Olife Energy přichází na trh s novým Wallboxem

Praha, 25. května 2021 – Česká společnost Olife Energy, která se zabývá výrobou nabíjecích stojanů pro elektromobily přichází na český trh s novým wallboxem o nabíjecím výkonu 22kW. K dostání jsou varianty Base, pro základní užití a Smart určené pro náročnější uživatele. Cena wallboxu startuje na 17.000 Kč.  

Nový wallbox od společnosti Olife Energy nabízí nabíjecí výkon 22kW, což je mezi AC nabíječkami maximum. Nejlepších nabíjecích parametrů dosahuje wallbox po připojení na třífázovou přípojku 400V. Je možné ho ale připojit i dvou nebo jednofázově k jakékoli domácí elektrické síti o napětí 230V.

Základní varianta Base, jejíž cena začíná na 17.000 Kč, nabízí komfortní nabíjení pro účely domácností, nebo menších firem. Wallbox je vybaven čtečkou RFID čipů pro bezpečnou identifikaci uživatelů a volitelně i systémem řízeného nabíjení, který zabraňuje přetížení elektrické sítě a v reálném čase využívá maximum volného příkonu pro maximální rychlost nabíjení bez nutnosti navyšování hodnot hlavních jističů.

CEO společnosti OlifeEnergy Petr Martinec k novému wallboxu říká: “Naším cílem bylo vytvořit perfektní řešení pro jakoukoliv situaci, která vyžaduje dobíjení jednoho vozu z elektrické sítě na střídavý proud. Výsledkem je nový OlifeEnergy Wallbox, který byl kompletně navržen a vyroben v České republice a navazuje na českou tradici kvality a inovací v průmyslu.”

Varianta Smart bude k dostání od 36.000 Kč a je určena pro náročnější uživatele a firemní zákazníky, kteří potřebují nabíjet i několik desítek vozů. Tento wallbox je díky možnosti připojení do sítě OlifeEnergy Net možné využít i jako veřejný nabíjecí bod. Pokročilé funkce, jako možnost zpoplatnění nabíjení pro další uživatele, vzdálená administrace a diagnostika, z tohoto wallboxu dělá výrobek pro klientelu, která vyžaduje širší uživatelské možnosti a lepší kontrolu nad nabíjecím procesem.    

Obě varianty lze objednat se základním rovným, nebo pohodlnějším krouceným kabelem a konektory typu 1 i 2. Wallbox vyniká svým dílenským a designovým zpracováním a je určen i pro venkovní instalaci. Odolá všem typům povětrnostních podmínek, včetně přímého působení deště a sněhu. Na trh je dodávána i varianta Doublebox s výstupy pro nabíjení dvou vozů zároveň.    

O společnosti Olife Energy:

Olife Energy je ryze česká technologická firma zabývající se především vývojem dobíjecích stanic pro elektromobily. Jejím hlavním cílem je pomocí inovativních řešení přispívat k udržitelné budoucnosti osobní dopravy. Olife Energy také buduje síť nabíjecích stanic pro elektromobily. V provozu elektromobilů totiž společnost vidí šanci ke zlepšení ovzduší ve městech, snížení nákladů na výrobu, údržbu i provoz automobilů a zvýšení efektivity spotřeby elektrické energie. Olife Energy zajišťuje nabíjecí infrastrukturu pro podniky jako ČEPS, Moneta Money Bank, Řízení Letového provozu ČR, a další české early adopters elektromobility. 

O agentuře Rubikon PR:

Rubikon PR je česká komunikační agentura specializující se na firmy z oborů e-commerce, technologií, startupů, financí a trhu nemovitostí. Pro své klienty zajišťuje klasickou mediální komunikaci, správu sociálních sítí i další služby. Od roku 2019 je 100% vlastníkem firmy její spoluzakladatel Šimon Rákosník. Mezi klienty Rubikonu patří společnosti jako DPD, Zalando, Cleverlance, Mutumutu, Upvest, Thein Consulting, DLA Piper, Ideasense, Adform, Diametral, Scott.Weber Workspace a další.