K-Mistři od fochu bodovali v dTestu

/Praha, 21. června 2021/ Grilovací sezóna je v plném proudu a pokud preferujete burgery, máme pro vás tip na nejkvalitnější mleté hovězí maso. V červnovém vydání spotřebitelského měsíčníku dTest zabodovalo maso K-Mistři od fochu z Modletic! privátní značky Kauflandu. „Jako jediný obchodní řetězec u nás máme vlastní masozávod, a celý proces výroby tak máme pod kontrolou – od pečlivého výběru masa od prověřených dodavatelů až po distribuci do jednotlivých prodejen,“ uvádí Renata Maierl, tisková mluvčí Kauflandu.

dTest, který se zaměřuje na testování výrobků a služeb, v nejnovějším vydání podrobil zkoumání mletá masa – čisté hovězí a směs hovězího s vepřovým. Do laboratoře zamířilo 12 výrobků různých značek. Hlavním kritériem hodnocení byl obsah masa, ale testovaly se také obsah tuku, mikrobiologická čistota, struktura, barva a vůně masa i informace na obale. Podle spotřebitelské organizace dTest se kvalita zlepšuje, ale třetina testovaných výrobků nevyhověla předpisům nebo vlastním deklaracím na obale. K celkově nejlépe hodnoceným vzorkům patřilo mleté hovězí maso K-Mistři od fochu z Modletic, které navíc dopadlo nejlépe také v poměru ceny a kvality. Zabodovalo i mleté maso míchané také od K-Mistrů od fochu z Modletic. 

Kaufland má jako jediný obchodní řetězec u nás svůj vlastní masozávod. V Modleticích u Prahy zpracovávají vepřové a hovězí maso zkušení řezničtí mistři, kteří mají úctu k surovině a tradici řemesla. Pod značkou K-Mistři od fochu můžete zakoupit různé druhy masa, a to balené nebo u masového pultu, ale také uzené, sekanou nebo čerstvé klobásy. Výrobky z modletického závodu již získaly řadu ocenění, například Česká chuťovka nebo Volba spotřebitelů 2020.

Další tipy z Kauflandu: https://bit.ly/Kaufland_CZ

O společnosti Kaufland:

Kaufland Česká republika v.o.s. je součástí německé obchodní skupiny Schwarz. Na český trh vstoupil v roce 1998 a v současné době zde provozuje 135 prodejen, dvě logistická centra a vlastní masozávod. V České republice zaměstnává více než 23 500 lidí. Kaufland působí kromě Česka v dalších sedmi zemích světa: v Německu, na Slovensku, v Polsku, Chorvatsku, Rumunsku, Bulharsku a Moldávii. Celkem provozuje více než 1 300 prodejen, masozávody a logistická či distribuční centra. Zaměstnává více než 150 tisíc lidí.