Řešení Secure WiFi pro komplexní ochranu vzdálených přístupových bodů

28. červenec 2021, Praha – Mnohé organizace objevily výhody vzdálených přístupových bodů, které umožňují flexibilnější a jednodušší přístup do sítě nebo spojení s menšími skupinami uživatelů a zařízení. S novou službou Secure WiFi od společnosti Zyxel dokážete tento přístup chránit stejně dobře jako uživatele a zařízení v kancelářské síti. 

Vzdálené připojení do sítě dnes využívá stále více lidí. V souvislosti s tímto trendem, který nepochybně bude dále sílit, je samozřejmě důležité zajistit bezpečnost vzdálených připojení. Jednotlivé vzdálené uživatele lze chránit pomoci VPN nebo point-to-point připojení, přičemž obě tyto možnosti jsou k dispozici v případě firewallů USG FLEX od společnosti Zyxel. 

Situace se ale začne komplikovat při použití vzdáleného přístupového bodu, protože rázem se bavíme o větším počtu uživatelů nebo zařízení připojujících se k „jediné lince“ do centrální sítě. A přesně toto řešení v poslední době volí mnohé organizace ve snaze poskytnout snadný přístup jedné nebo více skupinám vzdálených uživatelů, např. na pobočce, v obchodě, učebně nebo v části hotelového nebo rekreačního areálu, které jsou v jiné lokalitě než centrála firmy, nebo za účelem provozu senzorů nebo jiných zařízení internetu věcí (IoT). 

Složitá připojení

Bez ohledu na důvod instalace vzdálených přístupových bodů je velmi důležité zajistit, aby tato připojení byla naprosto bezpečná. Možná si říkáte, že na tom není nic složitého, protože stačí mezi přístupový bod a bránu do sítě umístit firewall. 

V případě vzdálených přístupových bodů to ale není tak jednoduché: vzdálení uživatelé nebo zařízení se do sítě připojují přes přístupový bod, což znamená, že nelze jen tak zřídit běžnou VPN nebo point-to-point připojení, protože tato řešení jsou určena pro přímé spojení mezi vzdálenými body.

A skutečnost, že přístupový bod je vzdálený, navíc ztěžuje identifikaci zařízení připojujících se prostřednictvím WiFi. Teoreticky platí, že každý, kdo získá přístup k samotnému přístupovému bodu, se k němu může také připojit.

Společnost Zyxel proto nyní přichází se službou Secure WiFi pro produkty USG FLEX, která poskytuje tolik potřebnou kvalitní ochranu. Služba Secure WiFi funguje jako rozšíření našeho systému Nebula pro správu v cloudu, který je nově dostupný pro všechna zařízení řady USG FLEX a také pro lokálně samostatně spravované firewally a přístupové body.

Naprostá důvěra 

Řešení Secure WiFi využívá technologii Network Virtualization using Generic Routing Encapsulation (NVGRE). Jedná se o důmyslný protokol, pomocí něhož lze mezi vzdáleným přístupovým bodem a firewallem vytvořit několik zabezpečených tunelů. Tato technologie tak poskytuje důslednou ochranu před pokusy o odposlech nebo narušení spojení mezi vzdáleným přístupovým bodem a zařízením USG FLEX. 

Díky řešení Secure WiFi získávají uživatelé a zařízení využívající připojení přes vzdálený přístupový bod stejnou úroveň ochrany, jako kdyby byli přímo připojeni do centrální sítě. Společnosti tak mohou vzdálené přístupové body používat s naprostou důvěrou a maximalizovat návratnost své investice do firewallů Zyxel USG FLEX.

Počet vzdálených přístupových bodů, které lze provozovat pomocí služby Secure WiFi, závisí na konkrétním zařízení USG FLEX. Licence ke službě Secure WiFi lze zakoupit na jeden nebo dva roky.

Petr Koudelka, Senior Sales Engineer ze společnosti Zyxel.

O společnosti Zyxel Networks

Společnost Zyxel připojuje organizace i domácnosti k internetu již více než 30 let, a to vždy s důrazem na inovace a služby zákazníkům. V roce 1989 jsme začínali analogovými modemy. Dnes využíváme umělou inteligenci a cloud, abychom firemním i domácím uživatelům přinášeli rychlá, spolehlivá a bezpečná síťová řešení.

O vůdčí globální pozici společnosti Zyxel na komunikačním trhu svědčí mimo jiné:

– působnost ve 150 zemích celého světa,

– milion organizací, které díky našim řešením fungují chytřeji,

– 100 milionů zařízení propojujících svět.

Vytváříme sítě budoucnosti a pomáháme využívat potenciál a plnit potřeby moderních pracovišť. Pomáháme lidem v práci i při hraní.

Zyxel, Your Networking Ally.