Společnost Fitbit představuje nový chytrý náramek pro zdraví a kondici Fitbit Luxe, který potěší všechny milovníky módy

Nástroje pro zvládání stresu jsou nyní k dispozici pro všechna zařízení z portfolia Fitbit a jsou tak dostupné pro miliony uživatelů po celém světě

Doposud nejvýraznější chytrý náramek společnosti Fitbit nabízí nádherný, pohodlný a všestranný design. Nechybí ani široká nabídka řemínků k zakoupení, včetně těch, které vznikly ve spolupráci s klenotnickou společností gorjana

Praha, 19. dubna 2021 – Společnost Fitbit dnes představila nový chytrý náramek Fitbit Luxe, který si zamilují všichni příznivci módy. Fitbit Luxe mimo svůj luxusní design nabídne široké spektrum funkcí pro celkový přehled o zdraví a kondici. V nabídce nechybí motivační funkce, které pomohou udržovat zdravý životní styl i v této nelehké době. Mezi ty patří nástroje pro zvládání stresu, automatické zaznamenávání aktivit a monitorování spánku. Chytrý náramek také poskytuje přístup ke klíčovým informacím o celkovém zdraví prostřednictvím funkce Zdravotní metriky, která je dostupná v rámci Fitbit aplikace pro chytré telefony. Díky této funkci lze sledovat například zvýšená hladina stresu, nadměrná únava nebo potenciální příznaky nemoci. Při zakoupení Fitbit Luxe získají zákazníci šestiměsíční zkušební dobu služby Fitbit Premium, která poskytuje hlubší analýzu naměřených dat. Fitbit Luxe je krásný a elegantní chytrý náramek s barevným dotykovým displejem a výdrží až 5 dní na jedno nabití. Je univerzálním zařízením pro každou příležitost a dostatečně pohodlný pro nošení 24/7. Svůj styl mohou zákazníci vyjádřit díky velké nabídce dodatečných řemínků, včetně luxusního řemínku od klenotnické společnosti gorjana.

„V uplynulém roce jsme museli změnit pohled na naše zdraví a kondici kvůli sledování symptomů COVID-19 a s tím souvisejícím zvládáním stresu a úzkostí. I když začínáme zaznamenávat změny k lepšímu, je stále důležité zdravotní stav trvale sledovat,“ sdělil James Park, VP, GM a Co-Founder společnosti Fitbit. „Proto jsme zdvojnásobili naše úsilí o zavedení inovativních nástrojů a funkcí, které pomohou docílit větší psychické pohody a zvýšení fyzické aktivity. S Fitbit Luxe jsme udělali zásadní technologický pokrok, protože jsme vyvinuli štíhlý a elegantní chytrý náramek s řadou pokročilých funkcí, které byly v minulosti dostupné pouze pro majitele našich chytrý hodinek. Nyní jejich přínos může ocenit mnohem více uživatelů z celého světa.“

Zvládání stresu pro lepší celkové zdraví

Fitbit Luxe přináší nástroje pro zvládání stresu poprvé také do portfolia chytrých náramků Fitbit. Cílem je psychicky podpořit ještě více lidí na světě bez ohledu na to, zda preferují chytré hodinky nebo chytré náramky. Před pandemií prožíval jeden ze tří respondentů značné obavy nebo stres. Během pandemie se počet lidí, kteří zažívají stres, zvýšil o 50 %.  Funkce Skóre zvládání stresu, která je nyní dostupná pro Fitbit Luxe a všechna další zařízení Fitbit s monitorováním srdečního tepu, poskytuje denní hodnocení schopnosti lidského těla zvládat stres na základně naměřené aktivity, spánku a srdečního tepu.  

Se službou Fitbit Premium získají předplatitelé řadu podrobných statistik. Mezi ty patří podrobný rozpis Skóre zvládání stresu s dopadem fyzické aktivity na schopnost těla zvládat stres, spánkové vzorce, které poskytují informace jak spánek a noční neklid ovlivňují zvládání stresu. Nechybí ani možnost sledovat, zda autonomní nervový systém vykazuje známky stresové reakce „bojuj nebo uteč“ na základě naměřené srdeční aktivity. Členové Fitbit Premium se mohou také těšit na řadu cvičení, které pomohou podniknout kroky ke zvládnutí stresu.  

