NVIDIA Broadcast verze 1.3 – Více výkonu a citlivější odstranění šumu

Aplikace NVIDIA Broadcast, která dokáže pomocí AI proměnit téměř kteroukoliv místnost ve streamovací studio, právě obdržela aktualizaci na verzi 1.3.

Trojici nejvýznamnějších vylepšení představují:

  • Vylepšené odstraňování šumu v případě, že má uživatel vyšší hlas nebo mluví hlasitěji. 
  • Rozšíření podpory profesionálních a virtuálních kamer
  • Snížení dopadu na výkon systému při vrstvení efektů

Pokud uživatel mluvil emotivněji (typicky hlasitě nebo měl jeho hlas vysoký tón), byla dosud jeho řeč ve velmi vzácných případech nechtěně odstraněna. Nová aktualizace tento problém řeší speciálními tréninkovými zvukovými profily, které takovou řeč dokáží zachovat a zároveň nadále odstraňují nežádoucí šum v pozadí.

Jedním z nejčastějších požadavků komunity je rozšíření podpory o další video zařízení. Nyní je se službou NVIDIA Broadcast kompatibilní řada populárních profesionálních a virtuálních kamer i snímacích karet – včetně Canon EOS Webcam Utility, Nikon Webcam Utility, Sony Webcam Utility a OBS Virtual Camera.

V předchozí aktualizaci NVIDIA Broadcast na verzi 1.2 byla přidána možnost vrstvení efektů. Pokud však uživatelé používající více úloh současně spouštěli funkce AI pro mikrofon, reproduktory a kameru, mohli narazit na limity VRAM. Verze 1.3 snižuje využití VRAM o více než 40 %, což vede k lepšímu výkonu systému a zvýšení FPS při hraní her.

V neposlední řadě se uživatelé mohou těšit na několik nových prvků uživatelského rozhraní a opravy chyb.

Více informací si můžete přečíst zde: https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/sept-2021-nvidia-broadcast-update/.