Mercusys MP510 KIT: Rozšiřte svou Wi-Fi síť po elektrickém vedení

Česká republika, Praha – 15. července 2021 – Výrobce síťových zařízení Mercusys uvádí na trh sadu AV1000 Gigabit Powerline adaptérů Mercusys MP510 KIT, která dokáže domácnost nebo kancelář zbavit míst bez pokrytí bezdrátovou Wi-Fi sítí. Novinka přenáší signál i přes stěny a instaluje se formou Plug and Play, tedy bez složité konfigurace a kabeláže. Prostě ji strčte do zásuvky.

Wi-Fi je všude tam, kde je zásuvka
Powerline adaptéry MP510 KIT přenášejí data po stávajících kabelech elektrické instalace, a to všude tam, kde se nachází zásuvka. Jeden z adaptérů stačí zapojit do elektrické zásuvky v blízkosti routeru či modemu, ten druhý potom do míst, kam se chystáte rozšířit síť. Stačí, když se obě zásuvky nacházejí ve stejném okruhu, a dosah při přenosu dat může činit až 300 metrů. Rychlost vytvořené Wi-Fi na „druhém konci“ pak dosahuje až 300 Mbit/s a pro instalaci nejsou třeba žádné dodatečné kabely ani vrtání.

Gigabitový port pro stabilní připojení po drátu
Součástí jednotky umisťované do prostoru rozšíření sítě je také integrovaný gigabitový ethernetový port s pokročilou technologií HomePlug AV a ultra rychlými přenosovými rychlostmi až do 1 000 Mbit/s, což znamená, že libovolnou elektrickou zásuvku ve své domácnosti můžete učinit zdrojem kvalitní kabelové sítě pro připojení koncových zařízení. K těm mohou patřit třeba stolní počítače, herní konzole nebo smart TV, u kterých nechcete nebo nemůžete využít bezdrátové připojení přes Wi-Fi.

Snadné nastavení „plug and play“
Obě jednotky powerline adaptérů Mercusys MP510 KIT jsou už dopředu výrobcem nakonfigurovány tak, aby spolu navzájem komunikovaly bez nutnosti jakéhokoliv nastavování. Stačí jednu z jednotek připojit k routeru a do elektrické sítě a následně do zásuvky zapojte i tu druhou. Sada automaticky převezme veškerá nastavení sítě od routeru poté, co na routeru stisknete tlačítku WPS a na jednotce MP510 KIT tlačítko pro klonování sítě Wi-Fi. Veškeré případné změny nastavení sítě – třeba SSID nebo hesla – jsou pak automaticky přeneseny i na powerline adaptéry.

Pokud vám nebude stačit jedna sada k pokrytí celé domácnosti, můžete ji rozšířit libovolným počtem dalších jednotek. Díky tomu můžete Wi-Fi síť rozšířit i do dalších místností či pater.

Klíčové vlastnosti MP510 KIT:

  • Eliminujte místa bez pokrytí Wi-Fi – pokryjte sítí Wi-Fi 300 Mbit/s všechna potřebná místa s využitím existujících kabelů
  • Přenosy dat vysokou rychlostí 1 000 Mbit/s – rychlé a stabilní přenosové rychlosti s pokročilou technologií HomePlug AV2
  • Super rychlé kabelové připojení – gigabitový port pro počítače, IPTV a herní konzole
  • „Plug and Play“ – zapomeňte na složité zapojování a konfiguraci, zařízení stačí zapojit a hned jej můžete používat
  • Snadné rozšíření – rozšiřte pokrytí jednoduše přidáním dalších adaptérů Powerline

Více informací o produktu naleznete zde:

https://www.mercusys.com/cz/product/details/mp510-kit


O značce Mercusys
Mise Mercusys je jednoduchá. Snažíme se nabídnout vynikající přístup k internetu co největšímu počtu lidí. Věříme, že ve stále více propojeném světě by měl mít každý přístup k obrovskému množství informací a zábavy, které jsou dnes k dispozici. Mercusys se zavázal stát se důvěryhodným partnerem a rozšířit vaše obzory tak, aby zahrnovaly nekonečný potenciál cenných lidských spojení, která internet poskytuje.Mercusys se specializuje na poskytování základních zařízení, která tvoří páteř vašeho propojeného života. Široká a neustále rostoucí řada směrovačů Wi-Fi, adaptérů Wi-Fi, opakovačů, přístupových bodů a přepínačů SOHO vám pomůže vytěžit z vašeho internetového připojení maximum a proměnit váš domov nebo malou kancelář v prosperující epicentrum připojení. Další informace naleznete ve webové prezentaci společnosti na adrese www.mercusys.com/cz.