„Sdílím přesvědčení společnosti Fitbit, že všímavost a duševní pohoda jsou důležitými prvky celkového zdraví. Tím, že dokážeme korigovat svoje emoční prožitky, můžeme docílit pozitivního dopadu na zdraví
a spánek, méně onemocnění, lepší nálady a smysluplnějšího osobního života,” sdělil Deepak Chopra, M.D., Pioneer of Integrative Medicine, a Founder of The Chopra Foundation a Chopra Global. Dodává: „Sám pravidelně sleduji svůj nižší srdeční tep po chvilce meditace a po určitém čase i lepší variabilitu srdečního tepu. Mindful Method usnadňuje a zpřístupňuje pravidelné cvičení pro lepší sebeuvědomění pro začátečníky i pokročilé.“ 

Pokročilé nástroje pro lepší zdraví 

Fitbit Luxe poskytuje svým uživatelům širokou škálu funkcí pro zdraví a zdravý životní styl. Pomocí funkce Zdravotní metriky v aplikaci Fitbit pro chytré telefony mohou sledovat potenciální příznaky nemocí, informace o dechové frekvenci, variabilitu srdečního tepu, klidovou tepovou frekvenci a brzy také teplotu povrchu těla a okysličení krve (SpO2) .  Pro svůj štíhlý a elegantní vzhled lze náramek nosit navíc po celý den i noc a sledovat tak svoje spánkové fáze. Nechybí ani funkce Spánkové skóre pro ještě lepší porozumění důležitosti spánku. Samozřejmostí je počítání spálených kalorií a sledování 20 různých sportovních aktivit. Pro lepší sledování uběhnuté a ušlé trasy lze využít připojení k GPS telefonu. Funkce Minuty v aktivní zóně jsou pak novým standardem měření aktivity. Doporučeným týdenním cílem je 150 minut v aktivní zóně a tyto minuty jsou získávány na bázi různé intenzity cvičení.  Novinkou je pak funkce Google Fast Pair pro co nejjednodušší párování s telefonem.

Fitbit Luxe se pyšní jedinečným designem s jemnými tvary, které jsou inspirovány s ohledem na lidské tělo, konkrétně tak, aby dokonale padnul na zápěstí a zároveň působil jako jedinečný šperk. Pouzdro náramku je vyhotoveno z nerezové oceli, která se díky využití inovativní metody vstřikování kovů pyšní vysoce lesklým povrchem. Výsledkem je dechberoucí celek, který bude zářit na každém zápěstí a zároveň monitorovat zdraví a aktivitu po celý den. 

Široká je také nabídka řemínků, které je možné zakoupit zvlášť. Kromě šperkařského skvostu společnosti gorjana nechybí v nabídce klasické silikonové řemínky, řemínky z prémiové Horween kůže, nerezové oceli a tkaných materiálů. 

Cena a dostupnost

Fitbit Luxe lze předobjednávat od dnešního dne na stránkách Fitbit.com. U vybraných českých i slovenských prodejců bude dostupný v průběhu jara za doporučenou cenu 149,95 EUR.

O společnosti Fitbit

Fitbit pomáhá lidem vést zdravější a aktivnější život tím, že jim zpřístupňuje informace o jejich úspěších a aktivitě, motivuje je a poskytuje vedení k co nejsmysluplnějšímu tréninku. Fitbit je přední značkou v kategorii chytrých zdravotnických a fitness zařízení a nabízí řadu produktů vhodných pro každodenní aktivity i intenzivní sport. Společnost Fitbit nabízí řadu inovativních a populárních produktů, mezi které patří např. chytré hodinky Fitbit Sense™ a Fitbit Versa™, chytré náramky Fitbit Charge 4™ a Fitbit Luxe, Fitbit Inspire 2™ a Fitbit Ace 3™ a chytrá váha Fitbit Aria Air™. Produkty značky Fitbit jsou dostupné v 39 00 obchodů ve více než 100 zemích světa. Fitbit nabízí také placené předplatné Fitbit Premium, které nabízí pokročilé analytické nástroje v aplikaci Fitbit pro lepší porozumění zdraví a splnění cílů. Fitbit Premium + Health Coaching pak nabízí osobního virtuálního trenéra s experty na zdravý životní cíl a personalizované plány na základně naměřených dat. Fitbit Health Solutions vyvíjí řešení v oblasti zdraví a cílem je zvýšit angažovanost a zlepšit výsledky v oblasti zdraví.