Moore Czech Republic posiluje na poli kybernetické bezpečnosti díky akvizici Menzo Security

Divize Menzo Security se odštěpila od společnosti Menzo a od června 2021 se stala součástí společnosti DoxoLogic, která patří pod Moore Technology CZ. Díky akvizici významného poskytovatele nejpokročilejších technologií upevňuje Moore Technology CZ svou pozici v oblasti kybernetické bezpečnosti.

Divize Menzo Security vznikla v prosinci roku 2016 a po jejím začlenění do společnosti DoxoLogic v ní skupina Moore Czech Republic drží 60% podíl. Jejím hlavním cílem je doporučovat svým zákazníků opatření a řešení pro ochranu jejich dat a informačních systémů a zajistit jim proaktivní a finančně nenáročný monitoring kybernetických útoků. „DoxoLogic dnes dokáže zavádět ty nejpokročilejší technologie, které chrání před internetovými útočníky. Právě kvalita služeb, které Menzo Security poskytovala, byla pro náš vstup do této firmy zásadní,“ uvádí Miloslav Rut, ředitel společnosti Moore Technology CZ.

Za dobu svého působení se Menzo Security podařilo implementovat špičkové bezpečnostní technologie Check Point a Trend Micro, ověřit stav zabezpečení a navrhnout optimální kroky ke zvýšení bezpečnosti u více než 250 zákazníků od malých až po velké bankovní či státní organizace. „Mezi největší úspěchy společnosti Menzo patří vývoj a provozování vlastního produktu Security Insight. Jde o službu bezpečnostního monitoringu, díky které jsou útoky ve firmách odhaleny dříve, než napáchají velké škody,“ říká ředitel společnosti DoxoLogic Martin Listopad a dodává: „Security Insight prošel od začátku roku velkým vylepšením, které v barvách Moore brzy představíme. Umožní zvýšit bezpečnost i organizacím, které provozují větší počet systémů a chtějí celý systém provozovat na své infrastruktuře.“

Pro skupinu Moore Czech Republic znamená tato akvizice další potvrzení komplexní nabídky služeb, které skupina svým zákazníkům nabízí. Jedná se současně o naplňování rozvojové strategie Moore Technology CZ oznámenou v souvislosti s připravovaným vstupem strategického investora do dceřiné společnosti Servodata. „Postupně pokrýváme oblasti, které jsou pro naše zákazníky zásadní. Kybernetická bezpečnost, robotické zpracování dat, digitalizace firemních procesů a využívání umělé inteligence jsou bezesporu oblasti, které budou v dalším období dominovat na poli rozvoje nových technologií,” uzavírá Miloslav Rut. 

O Moore Global

Moore Global je jedna z největších mezinárodních sítí auditorských a poradenských společností s více než 30 000 pracovníky ve více než 260 nezávislých firmách a 110 zemích. Renomovaná síť odborně zaměřených firem se jménem Moore ve svém názvu vznikla již v roce 1907. Více podrobných informací je možné nalézt na internetové adrese www.moore-global.com nebo na českých stránkách www.moore-czech.cz.