OZP jako první zdravotní pojišťovna nabízí klientům online ověření BankID

Oborová zdravotní pojišťovna (OZP) se dlouhodobě profiluje jako jednička v elektronické komunikaci. Aplikaci s názvem „VITAKARTA“, která umožňuje pojištěncům vyřídit si vše online bez osobní návštěvy pobočky, OZP spustila jako první zdravotní pojišťovna již před deseti lety. V rámci zefektivnění služeb i rozšíření využívání digitálních moderních technologií se teď nabídka možností pro přihlášení do VITAKARTY na webu OZP (https://www.ozp.cz/vtk)  rozrostla o zcela nový online nástroj pro ověření identity na internetu. Spolu se zavedením bankovní identity (BankID) si tak OZP připisuje na své konto další prvenství.

„Oborová zdravotní pojišťovna pracuje kontinuálně s moderními technologiemi již řadu let, a to s cílem zajistit svým klientům jednoduchou, rychlou a bezpečnou cestu v komunikaci či využívání služeb – kdykoliv a odkudkoliv. Digitální ověření totožnosti na internetu prostřednictvím metody bankovní identita je řešením, které tak zapadá do naší koncepce a uživatelům aplikace VITAKARTA přinese mnohem větší pohodlí,” říká generální ředitel OZP Ing. Radovan Kouřil.

V dnešní době je nabídka služeb při výběru zdravotní pojišťovny jedním z rozhodujících faktorů. Bankovní identita bezpochyby představuje pro OZP konkurenční výhodu. „Bankovní identita je nyní nejpoužívanější a nejrozšířenější prostředek digitální identifikace občanů. Firmám, které ji využívají, přináší řadu výhod, zejména zjednodušení podnikání, více klientů a jejich rychlejší a pohodlnější obsluhu,“ uvádí Marek Růžička, výkonný ředitel člen Bankovní identita, a.s., která BankID pro firmy provozuje. 

Vstoupit do aplikace VITAKARTA prostřednictvím bankovní identity lze snadno na webu OZP ZDE>> , kde stačí kliknout na okénko „Přihlásit přes BankID“, vybrat si svou banku a přihlásit se. VITAKARTA se zobrazí po bezpečném potvrzení totožnosti a udělení souhlasu k předání údajů. 

Službu BankID mohou v současnosti využívat klienti České spořitelny, ČSOB, Monety Money Bank, Komerční banky a Air Bank. V roce 2022 se plánují připojit také Raiffeisenbank, Fio banka, mBank a UniCredit Bank.

Oborová zdravotní pojišťovna zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví (OZP)


OZP je se 740 tisíci klienty třetí největší zaměstnaneckou pojišťovnou v ČR. Své pobočky má ve všech krajských městech a spolu s dalšími klientskými centry je dostupná na celkem 40 místech napříč Českou republikou. OZP poskytuje svým klientům nonstop Asistenční službu prostřednictvím aplikace VITAKARTA, která z pohodlí domova umožní pojištěnci využít veškerých služeb OZP, aniž by osobně navštívil kamennou pobočku. Svou dobrou pověst mezi zdravotnickou veřejností si OZP trvale zabezpečuje včasnou úhradou všech svých závazků. Pro veřejnost je pak atraktivní zejména tím, že nabízí široké spektrum služeb a vysokou kvalitu, profesionalitu a spolehlivost, s jakou jsou tyto služby poskytovány v optimální síti smluvních partnerů. 
Společnost Bankovní identita
pomocí digitální platformy BankID propojuje firmy a instituce s bankami. Bankovní identita lidem usnadňuje přihlašování, ověřování a potvrzování transakcí a nejnověji i digitálně podepisovat dokumenty. Akcionáři Bankovní identita, a.s. jsou Air Bank, Česká spořitelna, ČSOB, Equa bank, Fio banka, Komerční banka, mBank, Moneta, Raiffeisenbank a UniCredit Bank.