Dominik Stroukal přechází do Rogera. Nastoupí na pozici hlavního ekonoma

Brno 6. 5. 2021 – Po zkušenosti v čele ekonomického týmu jedné z českých bank se Dominik Stroukal přesouvá do prostředí fintechu. Od května se stane hlavním ekonomem Platební instituce Roger.

Roger se na podzim minulého roku spojil s Komerční bankou a po více než 7 letech existence začal díky svým pružným a personalizovaným službám pronikat hlouběji do finančního systému. Vznikla tak možnost přijmout do týmu nového člena, který má bohaté zkušenosti s bankovním trhem a dokáže se orientovat ve složitých ekonomických otázkách.

„Fintech je moje domovina a Roger je v něm nepřehlédnutelným hráčem. Zažil úspěšné roky a mým cílem bude vším, co umím, přispět k jeho dalšímu růstu a zachování poctivě budované značky slušné a perspektivní firmy,” okomentoval svůj příchod do Rogera Dominik Stroukal.  

V rámci své nové agendy se bude věnovat projektům souvisejícím s PSD2 licencí, strategickému rozvoji v Česku i zahraničí, vyhodnocování investičních příležitostí Rogera a vzhledem k bohatým mediálním zkušenostem i ekonomicky zaměřenému vzdělání zvyšování odborného povědomí o oboru jako takovém.

„Celý fintech vznikl po krizi v roce 2008 a nyní jsme uprostřed dalších obřích změn napříč ekonomikou, tedy i včetně financí. Vedle analytické práce bych si přál posunout Rogera i do dalších oblastí financí, které čekají na svou fintechovou revoluci,” vysvětlil Stroukal a dodal, že rozšiřování zkracování splatnosti faktur do povědomí firem, což je hlavní činností platební instituce, bude velkou výzvou. 

Z VŠE přes banku až do fintechu

Dominik je pro nás i pro celý český fintech nedocenitelná posila. Vážíme si jeho zkušeností v ekonomii a hlavně v rozvoji nových technologií v oblasti financí,” zhodnotil rozšiřování Roger týmu CEO Adam Šoukal.

Stroukal v současné době také vyučuje na vysoké škole CEVRO Institut, napsal několik knih zaměřených na kryptoměny nebo ekonomickou teorii, je managing directorem odborného časopisu New Perspectives on Political Economy, ekonomickým poradcem SatoshiLabs a vede společnost bit agency.

V minulosti byl hlavním ekonomem finanční skupiny Roklen, ředitelem Liberálního institutu a Ludwig von Mises Institutu pro ČR a SK. Vyučoval na Vysoké škole finanční a správní, na Vysoké škole ekonomické a na gymnáziích Porg a Nový Porg.

O Platební instituci Roger a. s.:Roger je největší platforma na financování malých a středních podniků a poskytovatel supply chain financing ve střední Evropě. Od roku 2013 úspěšně spojuje investory a kredibilní malé a střední podniky hledající pomoc při řízení cashflow. Se získáním strategického investora v roce 2016, technologické společnosti GRiT, Roger uvedl na trh automatizované financování malých a středních firem, a to díky elektronické fakturaci EDI, jejímž největším dodavatelem pro domácí trh je právě GRiT. Roger je platební institucí licencovanou ČNB a s rozšířením o PSD2 plánuje expanzi současného portfolia služeb do dalších zemí v rámci EU. Více na www.roger.cz. E-mail: marketing@rogeras.com, tel.: +420 770 130 388.