Komerční banka představila pobočku budoucnosti, do pěti let jich bude mít 80

Praha 23. 9. 2021 – Komerční banka mění koncept svých poboček. V rámci unikátního designu opouští tradiční bankovní prostředí a vytváří prostor pro setkávání se v komunitním stylu. Tzv. pobočky budoucnosti navíc využívají nejmodernější bankovní i udržitelné technologie a klientům přináší nový obslužný model. První pobočku Komerční banka otevřela v pražských Dejvicích, do pěti let jich takto zrekonstruuje až osmdesát.

Svět se za poslední dva roky výrazně proměnil a s ním i zákazníci a jejich potřeby. Komerční banka proto přišla s novým unikátním konceptem svých poboček, který staví na netradičním designu a technologiích. „Změna pobočkového konceptu se netýká jen jejich vzhledu, jde mnohem hlouběji a přináší úplně jiný pohled na bankovní poradenství. Jsme na prahu pobočkové revoluce,“ uvádí Marek Vosátka, výkonný ředitel pro Retailové bankovnictví Komerční banky.

Nový design i nový obslužný model

Komerční banka v rámci upravených poboček aplikuje nový obslužný model, který kromě klasické poradenské služby nově přináší také asistovaný prodej. Ke standardnímu bankomatu přibude například nejen možnost vkládat mince, ale i měnit papírové bankovky na drobné. Tu pro klienty zajistila Komerční banka jako zatím jediná finanční instituce v zemi. „Jsme si vědomi, že v dnešním digitalizovaném světě, kdy mohou naši klienti své finance ovládat jednoduše on-line, očekávají na pobočkách především poradenství,“ vysvětluje Alexandr Savko, ředitel pobočky KB v pražských Dejvicích. Ta prošla rozsáhlou rekonstrukcí jako první. Nový pobočkový koncept klade důraz na dostatek prostoru, fyzického i časového, pro kvalitní poradenství. A na dejvické pobočce se ukazuje, že je tento model klienty vítán. V následujících měsících tak v tomto duchu zrekonstruujeme v Praze další tři pobočky,“ doplňuje Marek Vosátka.

Nejmodernější technologie a flexibilita

Nový design poboček Komerční banky staví na udržitelných technologiích nejen ve vybavení, ale také v osvětlení, spotřebě energií a vody apod. „Naším cílem bylo vytvořit prostor, kam si budou klienti rádi chodit pro radu, kde jim bude příjemně. Tomu odpovídají materiály i barevnost a celkové velmi flexibilní ladění pobočky,“ dodal Marek Vosátka. Nová pobočka nabízí mnoho možností k setkávání, najdeme zde jak větší prostory pro více osob, tak i velmi diskrétní místa pro osobní jednání.

Za novým designem poboček Komerční banky stojí Studio Reaktor. Kompletní rekonstrukce pobočky v Dejvické ulici přitom netrvala ani rok. Komerční banka podle nového konceptu přebuduje do roku 2026 až 80 svých klíčových poboček.