Chytré hodinky řady Watch GT 2 varují před počasím a umí nové ciferníky

Společnost Huawei v následujících dnech vydá pro hodinky řady Watch GT 2 nový firmware. Zajímavá vylepšení se tentokrát týkají zejména uživatelů telefonů s operačním systémem iOS, ale novinky přichází i na Android a HMS.


Díky nové aktualizaci lze nyní přes aplikaci Zdraví zdarma stahovat a instalovat nové ciferníky i na hodinky propojené s telefony značky Apple. Vybírat je možné ze stovek funkčně i graficky rozličných variant pro nejrůznější účely. Dosud byla tato funkce vyhrazena pouze pro uživatele HUAWEI Watch GT 2 Pro. 

Pro hodinky Watch GT 2 nese nový firmware označení 1.0.12.12, pro sportovní Watch GT2e je to 1.0.7.16. Mezi bezplatnými ciferníky naleznou zájemci i několik českých, nejnovější ciferník v češtině se jmenuje SwiftCZ. V následujících týdnech budou uživatelé mobilů s operačním systémem Android moci začít využívat také obchod s placenými ciferníky, stejně jako už nyní mohou majitelé HMS telefonů Huawei.

S novým firmwarem doznala výrazných změn i aplikace Počasí. Nyní hodinky graficky zobrazují východ a západ Slunce nebo fáze Měsíce, a pokud se nacházíte v přímořské oblasti, tak i informace o přílivu a odlivu. Aplikace Barometr zase nově dokáže poslat varování před výrazně špatným počasím. 
Poslední aktualizace pro hodinky Watch GT 2 Pro propojené s telefony na iOS přinesla mimo jiné kontinuální měření hodnoty SpO2. Hodinky tak automaticky zaznamenávají (pokud to uživatel v nastavení povolí) saturaci krve kyslíkem po celý den. Nová funkce tedy může výrazně přispět k včasnému varování před blížící se nemocí. 

Aktualizaci pro Watch GT 2 Pro je již možné stahovat, nový firmware pro Watch GT 2 a GT 2e bude uvolněn během následujících dní až týdnů. Uživatelé si mohou jeho dostupnost ověřit přímo přes aplikaci Zdraví. Aktuální verzi této aplikace doporučujeme na telefonech s OS Android stahovat přímo z AppGallery.