Hisense představil první 8K laserovou TV na světě

Leden 2022 – Přední celosvětově působící technologická společnost a čtvrtý největší výrobce televizorů na světě, společnost Hisense, představila na prestižním veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas přelomové novinky. Mezi těmi pro koncového zákazníka dominoval první 8K laserový televizor na světě se zabudovanou umělou inteligencí pro ještě realističtější vykreslení obrazu a více detailů. Návštěvníci mohli vidět i novou prémiovou řadu mini LED TV U9H. Model Hisense 85U9H s rozlišením 8K dokonce získal ocenění CES 2022 za inovativnost. Společnost na veletrhu představila také další chytré televizory i vlastní 8K chip. Nechyběly ani novinky z oblasti řešení pro inteligentní domácnost s platformou ConnectLife. V zóně pro firemní zákazníky představil Hisense přelomové 8K displeje určené pro komerční sektor, lékařství a inteligentní dopravní systémy. 

První 8K laserová TV na světě

Hisense představil nástupce nové generace laserových televizorů s inovovanou obrazovou technologii TriChroma. Ta využívá tři laserové paprsky a nově nejvyšší 8K rozlišení s více než 33 miliony pixelů (7680 x 4320 pixelů). Nabízí spolu s živými a jasnými barvami ještě realističtější vykreslení obrazu a více detailů. 

„Hisense je průkopníkem v oblasti laserových televizorů, jejichž vývoji se věnuje už od roku 2014. Tyto projektory s ultrakrátkou projekcí jsou skvělou volbou v kategorii TV s obrazovkou nad 65 palců. S rostoucí velikostí obrazovky totiž dramaticky vzrůstá schopnost oka zachytit rozdíl mezi 4K a 8K rozlišením. Rozdíl v diváckém zážitku je enormní, zvlášť, když budete sedět blízko – typicky zhruba 3,5 m od obrazovky. Navíc je pro lidské oko projekční zobrazovací technologie přirozenější, a proto neunavuje. Další výhodou je i úspornost: proti stejně velkým LCD televizorům má laserová TV zhruba poloviční spotřebu elektrické energie. Obrazovka je  také podstatně lehčí a tedy se snadněji instaluje,“ říká Matej Hušták, produktový manažer pro TV Hisense v ČR a SR. 

Základem laserových TV Hisense je televizní konzole, tedy projekční televizní část s ultrakrátkou promítací vzdáleností 19 cm a zobrazovací panel v pevném rámu, který může být upevněn fixně, nebo může být i vysouvací – jako u novinky představené minulý rok. Na veletrhu byly k vidění i další laserové TV, které již míří na světové trhy, například PX1-PRO TriChroma Laser Cinema s podporou Dolby Vision, HDR10+, and Film maker Mode, která dává možnost promítat na zobrazovací panel s úhlopříčkou od 100 do 120 palců nebo i na zeď. 

Vlajková loď: U9H Mini LED TV 

Společnost Hisense představila také svoji vlajkovou loď v kategorii ULED TV pro další skupinu těch nejnáročnějších zákazníků: řadu U9H Mini LED. Nejpokročilejší verze s 85“ obrazovkou a 8K rozlišením získala ocenění za inovace CES 2022 Innovation Award.  

K vidění byla i verze  se 75palcovou obrazovkou s rozlišením 4K, kvantovými tečkami, 1280 zónami lokálního stmívání a jasem až 2000 nitů.   Televizor disponuje kompletní HDR podporou a to včetně  a Dolby Vision IQ. To vše přináší nevídaně širokou škálu barevných detailů a celkově živý obraz s nádhernou hloubkou, detaily a realismem. 

Vylepšený procesor  a obrazovka s nativní obnovovací frekvencí 120 Hz poskytuje základ pro rychlejší a plynulejší výkon a pohyb, což ocení milovníci akčních filmů, sportovních přenosů i hráči. Herní fanoušky potěší i herní režim Pro, variabilní obnovovací frekvence a FreeSync pro plynulý pohyb bez trhání a prodlev. 

Vedle svého obrazového a herního výkonu nabízí řada U9H také ucelený balíček funkcí s upgrady zvuku. Zajímavý je i design se zabudovanými reproduktory ve spodní i horní části televizoru. Samozřejmostí je podpora prostorového zvuku Dolby Atmos a DTS VIrtual:X. Spolu s podporou standardu WiSA je zde možnost bezdrátového připojení audiosystému až osmi kanály pro skutečně pohlcující prostorový zvukový zážitek. 

TV Hisense řady U9H tak nabízejí to nejlepší z nejlepšího z oblasti obrazu, zvuku i zábavy a ukazují budoucnost ULED TV. Novinka se začne prodávat na některých světových trzích v létě letošního roku.

Další představené TV

Hisense dále představila nové modely 4K TV prémiové řady U8H s QLED obrazovkou s podsvícením mini LED a jasem až 1500 nitů. Jinou zajímavou řadou pro náročnější zákazníky jsou 4K TV řady U7H s QLED obrazovkou s obnovovací frekvencí 120 Hz. Podporují standardy FreeSync, Dolby Vision IQ i HDR10+. 

O společnosti:

Skupina Hisense je předním celosvětově působícím výrobcem inovativního sortimentu technologických produktů, které výrazně zasahují do mnoha oborů spotřební elektroniky – konkrétně domácích spotřebičů, klimatizací, mobilních komunikačních zařízení nebo řešení pro infrastrukturu a zdravotnictví. Je čtvrtým největším výrobcem televizorů na světě. Skupina zaměstnává více než 80 000 pracovníků téměř po celé planetě. Tato společnost působí prostřednictvím 54 zámořských obchodních společností, 16 výzkumných center a 16 výrobních závodů ve více než 130 zemích. 

V roce 2018 se společnost Hisense International stala 100% strategickým vlastníkem světové skupiny Gorenje Group. Tato akvizice dále posílila pozici Hisense na evropských trzích a také přinesla řadu synergií ve vývoji a výrobě, provozní efektivitě a distribuci. 

V České republice je společnost Hisense zastoupena od roku 2015. Postavení si postupně buduje nejen v segmentu  televizorů s uhlopříčkou od 32″ až do 100″, vybavených patentovanou technologii ULED a všemi typy tunerů, ale i chladniček, praček a klimatizací. V dubnu roku 2019 převzala společnost Gorenje spol s.r.o. prodejní a marketingové aktivity značky Hisense v České a Slovenské republice s cílem představit a stabilizovat značku Hisense na těchto trzích. 

Hisense je oficiálním partnerem největšího fotbalového svátku – Mistrovství světa ve fotbale, které se uskuteční v Kataru v letošním roce. Je také oficiálním partnerem prestižního prvoligového fotbalového klubu Paris Saint-Germain.
Více informací: www.hisense.czglobal.hisense.com/