Vhled do mysli sériových zabijáků

Veřejnost sériové vrahy odsuzuje, přesto je fascinována jejich příběhy a chce znát i ty nejhrůznější detaily z míst činu. Co nás na nich tak přitahuje? Je to obdobné jako s horory. Lehký děs, stoupající tlak, zrychlený dech a zvyšující se hladina cukru v krvi, prožíváme skoro vzrušení. V neposlední řadě je to ale také morbidní zvědavost a touha, proniknout do vrahovy mysli. Kdo tedy jsou sérioví vrazi a proč by nás měly jejich příběhy zajímat? 

Odborné zkoumání sériových vrahů jako samostatného vědního oboru je disciplína s nedlouhou historií. Americká FBI byla mezi prvními, kdo se pokusil definovat sériové vrahy jako osoby, které vraždí opakovaně, alespoň třikrát, bez jasné vazby k oběti a bez jasně pochopitelného motivu. Mezi jednotlivými činy mohou být časové prodlevy od několika dnů až po roky. K vraždám je však dohání neukojitelná touha zabíjet. S každým novým atakem se pachatel cítí mocnější a motivovanější ve svém konání. 

Přestože dopadení sériových vrahů bývá pro policii oříšek, povětšinou zabijáka chytí a trest ho nemine. Na základě těchto případů potom vznikají dokumentární pořady, jež díky úzké spolupráci s policií a psychology, přináší šokující podrobnosti ze života a činů pachatelů a nechybí ani detaily o hrůzách, které jejich oběti musely vytrpět. Setkáváme se i s odborným vysvětlením vrahových tužeb a nutkání. 

Ponořit se do temných a fascinujících příběhů sériových vrahů a jejich obětí může mít i čistě praktický důvod! Sledování dokumentů o sériových vrazích představuje i zdroj učení. Díky nim se totiž můžeme naučit rozpoznávat potencionálně nebezpečné situace. Strašidelně vzrušující a bizarní podívanou vám nabídne unikátní dokumentární seriál World’s most evil killers. Sledovat jej můžete každé pondělí ve 21:00 a úterý ve 2:30 na televizní stanici CBS Reality. Garantujeme vám, že už po shlédnutí první epizody se doma nikdy nezapomenete zamknout.