Dalibor Šídlo bude v Aptien Labs pomáhat s mezinárodní expanzí

Českou firmu Aptien Labs, která vyvíjí nástroj pro řízení lidí a firemní back-office administrativu, posílil Dalibor Šídlo. V Aptien Labs zužitkuje své mnohaleté zkušenosti, které nabral na vysokých manažerských pozicích v mezinárodně působících technologických společnostech. Aptienu bude pomáhat s urychlením expanze, akvizicí klíčových zákazníků a partnerů a rozvojem mezinárodních trhů. 

Dalibor Šídlo získal první pracovní zkušenosti na manažerských postech ve společnostech Hewlett-Packard a Nokia. Následně působil v IBM a Microsoft. Posledních sedm let pracoval na manažerských pozicích ve společnosti IDC. Zastával funkci country manažera pro Českou republiku a Slovensko a následně působil jako viceprezident a vedoucí obchodu pro oblast střední a východní Evropy. Z pozice country manažera zodpovídal také za Rakousko a další trhy jihovýchodní Evropy. Vystudoval Karlovu Univerzitu se zaměřením na matematiku, fyziku a biofyziku.

“Dalibor je profesionální obchodník, který se posledních více jak dvacet let pohybuje v technologickém segmentu. Jsem přesvědčený, že právě on napomůže rychlé expanzi našeho nástroje na další zahraniční trhy,” dodává David Melichar, ředitel Aptien Labs. 

O Aptien Labs

Aptien Labs je českou společností, za jejímž vznikem stojí David Melichar, který firmu založil během svého pobytu v San Franciscu. Zaměřuje se na vývoj nástroje pro komplexní softwarové řešení firemní back-office administrativy. 

Aplikaci od Aptien Labs využívá celosvětově více než 150 firem a institucí různé velikosti, které ji používají pro správu administrativy svých zaměstnanců. Je využitelná při příchodu nových zaměstnanců, jejich zaškolování a po ukončení jejich pracovního poměru také při jejich odchodu z firmy, kdy pomáhá například hlídat, jestli bývalý zaměstnanec vrátil veškeré zapůjčené vybavení. Aplikace od Aptien Labs může dále u firem suplovat roli interního komunikačního nástroje. Slouží také pro správu firemního majetku. Hlídá a připomíná termíny revizí technických zařízení nebo upozorní, že se blíží konec platnosti lékárničky ve služebních autech.

Společnost vznikla v roce 2015 pod názvem Onesoft Connect. V březnu 2021 se přejmenovala na Aptien Labs a to z důvodu globální expanze.