České Tesco posiluje vedení Generální ředitelkou je Katarína Navrátilová

Praha, 19. dubna 2021 – Společnost Tesco výrazně posílila lokální středoevropské týmy včetně toho českého. Zároveň upravila strukturu vedení, která má být více flexibilní, aby dokázala lépe reflektovat zákaznické preference na místních trzích. Do nově vytvořené pozice generální ředitelky českého Tesca byla jmenována Katarína Navrátilová (46). V jejím týmu pokračuje Patrik Dojčinovič (44) na pozici provozního ředitele, který je zároveň zodpovědný i za dodavatelský řetězec. Markéta Hlaváčová (37) obsadila místo produktové ředitelky. Vedení středoevropského Tesca má i nadále na starosti generální ředitel Matt Simister (47).

Posílit lokální týmy, které budou schopny lépe a rychleji reagovat na potřeby místních zákazníků, zároveň zachovat výhody spolupráce v celém středoevropském regionu, tak lze stručně charakterizovat změny v rámci řízení lokálních trhů společnosti Tesco.  Na nově vytvořenou pozici generální ředitelky Tesco ČR nastoupila Katarína Navrátilová. „Náš budoucí růst v České republice závisí na naší schopnosti obsloužit lokální zákazníky lépe než kdokoli jiný. Naší ambicí je otevírat nové obchody, rozšiřovat pokrytí zákazníků online prodejem a zvyšovat tržní podíl“, vysvětluje. S kariérou ve společnosti Tesco je spjatá více než 20 let, začínala jako koordinátorka nákupu. Od té doby prošla řadou pozic na komerčním oddělení, zastávala roli obchodní ředitelky v Tesco Kipa v Turecku.  Následně byla členkou vedení středoevropského Tesca v pozici personální a následně i produktové ředitelky.

Pozici provozního ředitele bude nově zastávat Patrik Dojčinovič. Ten zahájil svou kariéru v Tescu v roce 2006 jako ředitel jednoho z obchodů. V rámci dalšího rozvoje strávil téměř rok v Anglii na provozech a v centrální kanceláři. Následně prošel řadou pozic na komerčním oddělení a vedl projekty v rámci střední Evropy. Fungování českého trhu důvěrně zná, protože až doposud zastával pozici výkonného ředitele.

Markéta Hlaváčová má řadu neocenitelných zkušeností jak z Tesca, tak ze strany dodavatele. Svou pracovní kariéru zahájila v Tescu v rámci absolventského programu v produktovém oddělení, řídila ale i menší obchod v centru Londýna nebo se v thajském Bangkoku podílela na vývoji vlastní značky pro Asii. Po návratu do České republiky vedla oddělení drogerie pro střední Evropu, následně řídila oddělení trvanlivých potravin.  Nyní bude mít na starosti produktový tým v České republice.