Sberbank posiluje Oľga Pavlíková na pozici Head of Operations

Praha 15. 2. 2020 Sberbank posílila zkušená manažerka Oľga Pavlíková, která nastoupila na pozici ředitelky oddělení provozu jako Head of Operations. Olga má mnohaleté zkušenosti s řízením provozu v bankovním i mezinárodním prostředí. Významně se podílela též na zavádění robotizace. Tuto oblast má na starosti i ve Sberbank, která se na automatizaci procesů dlouhodobě zaměřuje.

„Těším se na výzvy, které nás v Operations čekají. Nadále chci zkvalitňovat služby našim zákazníkům. Budu též podporovat zvyšovaní efektivity procesů, jejich optimalizaci a digitalizaci formou umělé inteligence a robotiky tak, abychom naším zaměstnancům ulehčili každodenní rutinu a klientům zkrátili dobu na vyřešení jejich požadavků. Mým cílem je udržet tým kompetentních a loajálních zaměstnanců a přičinit se o jejich spokojnost a další profesní rozvoj,“ uvádí Oľga Pavlíková, Head of Operations, Sberbank CZ.

Olga do Sberbank přichází ze společnosti 4finance, kde posledních 17 měsíců zastávala pozici ředitelky provozu se zodpovědností za 600 lidí v 16 zemích světa. Rovněž se podílela na úspěšné implementaci robotů do interních procesů a postavila nové Robotic Process Automation centrum pro celou skupinu. Olga má s řízením provozu velké zkušenosti – předtím pracovala řadu let jako ředitelka Center of Excellence ve společnosti Dixons Carphone nebo ředitelka EMEA Shared Service Centre společnosti Regus, a své bankovní zkušenosti získala jako ředitelka European Service Center v HSBC a také na řadě různých pozic v GE Money Bank, kde strávila téměř osm let. 

„Jsem si jist, že díky svým bohatým zkušenostem je Oľga skvělým kandidátem na tuto důležitou pozici v naší bance a těším se na spolupráci s ní,“ říká András Kaliszky, Chief Operations Officer, Sberbank CZ. 

Sberbank CZ, a.s. 

Sberbank CZ se svými finančními produkty a službami zaměřuje na retailové klienty, malé a střední firmy a velké společnosti. Její základní hodnotou je co nejvyšší spokojenost klientů. Zakládá si na férovém přístupu a vstřícných službách. V rámci firemního bankovnictví má Sberbank CZ vedle nabídky běžných bankovních produktů silnou pozici v oblasti devizových operací, strukturovaného a exportního financování. Na českém trhu působí Sberbank CZ od roku 1993, od 1. ledna 1997 jako samostatná akciová společnost. Jejím majoritním vlastníkem je Sberbank Europe AG se sídlem ve Vídni.