Samsung představuje model Galaxy M12 a dále rozšiřuje portfolio a ekosystém Galaxy

Nový Samsung Galaxy M12 je spolehlivý společník pro každý den, díky baterii s kapacitou 5000 mAh dlouho vydrží a série M je díky němu zase o něco lepší 

Praha 19. dubna 2021 – Společnost Samsung dnes představila chytrý telefon Galaxy M12. Po loňském úspěchu modelů Galaxy M11 a M21 tak přichází další zástupce téže řady, který nabídne výjimečné funkce za dostupnou cenu. Zároveň přináší opravdu atraktivní vylepšení, například displej typu Infinity-V s vysokou obnovovací frekvencí 90 Hz, výkonný procesor nebo baterii s velkou kapacitou 5000 mAh. Zkrátka spolehlivý a vytrvalý společník pro každý den. Model Galaxy M12 bude v České republice dostupný od 30. dubna v černé, modré a zelené barvě. K dispozici bude s pamětí 64 nebo 128 GB za doporučené maloobchodní ceny 4 690 a 5 190 Kč. 

„Řada Galaxy M vznikla v roce 2019, aby se přednosti telefonů Galaxy dostaly k širším skupinám zákazníků. Nejnovější přírůstek Galaxy M12 je určený především mladším uživatelům. Špičková baterie s kapacitou 5000 mAh a adaptivním rychlodobíjením je zárukou, že telefonu za celý den nedojde šťáva. Galaxy M12 tak v této cenové kategorii výrazně posouvá laťku kvality,“ prohlásil Tomáš Balík, ředitel mobilní divize českého a slovenského Samsungu.  

Výkon a spolehlivost 

Srdcem telefonu je osmijádrový procesor s 2,0 GHz, takže se zájemci můžou těšit na vysoký výkon při jakékoli činnosti. Mezi přednosti procesoru patří rychlost, bezproblémový multitasking a úsporné využívání energie při brouzdání internetem i při využívání více aplikací najednou.

Baterie se skvělou výdrží 

Mezi největší přednosti Galaxy M12 patří nová baterie s kapacitou 5000 mAh a rychlodobíječka 15 W. Díky zmíněné vysoké kapacitě vydrží telefon v provozu celý den a noc. A technologie adaptivního rychlodobíjení (Adaptive Fast Charging) znamená, že telefon stačí strčit do nabíječky jen na chvíli a jste zase na plném stavu. 

Vylepšený displej 

Mezi další vítané změny patří displej s vysokou obnovovací frekvencí 90 Hz, úhlopříčkou 6,5 palce (16,5 cm), rozlišením HD+ a technologií Infinity-V, který se výborně hodí na filmy, seriály i hry. Obraz vypadá s poměrem stran 20:9 nádherně a skvělý dojem dotváří i podpora technologie Dolby Atmos® u kabelových i bezdrátových sluchátek, takže si užijete i špičkový zvuk. 

Vynikající fotoaparát 

Další velkou předností Galaxy M12 je velmi dobrá čtveřice fotoaparátů na zadní straně, v této třídě bezkonkurenčně nejlepší. Základní fotoaparát s vysokým rozlišením 48 megapixelů nabízí nevídaně kvalitní kresbu detailů, o rozmáchlé krajinářské záběry nebo působivé reportážní snímky se postará ultraširoký modul s úhlem záběru 123 stupňů. Milovníci makrofotografií ocení dvoumegový fotoaparát pro detailní záběry, vše doplňuje čtvrtý modul s 2 megapixely určený pro kreativní práci s hloubkou ostrosti třeba u portrétů. 

Jedinečný design

Galaxy M12 se vyznačuje atraktivním matným povrchem s elegantními křivkami. Příjemně padne do ruky a dobře se drží při sledování filmů i hraní her. 

Software pro každého 

Operační systém Android 11 doplňuje osvědčené a oblíbené uživatelské rozhraní One UI Core. Galaxy M12 kromě toho podporuje prémiové služby Samsungu, např. Samsung Health, Galaxy Apps nebo Smart Switch. 

Další informace o modelu Samsung Galaxy M12: www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy.

Fotografie v tiskové kvalitě jsou ke stažení ZDE.

Technické údaje 
Displej Velikost 6,5“ (16,5 cm)
HD+ TFT (90 Hz)
Rozlišení 
Typ Infinity V-Cut 
Fotoaparát Zadní 48 MPix / 5 MPix (ultraširoký)
2 MPix (makro) / 2 MPix (hloubka ostrosti)
Přední 8 MPix (f 2,2)
ProcesorExynos850
(Octa Core 2,0 GHz)
Paměť RAM4 GB
ROM64 / 128 GB
MicroSD
Baterie Kapacita5000 mAh
(typická)
Dobíjení 15 W 
(adaptivní rychlodobíjení)
Rozměry 164 x 75,9 x 9,7 mm / 212 g
Další informace Čtečka otisků na boku, USB-C

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými převratnými myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení, digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Samsung je podle žebříčku Interbrands z roku 2020 pátou nejhodnotnější značkou světa s hodnotou 62,3 miliardy dolarů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.