematografickým AI funkcím, dostupným na jedno kliknutí, je pořízení záběrů v umělecké kvalitě doslova hračkou. Od Parallel World, který duplikuje a překlopí váš záběr, aby vypadal jako zrcadlený svět, až po Freeze Frame Video, který zmrazí a naklonuje snímky videa a vytvoří tak iluzi, že části vašich videí jsou zamrzlé v čase. Milovníci hollywoodských filmů ocení režim Magic Zoom, který vytváří iluzi kamery, která současně přibližuje a oddaluje scénu, což je trik původně popularizovaný díky thrillerům.

Mi 11 však otřásá průmyslovými standardy ještě více. Nově nabízí ovládání záběrů na studiové úrovni, díky HDR10+ a novému režimu Pro Time-lapse, který je schopen upravit rychlost závěrky, ISO, clonu a EV tak, aby zvládl i ty nejnáročnější světelné situace. Studiové ovládání se také rozšiřuje na úpravy pokročilými AI funkcemi, včetně AI Erase 2.0, která umožňuje uživatelům odstranit nežádoucí objekty nebo čáry z fotografií jediným kliknutím.

Vidět a slyšet každý detail 

Mi 11 nabízí jednu z nejlepších obrazovek na trhu, která získala hodnocení A+ a také cenu za nejlepší displej od DisplayMate, přední světové profesionální instituce pro kontrolu displejů. Díky prémiovému 120Hz 6,81“ AMOLED Dot displeji je působivý jak na pohled, tak pro použití. Nejpokročilejší Xiaomi displej září svým ultravysokým WQHD+ rozlišením a 10bitovou barevnou technologií, která přináší dechberoucí čistotu a plynulé barevné přechody. Díky technologii Super Resolution, která upgraduje videa s nízkým rozlišením na kvalitu WQHD+ bez obav ze zvýšené spotřeby dat, se jednoduchost setkává s pohodlím.

Díky dotykové vzorkovací frekvenci 480 Hz a snímači otisku prstů v obrazovce, umožňuje Mi 11 uživatelům plynulé a rychlé odemčení zařízení, bez rušivých výřezů nebo rámečků, které by blokovaly displej. Spolu s elegantním odlehčeným tělem a nadčasovým vzhledem nabízí Mi 11 pohodlný zážitek a příjemný pocit při držení v ruce, díky čtyřem zaobleným hladkým hranám a povrchové úpravě zadního skla.

Díky profesionálně vyladěným duálním reproduktorům Harmon Kardon přináší Mi 11 špičkový filmový zvuk a jeho Corning® Gorilla® Glass Victus™ chrání před poškozením pádem. Mi 11 disponuje pokročilou dvojitou antireflexní matnou povrchovou úpravou, která zachycuje světlo, nikoli otisky prstů, a bude k dispozici ve dvou barevných variantách: Midnight Grey and Horizon Blue.

O krok vpřed díky pokročilému výkonu

Mi 11 se stal prvním telefonem, který je vybaven Qualcomm® Snapdragon™ 888 a předefinoval tak vlajkový výkon nejpokročilejší mobilní platformy na světě. Qualcomm® Snapdragon™ 888 zcela nově definuje prémiové standardy zpracovávání díky GPU Adreno™ 660, šesté generaci Qualcomm® AI enginu a modemu X60, která kombinuje AI technologii s bleskově rychlým připojením 5G.

Díky špičkové 5nm procesní technologii je Mi 11 rychlejší, výkonnější a efektivnější než jeho předchůdce. Zařízení nejenže podporuje hraní v rozlišení 2K / 120fps / HDR, ale také těží z osmijádrového designu a ultra velkého Arm Cortex-X1 jádra, které dramaticky zvyšuje výkon.

Zařízení je vybavené nejnovějším systémem rozptylu tepla LiquidCool, který se vypořádá i s extrémním hraním a dalšími vysokokapacitními operacemi, při zachování nízkých teplot. Jeho baterie o kapacitě 4 600 mAh a ohromující trojitá kombinace 55 W kabelového, 50 W bezdrátového a 10 W reverzního nabíjení zároveň zajistí, že Mi 11 bude připraven na jakékoliv dobrodružství, které vám vstoupí do cesty.

Představujeme dosud nejplynulejší MIUI s číslem 12.5.

MIUI 12.5 je přechodnou aktualizací založenou na MIUI 12, se silným zaměřením na optimalizaci systému. Po úplném přepracování uživatelského rozhraní systému bylo využití CPU sníženo až o 22 % a spotřeba energie až o 15 %, což zajišťuje plynulý výkon i grafiku.

To je nejlépe viditelné u gest, která budou nyní plynulejší, než kdy dříve. V předchozích systémech byla gesta spolu s dalšími úkony vykreslována v jednom vlákně, což mělo za následek frontu úkolů, soutěžících o využití CPU. Přirozeně by v tu chvíli mohlo přetížení úkolů způsobit zpoždění. V MIUI 12.5 však gesta získala své vlastní vyhrazené vlákno, které zajišťuje, že nebudou kolidovat s žádnými jinými úkony, a je tak zaručena okamžitá odezva.

Další zajímavostí MIUI 12.5 je možnost odinstalování systémových aplikací. Drtivou většinu aplikací v novém systému lze odinstalovat a malý zbytek aplikací, které jsou pevně spojeny s jádrem systému, lze skrýt.  

Mi 11 je dodáván ve dvou variantách úložiště: 8 GB + 128 GB a 8 GB + 256 GB s vylepšenou pamětí LPDDR5 3200 MHz a úložištěm UFS 3.1. 

Nový vlajkový model Mi 11 bude v České republice uveden do prodeje ke konci března 2021. Mi 11 v paměťové verzi 8+128 GB se na českém trhu bude prodávat za cenu 19 999 Kč a varianta 8+256 GB s cenovkou 21 499 Kč.

O XIAOMI 

Xiaomi je nejrychleji expandující značka elektroniky a smartphonů. Na českém trhu působí Xiaomi oficiálně od září 2017. Jedním ze dvou oficiálních distributorů značky Xiaomi je pro Českou republiku společnost Witty Trade s.r.o., která disponuje oficiální licencí pro distribuci produktů. Oblíbenost značky, která se vyznačuje hlavně excelentním poměrem cena/výkon, roste v ČR raketovým tempem. Chytrý telefon Xiaomi vlastní každý šestý Čech. Chytré hodinky nebo náramek této značky pak dokonce každý druhý. Xiaomi je v současné době čtvrtou největší světovou značkou smartphonů a založila největší světovou platformu pro spotřebitele IoT s více než 132 miliony inteligentních zařízení (bez započtení smartphonů a notebooků) připojených k její platformě. V současné době jsou produkty Xiaomi přítomny ve více než 80 zemích a regionech po celém světě a mají vedoucí postavení na mnoha trzích.

Více informací: www.xiaomi.cz