Společnost HMD Global představuje novou službu HMD Enable Pro

Snadno použitelná, připravená na budoucnost a poháněna ve finském Google Cloudu, služba HMD Enable Pro si klade za cíl, aby si ji firmy zamilovaly, důvěřovaly ji a chtěly ji používat na dlouhá léta

Praha, 6. května 2021 – Společnost HMD Global, výrobce telefonů Nokia, dnes oznámila zahájení svého řešení Enterprise Mobility Management (EMM) pro loT a podnikové použití – HMD Enable Pro. Služba byla spuštěna důvěryhodnou finskou značkou, aby uspokojila poptávku na rychle se rozvíjejícím trhu EMM. Služba je určena zejména společnostem, které preferují mobilní telefony, EMM řešení a služby datového připojení pouze od jednoho poskytovatele. HMD Enable Pro umožňuje společnostem mít pod kontrolou vícero mobilních zařízení s operačním systémem Android tím, že poskytuje hromadnou správu aplikací, nastavení oprávnění jednotlivým aplikacím a nastavení zásad zabezpečení. 

Andrej Sonkin, Generální Manažer ve společnosti HMD Global: „Dnes je přibližně 15-20 % podnikových zařízení spravováno pomocí EMM a poptávka po důvěryhodných řešeních se stále zvyšuje. Ta je navíc eskalována celosvětovou digitalizací, používáním komerčních zařízení v loT, regulací ochrany osobních údajů a celkovými potřebami zabezpečení v IT odvětví. V HMD Global věříme, že nastal čas pro mnohem větší využití EMM. Jedná se o nepopsatelnou výhodu pro poskytovatele řešení loT a podniky, jež si jistě službu HMD Enable Pro zamilují bez ohledu na velikost společnosti nebo zákaznické základny.”

V jednoduchosti je krása

Služba HMD Enable Pro je založena na nejnovějších možnostech programu Android Enterprise. Nabízí tak společnostem dostatečné záruky pro co nejdelší využití. Cílem vývoje bylo vytvořit řešení EMM, které je intuitivní a snadno použitelné, i když zákazník nemá žádné předchozí zkušenosti s hromadnou správou zařízení. Konzoli pro správu HMD Enable Pro lze použít v běžných prohlížečích jako je Chrome, Firefox nebo Safari. Uživatele provede nastavením pomocí snadno srozumitelných pokynů. Přihlášení zařízení je velmi snadné – pomocí QR kódu, nebo skrz program Zero-touch enrollment. Pro možnost sledovat celou řadu mobilních telefonů slouží funkce s názvem „Zařízení“, která poskytuje přehled o každém přihlášeném zařízení i jeho aktuálním stavu. Funkce „Domů“ navíc funguje jako centrální řídící panel a obsahuje celkový přehled o všech mobilních telefonech ve společnosti.

S poskytováním HMD Enable Pro se celková nabídka řešení pro podniky od společnosti HMD Global skládá z telefonů a příslušenství Nokia, služby HMD Connect a v neposlední řadě EMM řešení HMD Enable Pro. Podniky tak mají možnost využít řešení EMM, konektivitu i hardware od jednoho výrobce, což znatelně zjednodušuje výběr produktů a služeb.

Služby, na které je spoleh

HMD Enable Pro je vyvinuto v interním vývojovém centru softwaru HMD Global ve finském městě Tampere. Všechna potřebná data jsou ukládána na servery Google Cloud, které se nachází ve finském městě Hamina. Tím je zajištěno, že jsou veškerá data uložena v souladu s předpisy EU GDPR pro zajištění nejvyšší úrovně ochrany osobních údajů. 

Instalace aplikací probíhá skrze řízený účet v obchodě Google Play. Správce tak má možnost nahrávat jak komerční aplikace, tak firemní aplikace z vlastních zdrojů. Pro větší klid mohou zákazníci pomocí Android SafetyNet zobrazit rychlý přehled zařízení, která jsou potenciálně ohrožena. Nad tím vším stojí navíc příslib pravidelných aktualizací systému a bezpečnostních záplat pro všechna zařízení Nokia. 

Flexibilní služby ušité na míru každému zákazníkovi

V závislosti na potřebách firmy lze zařízení přizpůsobit různý potřebám – ať už jde o jednoúčelová zařízení (kiosky), nebo plně spravované a pracovní profily (platí pro zařízení vlastněná společností i pro využití vlastního zařízení v rámci společnosti). To vše umožňuje společnostem vybrat ideální řešení na míru pro všechny jejich potřeby.

Aplikace Nokia OEM Config, kterou lze snadno stáhnout z obchodu Google Play, umožňuje implementovat další možnosti správy, které jsou specifické pro zařízení Nokia. V Kombinaci s Enterprise API, které bylo představeno pro telefony Nokia 2.4 a vyšší, poskytuje nová aplikace OEM Config větší kontrolu nad aktualizacemi softwaru Android. To je ideálním řešením pro všechny firmy, které chtějí podrobněji otestovat nový software a chtějí důkladněji kontrolovat verze operačního systému ve všech svých zařízeních.

Marjaana Peltonen, Senior Experience Designer ve společnosti HMD Global:

„Řada poskytovatelů řešení loT, kteří jako první požádali o EMM od HMD Global, ještě neměla mnoho zkušeností s řešeními EMM. Proto jsme se snažili, aby byla služba HMD Enable Pro snadno použitelná a intuitivní. To byly i hlavní předpoklady pro EMM řídící konzoli a celého vývoje řešení. Cílem nebylo tedy nic jiné, než aby vše bylo jednoduché, výkonné, efektivní a aby byly poskytnuty všechny důležité funkce.”

Jaakko Salminen, Zakladatel a CEO ve společnosti Luokkahenku Oy (zákazník HMD Enable Pro):

„Byla nám nabídnuta možnost vyzkoušet si HMD Enable Pro ještě před samotným pořízení služby a výhody tohoto řešení byly vidět ihned. Dává nám úplnou kontrolu nad všemi zařízeními a tím značně omezuje riziko úniku dat a zároveň snižuje potřebu pravidelné údržby. Navíc jsme schopní vše vykonávat na dálku. Režim „kiosek“ je pro nás jako dělaný – díky němu jsou telefony ve firmě méně náchylné na odcizení a zneužití našich dat. Všechny jsou uzamčené pouze pro konkrétní využití.”

Cena a dostupnost

Nové řešení HMD Enable Pro je dostupné od dnešního dne za cenu startující od 2,5 EUR bez daně. Více informací o podrobné dostupnosti a cenové nabídce naleznete na tomto odkazu.

O HMD Global

HMD Global Oy se sídlem v Espoo ve Finsku je novým domovem telefonů a tabletů Nokia. HMD vytváří a distribuuje celou řadu chytrých i obyčejných telefonů zaměřených na široké spektrum zákazníků v mnoha cenových hladinách. HMD je díky svému závazku pro rozvoj inovací exkluzivním licenčním partnerem značky Nokia v oblasti mobilních telefonů a tabletů. Nokia je registrovanou ochrannou známkou společnosti Nokia Corporation. Více informací naleznete na www.hmdglobal.com. Nokia je registrovanou značkou společnosti Nokia Corporation. Android, Google a další značky jsou registrovanou značkou společnosti Google Inc. Qualcomm a Snapdragon jsou ochrannými známkami Qualcomm Incorporated registrovanými ve Spojených státecha dalších zemích. Qualcomm Snapdragon je produktem Qualcomm Technologies, Inc.