Mercusys ME30: Eliminujte „mrtvé zóny“ vaší Wi-Fi

Česká republika, Praha – 22. června 2021 – Výrobce síťových zařízení Mercusys uvádí na trh AC1200 Wi-Fi Extender (opakovač) Mercusys ME30, jenž je určený k rozšíření dosahu bezdrátové sítě v rámci domácnosti či kanceláře. A k dispozici je například i port pro zařízení, která nejdou k síti připojit jinak než po kabelu.

Eliminace tzv. mrtvých zón
Základním účelem extenderů všeobecně je eliminace tzv. mrtvých zón, ve kterých je slabý, nestabilní nebo žádný signál bezdrátové sítě Wi-Fi. Signál tímto způsobem snadno rozšíříte na místa, která byla dříve nedostupná, případně tam, kde by se jen obtížně hledalo řešení v podobě kabelového připojení.

Zařaďte vyšší rychlost
Síť pomocí zařízení ME30 rozšíříte ve dvou pásmech dle standardu AC1200, tedy při celkové rychlosti až 1 200 Mbit/s. Ve frekvenčním pásmu 2,4 GHz získáte rychlost 300 Mbit/s, v pásmu 5 GHz potom až 867 Mbit/s. Rychlost je dostatečná pro streamování videa ve 4K rozlišení, hraní on-line her i další aplikace náročné na datový tok.

Zásadní funkcí je i adaptivní výběr cesty připojení, díky čemuž model ME30 zajistí vždy nejvyšší dostupnou rychlost připojení koncových zařízení. Řeší to inteligentním výběrem cesty připojení k routeru i pásma přenosu dat.

Součástí jinak minimalistického designu je LED indikátor, který vám poradí to nejoptimálnější umístění opakovače vzhledem k routeru. Pokud tahle kontrolka svítí zeleně, je v té správné vzdálenosti. Naopak červené světlo značí přílišnou vzdálenost a potenciálně nestabilní signál.

Snadné nastavení jedním stisknutím
Router s opakovačem Mercusys ME30 propojíte jednoduše stisknutím tlačítka WPS na obou zařízeních. Dosah svojí Wi-Fi sítě tak bezproblémově rozšíříte za několik sekund, stačí se jen řídit výše zmíněným LED indikátorem.

Režim přístupového bodu
Jednotka Mercusys ME30 disponuje také režimem přístupového bodu, a to díky integrovanému rychlému portu 10/100 Mbit/s. Díky němu dokáže poskytnou vysokorychlostní kabelové připojení pro zařízení, která nejsou vybavena Wi-Fi modulem, případně je u nich kabelové připojení praktičtějším řešením. Může jít o stolní počítače, herní konzole, chytré TV nebo DVB-T2 set-top-boxy s možností „červeného tlačítka“.

Klíčové vlastnosti ME30:

  • Eliminujte zóny bez pokrytí Wi-Fi – rozšiřte signály Wi-Fi sítě na dříve nedostupná nebo kabelově obtížně připojitelná místa
  • Dvoupásmová Wi-Fi AC1200 – pokryjte celou domácnost silným Wi-Fi signálem a celkovou rychlostí až 1,2 Gbit/s
  • Snadné nastavení jedním stisknutím – jednoduše stiskněte tlačítko WPS a rozšiřte dosah Wi-Fi sítě za několik sekund
  • Ukazatel signálu – barevný LED indikátor vám pomůže najít správné umístění extenderu, aby bylo Wi-Fi pokrytí co nejlepší
  • Rychlý port 10/100 Mbit/s – poskytuje vysokorychlostní kabelové připojení pro počítače, IPTV a herní konzole
  • Funguje s jakýmkoli routerem nebo bezdrátovým přístupovým bodem

Více informací o produktu naleznete zde:

https://www.mercusys.com/cz/product/details/me30


O značce Mercusys

Mise Mercusys je jednoduchá. Snažíme se nabídnout vynikající přístup k internetu co největšímu počtu lidí. Věříme, že ve stále více propojeném světě by měl mít každý přístup k obrovskému množství informací a zábavy, které jsou dnes k dispozici. Mercusys se zavázal stát se důvěryhodným partnerem a rozšířit vaše obzory tak, aby zahrnovaly nekonečný potenciál cenných lidských spojení, která internet poskytuje.Mercusys se specializuje na poskytování základních zařízení, která tvoří páteř vašeho propojeného života. Široká a neustále rostoucí řada směrovačů Wi-Fi, adaptérů Wi-Fi, opakovačů, přístupových bodů a přepínačů SOHO vám pomůže vytěžit z vašeho internetového připojení maximum a proměnit váš domov nebo malou kancelář v prosperující epicentrum připojení. Další informace naleznete ve webové prezentaci společnosti na adrese www.mercusys.com/cz.