Lékárna.cz: Testujeme všechny, nakoupili jsme testy vyšší kvality

Chrudim, 17. ledna 2022 – Testováním dnes poprvé prošli všichni zaměstnanci největší lékárny na českém internetu Lékárna.cz. První den v novém systému testování zaměstnanců přinesl cca 3 % pozitivních antigenních testů, neznamená to však zatím nijak zásadní dopad do chodu internetové lékárny. „V souvislosti s novým opatřením jsme dneska poprvé testovali všechny zaměstnance, tedy i ty v home officech – dostali domů antigenní testy a pravidla, jak a komu oznamovat výsledky. Zaměstnance v call centru, skladu a logistice nám testuje od loňského listopadu nasmlouvané zdravotnické zařízení, teď jen rozšiřujeme termíny na dvakrát v týdnu. Nijak to provoz nezdržuje a ani jsme do dneška nemuseli řešit, že by někdo testování odmítnul. Naopak, zaměstnanci to přijali jako zajímavý benefit. Jsme internetová lékárna, podnikáme ve zdravotnictví, takže si cením přístupu svých zaměstnanců, je to dobrý signál i pro naše zákazníky. Bereme zdraví jejich i naše vážně,“ říká PharmDr. Vladimír Finsterle, zakladatel Lékárna.cz. Zkušenosti pz prvního dne testování všech svých zaměstnanců má Lékárna.cz zatím pozitivní jak v systémech, tak v lidském faktoru – eNeschopenka byla funkční, systém jednoduše návodný a klikaci a chrudimská hygiena ochotně poskytla informační podporu. 

Společnost testuje od listopadu na vlastní náklady, nyní využije příspěvek zdravotních pojišťoven. „Používáme certifikované antigenní testy pro výtěr z nosu vyšší kvality. I když jsou dražší, považuji je za spolehlivější. Když už do testování zaměstnanců investujeme čas a peníze, chci, aby to mělo hodnotu a seriozně přispívalo k čistotě a bezpečnosti veřejného prostoru,“ dodává V. Finsterle. 

Společnost patří k nejvýznamnějším zaměstnavatelům v regionu Chrudim, kde sídlí,  a testuje cca 134 zaměstnanců. Do testování investovala už cca 350 tisíc korun. 

O Lékárna.cz

Společnost Pears Health Cyber, s.r.o, provozuje od roku 1999 největší lékárnu na českém internetu, Lékárna.cz je historicky první internetový projekt tohoto druhu. Dnes kromě nejširšího sortimentu pro zdraví a krásu nabízí také poradenskou službu lékárníků. Přístupem k zákazníkům a pacientům si zakládá na lidskosti, laskavosti a excelentní zákaznické zkušenosti. „Na konci všech našich aktivit vždycky musí být šťastný klient, ať už jím je pacient, zákazník nebo zaměstnanec,“ zdůrazňuje PharmDr. Vladimír Finsterle, zakladatel a majitel společnosti Pears Health Cyber, která Lékárna.cz provozuje